Ședinţă comună a Parlamentului pentru a marca împlinirea unui an de la debutul războiului din Ucraina

Luni, 27 Februarie 2023, ora 10:03
1574 citiri
Ședinţă comună a Parlamentului pentru a marca împlinirea unui an de la debutul războiului din Ucraina
Tot luni era programată dezbaterea moţiunii simple împotriva ministrului Muncii, Marius Budăi, însă aceasta a fost amânată FOTO Facebook / cdep

Conducerea Parlamentului a stabilit pentru luni, 27 februarie, organizarea unei şedinţe comune a celor două Camere la împlinirea unui an de la declanşarea agresiunii militare a Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei.

Şedinţa comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului va avea loc luni, de la ora 17.00, iar plenul Camerei Deputaţilor va avea loc de la 16.00.

Potrivit programului stabilit de Birourile reunite ale celor două Camere, în cadrul şedinţei solemne vor avea loc ntervenţii din partea grupurilor parlamentare, când 5 minute pentru fiecare grup parlamentar reunit şi 2 minute pentru deputaţii şi senatorii neafiliaţi

Tot luni era programată dezbaterea moţiunii simple împotriva ministrului Muncii, Marius Budăi, însă aceasta a fost amânată, după ce ministrul a informat conducerea Parlamentului că avea programată deja o vizită în Spania.

Războiul declanşat de Rusia în Ucraina a intrat vineri în al doilea an, fără să se întrevadă un final pentru acest conflict care a ucis deja zeci de mii de oameni, a distrus oraşe şi localităţi, a forţat milioane de persoane să fugă şi a adus o tensiune de Război Rece în relaţiile internaţionale.

Vladimir Putin a ordonat o invazie la scară largă asupra Ucrainei la 24 februarie anul trecut, cu scopul de a cuceri rapid capitala Kiev şi de a răsturna guvernul proeuropean, dar aceste speranţe au fost spulberate de o apărare acerbă, precum şi de gafe militare care au pus piedici Moscovei.

#razboi Ucraina, #Parlamentul Romaniei, #sedinta de plen, #plen comun , #parlament