Rușilor nu le iese pasiența cu referendumurile realizate în zonele ocupate. Ordinul lui Putin care întârzie eforturile

Sambata, 27 August 2022, ora 12:33
7013 citiri
Rușilor nu le iese pasiența cu referendumurile realizate în zonele ocupate. Ordinul lui Putin care întârzie eforturile
Rusii se confrunta cu neincrederea si opozitia ucrainenilor in zonele ocupate FOTO Hepta

Este puțin probabil ca autoritățile ruse de ocupație să desfășoare cu succes referendumuri simulate pentru a anexa teritoriul ucrainean la Federația Rusă până la începutul lunii septembrie, în ciuda rapoartelor privind avansarea pregătirilor.

Purtătorul de cuvânt al Direcției Principale de Informații (GUR) a Ucrainei, Vadim Skibițki, a declarat pe 26 august că autoritățile ruse au finalizat pregătirile administrative pentru referendum și au creat sedii electorale, au întocmit listele de alegători și au creat comisii electorale. Skibițki a declarat că procesul de pregătire pentru referendum este „aproape complet”. Autoritățile de ocupație susținute de Rusia din regiunea Zaporojie au anunțat că au pregătit deja secțiile de votare, au analizat listele alegătorilor și au selectat candidați pentru a lucra în secțiile electorale și în comisiile electorale teritoriale.

Cu toate acestea, este puțin probabil ca autoritățile ruse de ocupație să poată desfășura referendumuri așa cum intenționează (cu cooperarea colaboratorilor locali) până la pretinsul termen de 11 septembrie, din cauza fricțiunilor continue în cadrul administrațiilor de ocupație și a atacurilor din partea ucrainenilor, se arată într-o analiză a Institutului privind Studiul Războiului.

Consilierul ucrainean al șefului Oblastului Herson, Serhii Khlan, a declarat pe 26 august că administrația de ocupație Herson se străduiește să găsească oameni care să conducă unitățile administrative responsabile cu pregătirile pentru referendum, probabil din cauza lipsei localnicilor dispuși și a nivelului scăzut de încredere.

Khlan a declarat în special că președintele rus Vladimir Putin ar fi ordonat administratorilor de ocupație să evite importarea administratorilor ruși care să ocupe aceste roluri pentru a face ca procesul referendumului să pară ca o inițiativă de bază cu sprijin local.

Surse ucrainene au raportat anterior că rezistența ucraineană și tot mai multe atacuri inhibă pregătirile pentru referendum. Deși autoritățile ruse ar putea ipotetic să anexeze forțat teritoriile ucrainene la o dată arbitrară, este puțin probabil să facă acest lucru fără a organiza referendumuri. Toți indicatorii observați sugerează că autoritățile ruse încearcă să creeze un strat de sprijin și participare local, înainte de a desfășura referendumurile pentru a le încadra ca inițiative susținute pe scară largă, dar se confruntă cu eșecuri continue care vor întârzia orice efort de anexare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Rușii transformă în moloz fabricile ucrainene: ”E foarte dureros pentru țară sa piardă totul”
Rușii transformă în moloz fabricile ucrainene: ”E foarte dureros pentru țară sa piardă totul”
În epoca sovietică, centrala termică și electrică Kurahove a dat naștere orașului din jurul ei din estul Ucrainei, stimulând economia locală și susținând comunitatea cu salarii și...
Putin și-a propus să câștige Donbasul înainte de a se ”ocupa” de alegerile din SUA. Lupte dure la Oceretine și Ceasiv Iar
Putin și-a propus să câștige Donbasul înainte de a se ”ocupa” de alegerile din SUA. Lupte dure la Oceretine și Ceasiv Iar
În sectorul Avdiivka, în doar patru zile, rușii au înaintat un km până la Oceretine și au pătruns în sat, punând stăpânire pe împrejurimile sudice. Constatând acest fapt, jurnalistul...
#razboi Ucraina, #Donbas, #Vladimir Putin, #referendum Ucraina, #ocupatie ucraina , #Razboi Ucraina