Rușii loviți de hotărârea lui Putin: Fenomenul răspândit în țară, care a aruncat populația spre un viciu mortal

Vineri, 22 Noiembrie 2024, ora 00:30
11063 citiri
Rușii loviți de hotărârea lui Putin: Fenomenul răspândit în țară, care a aruncat populația spre un viciu mortal
Putin a provocat răspândirea alcoolismului în Rusia FOTO: Hepta

Rușii au fost loviți de hotărârea lui Vladimir Putin de a duce un război ”fără sfârșit” în Ucraina, iar efectul psihologic se vede acum după aproape trei ani de conflict. Fenomenul s-a răspândit în toată țara, consumul excesiv de alcool a reapărut în Rusia, aruncând populația spre un viciu mortal. Astfel în perioada ianuarie-octombrie 2024, vânzările acestor băuturi au ajuns la un record de 1,84 miliarde de litri.

Această valoare reprezintă cel mai mare volum consemnat în țară, de când au început înregistrările statistice despre acest flagel. De mai bine de un deceniu, consumul de băuturi era în declin în Rusia. Dar bilanțul psihologic al conflictului din Ucraina se spune că a inversat tendința, potrivit The Times.

Se știe că Vladimir Putin se bucură de un pahar de vodcă în timp ce distrează demnitarii străini, dar este practic un model de cumpătare în comparație cu liderii ruși din trecut.

Două țări sunt pe cale ”să înghită” o mare bucată din lume, sub privirea Americii: Depășesc SUA cu 45%

Luați în considerare, de exemplu, Petru cel Mare, un bărbat a cărui pasiune pentru femei era egalată doar de apetitul său prodigios pentru alcool, pe care îl bea dintr-un potir de 1,5 litri.

Sub Putin, părea că Rusia urma să fie refăcută în imaginea lui mai abstinentă. Datorită mai multor măsuri fiscale și controale de marketing, băutura a fost în declin de peste un deceniu, atingând un minim de șapte litri de echivalent alcool pur cumpărați pe cap de locuitor în 2017, în scădere de la un record de 20 de litri în 2003.

Dar acele măsuri de sănătate au fost acum subminate de o altă politică semnată de Putin - războiul. Bilanțul psihologic de aproape trei ani de conflict pe scară largă este acum considerat responsabil pentru reapariția consumului excesiv de alcool.

Descoperire uimitoare a Manuscrisului de la Sibiu: Rachetele spațiale dezvăluite în 1555, de un document unicat VIDEO

În perioada ianuarie-octombrie a acestui an, vânzările de alcool în Rusia au atins un record de 1,84 miliarde de litri, potrivit datelor publicate de autoritatea de reglementare a industriei, cel mai mare volum de când a început înregistrarea în 2017.

Relația de dragoste a rușilor cu vodca - cuvântul este un diminutiv afectuos al cuvântului pentru apă - rămâne neîntreruptă, băutura națională fiind lider pe piață cu 0,62 miliarde de litri vânduți. Vânzările de vin au ajuns la 0,47 miliarde de litri, cu 22,5% mai mari decât în 2017, în timp ce vânzările de vinuri spumante au înregistrat o creștere semnificativă de 10,9% față de 2023 și cu 61% mai mult decât în 2017, totalizând 0,16 miliarde de litri.

Pe cap de locuitor, rușii înregistrează acum echivalentul a opt litri de alcool pur în fiecare an, potrivit unei analize a statisticilor guvernamentale realizată de agenția de cercetare To Be Exact.

În mod deloc surprinzător, creșterea consumului a coincis cu o creștere a ratei dependenței de alcool, raportată la începutul acestui an de agenția de statistică de stat, care a remarcat prima astfel de creștere dintr-un deceniu.

Un expert avertizează SUA, dezvăluind două greșeli: Lumea aruncată în haos de Trump, prin războiul său negustoresc

Din 2010 și 2021, diagnosticele de tulburare de consum de alcool pentru prima dată au scăzut de la 153.900 la 53.300. Dar în 2022, această cifră a început să crească din nou, medicii emițând 54.200 de diagnostice.

Ministerul Sănătății din Rusia a declarat că pandemia de Covid-19, în timpul căreia oamenii au fost țintuiți la domiciliu luni de zile, „a perturbat tendința de a reduce consumul de alcool”.

Deși acest lucru este, fără îndoială, adevărat, se trece cu vederea impactul cauzat de lunile de război și de creșterea totalitarismului în viața rusă care a participat la conflict.

„Revoltele sociale și economice, confruntările geopolitice crescute și sancțiunile au încetinit oarecum” progresul în reducerea consumului excesiv de alcool, a declarat Ruslan Isayev, care conduce o clinică de dependență din Moscova, pentru Kommersant.

Schimbare majoră a Marii Britanii contra lui Putin: Premierul face o mutare solidă pentru Ucraina
Schimbare majoră a Marii Britanii contra lui Putin: Premierul face o mutare solidă pentru Ucraina
Deși războiul Rusiei din Ucraina a trecut de borna celor 33 de luni, Moscova nu dă niciun semn că ar vrea să oprească conflictul sângeros. Acum, de la Londra se anunță o ”schimbare...
Soluția găsită de un laureat al premiului Nobel pentru Economie pentru a pune capăt războiului din Ucraina
Soluția găsită de un laureat al premiului Nobel pentru Economie pentru a pune capăt războiului din Ucraina
Donald Trump, președintele ales, ar putea scoate rapid Rusia din Ucraina, crede Simon Johnson, câștigător al Premiului Nobel pentru Economie în 2024, care a spus că o astfel de acțiune ar...
#razboi Ucraina, #consum alcool Rusia, #consum alcool rusi, #Putin razboi, #alcoolism efecte, #Rusia alcool , #Razboi Ucraina
  1. Pe Joe Biden l-a furat somnul. Președintele SUA a fost surprins dormind în timpul unui summit cu lideri africani, în Angola VIDEO
  2. Jeff Bezos, optimist în privința viitoarei administrații Trump: ”Îl voi ajuta”
  3. Urmează mai multe zile cu ploi, vânt și ninsori. Zonele în care se va depune polei
  4. Amenzi de până la 60.0000 de lei pentru românii care stau la curte. Regula de care trebuie să țină cont și pe care puțini o cunosc
  5. Noi taxe pentru turiștii care merg în Grecia. Cât și pentru ce vor plăti în plus din 2025
  6. În ce oraș va ninge în continuu, 5 zile în preajma Crăciunului. Anunțul meteorologilor
  7. De unde provine carnea de porc vândută în Kaufland. În goana după cumpărături înainte de sărbători, clienții uită să verifice etichetele
  8. Mâncare emblematică pentru Coasta de Fildeş, inclusă în patrimoniul UNESCO. Cum se prepară
  9. Un bloc din Brăila a luat foc. Pompierii au reușit să evacueze mai multe persoane, printre care și patru copii
  10. O putere nucleară a Europei ar rămâne fără armată în șase luni dacă ar trebui să lupte într-un război major. Avertisment grav al ministrului pentru veterani