S-au oprit scurgerile de la gazoductul Nord Stream 2. Explozii subacvatice echivalente cu „sute de kilograme” de TNT

Sambata, 01 Octombrie 2022, ora 20:28
5551 citiri
S-au oprit scurgerile de la gazoductul Nord Stream 2. Explozii subacvatice echivalente cu „sute de kilograme” de TNT
În spatele scurgerilor s-ar afla explozii de „sute de kilograme” de TNT FOTO: pipeline-journal.net

Scurgerile din gazoductul Nord Stream 2, care leagă Rusia de Germania, în Marea Baltică, au încetat, a declarat, sâmbătă, un purtător de cuvânt pentru AFP.

"Presiunea apei a închis mai mult sau mai puţin conducta, aşa că gazul care este înăuntru nu poate ieşi", a spus purtătorul de cuvânt al Nord Stream 2, Ulrich Lissek.

"Concluzia este că mai există gaz în conductă", a adăugat el.

Explozii subacvatice echivalente cu „sute de kilograme” de TNT se află în spatele scurgerilor descoperite pe conductele de gaz Nord Stream 1 şi 2 în apele internaţionale din largul insulei daneze Bornholm, iar „toate informaţiile disponibile indică faptul că aceste explozii sunt consecinţa unui act deliberat. ”, au indicat Suedia şi Danemarca într-un raport oficial transmis Naţiunilor Unite.

Aceste scurgeri au fost descoperite luni, în apele internaţionale, la est de Insula daneză Bornholm. Două dintre ele se află în zonele economice exclusive ale Suediei, iar celalte două în zonele economice xclusive ale Danemarcei.

Pe fondul Războiului rus din Ucraina şi tensiunilor dintre Rusia şi Occident, pagubele cauzate gazoductelor - instalaţii strategice care leagă Rusia şi Germania - se află la originea unor impresionante barbotări, care au, la suprafaţă diametre cuprinse între 200 şi 900 de metri.

#razboi Ucraina, #Nord Stream 2, #gaze rusesti , #gaze Rusia