Sabotori ruși au incendiat o fabrică din Berlin. NATO are probe

Luni, 24 Iunie 2024, ora 23:18
5072 citiri
Sabotori ruși au incendiat o fabrică din Berlin. NATO are probe
Incendiu la fabrica Diehl Metal din Berlin/ FOTO:X

La începutul lunii mai, 200 de pompieri germani au fost trimiși la o fabrică din sud-vestul Berlinului care luase foc.

A fost un eveniment major pentru cartierul Lichterfelde, locuitorii fiind rugați să își închidă ferestrele și să rămână în casă în timp ce o coloană de fum negru ieșea din acoperiș. În cele din urmă, cel puțin patru etaje ale fabricii au ars în întregime, scrie Business Insider.

O lună mai târziu, The Wall Street Journal scria că incendiul de la fabrica Diehl Metal a fost o tentativă de incendiere provocată de sabotorii Rusiei.

Citând oficiali de securitate anonimi, publicația a scris duminică, 23 iunie, că o agenție de informații a NATO a interceptat comunicații care arătau implicarea Rusiei și le-a transmis autorităților germane.

Publicația germană Bild a relatat, de asemenea, despre mesajele interceptate.

WSJ a notat că intenția Rusiei a fost de a afecta livrările de arme către Ucraina. Compania-mamă a Diehl Metal produce și sistemele antiaeriene IRIS-T oferite Kievului.

Însă Diehl Defence, producătorul de armament al Diehl Group, are doar un birou de reprezentare la Berlin, iar fabricile și instalațiile sale importante sunt răspândite în sudul Germaniei.

În schimb, fabrica Diehl Metal care a ars produce piese de schimb, "în principal pentru industria auto și electrică", conform site-ului său web.

WSJ a mai scris, citând oficiali de securitate anonimi, că Germania nu a acuzat Rusia pentru incendiu deoarece mesajele interceptate nu sunt admise ca probe în instanțele germane.

Cu toate acestea, incendiul de la fabrica Diehl Metal a alimentat îngrijorările cu privire la încercările rusești de sabotare a infrastructurii civile și a instalațiilor militare în rândul aliaților europeni ai Ucrainei.

Printre țintele suspectate că au fost vizate de sabotorii ruși în ultimele luni se numără un depozit din Marea Britanie care a fost incendiat și baze militare americane din Germania.

Financial Times a relatat că președintele leton Edgars Rinkēvičs a declarat că valul de incidente și încercări "ne testează răspunsul" și că NATO este încă în curs de a stabili cea mai bună modalitate de a acționa.

Secretarul de stat american Antony Blinken a declarat la 31 mai că alianța a urmărit îndeaproape tentativele de sabotaj.

"Pot să vă spun că, în cadrul reuniunii miniștrilor de externe, practic fiecare aliat a fost sesizat cu privire la această intensificare a atacurilor hibride ale Rusiei", a declarat el în cadrul unei conferințe de presă la Praga. "Știm ce pun la cale și vom răspunde atât individual, cât și colectiv, după cum este necesar".

De ce scade producția mondială de bere. „Efectele războiului”
De ce scade producția mondială de bere. „Efectele războiului”
Producţia mondială de bere a scăzut anul trecut cu aproape 1,7 miliarde litri, până la 188 miliarde litri, un declin anual de 0,9%, a anunţat marţi, 16 iulie, cel mai mare trader mondial de...
Incendiu la o fabrică din Rusia după un atac cu dronă ucraineană FOTO/VIDEO
Incendiu la o fabrică din Rusia după un atac cu dronă ucraineană FOTO/VIDEO
Un atac cu dronă al Ucrainei a declanşat un incendiu la o fabrică care produce dispozitive şi componente electrice în oraşul Korenevo din regiunea rusă Kursk, a declarat marţi, 16 iulie,...
#razboi Ucraina, #rusia invazie, #sabotori rusi, #incendieri, #fabrica, #Germania , #Razboi Ucraina
  1. Un mort şi şase răniţi la Paris după ce o mașină a intrat pe terasa unei cafenele. Șoferul a fugit de la locul faptei și e căutat de polițiști VIDEO FOTO
  2. Ce a lipsit din „discursul regelui“. Cinci mari probleme pe care guvernul laburist britanic trebuie să le rezolve
  3. Un val de jafuri a pus pe jar poliția suedeză. Deși zeci de locuințe au fost sparte în centrul capitalei Stockholm, nu există niciun suspect
  4. Strigătul disperat al fermierilor: „E totul uscat. Ne vom duce toate animalele la abator”. „Ar trebui să nu stăm la mâna Comisiei Europene”
  5. Liderul extremei drepte din PE a votat împotriva rezoluției de susținere a Ucrainei. "Fragilizează unitatea europeană"
  6. Una dintre gărzile de corp care au intervenit în timpul tentativei de asasinat asupra lui Trump este o rusoaică
  7. Atac dur la adresa lui Biden al unui înalt oficial american. "E doar o marionetă. O unealtă prin care stânga își impune agenda"
  8. Un britanic este noul reprezentant al Alianței Nord-Atlantice în Ucraina. Cine este el și care este scopul trimiterii sale la Kiev
  9. Trump renunță la diplomație. Taiwanul trebuie să plătească pentru că SUA îl apără. "Nu suntem diferiţi de o companie de asigurări"
  10. Angela Merkel împlinește 70 de ani: omagii şi regrete