Acuzațiile unui apropiat al lui Putin: NATO participă deja la războiul din Ucraina. „Coordonează acţiunile militare şi dau ordine”

Vineri, 13 Septembrie 2024, ora 11:58
4168 citiri
Acuzațiile unui apropiat al lui Putin: NATO participă deja la războiul din Ucraina. „Coordonează acţiunile militare şi dau ordine”
Soldați NATO Foto: Facebook/NATO

Preşedintele Dumei de Stat a Rusiei, camera inferioară a Parlamentului, a acuzat vineri, 13 septembrie, NATO că este parte la acţiunea militară din Ucraina, sugerând că alianţa este deja puternic implicată în luarea deciziilor militare.

Comentariile lui Viaceslav Volodin, un aliat apropiat al preşedintelui Vladimir Putin, au venit la o zi după ce Putin a avertizat că Occidentul se va lupta direct cu Rusia dacă va permite Ucrainei să lovească teritoriul rus cu rachete cu rază lungă de acţiune fabricate în Occident, afirmând că o astfel de acţiune va modifica natura conflictului, relatează Reuters.

Fără să indice ce dovezi are, Viaceslav Volodin a acuzat alianţa militară condusă de SUA că a ajutat Ucraina să aleagă ce oraşe ruseşti să vizeze, că a fost de acord cu acţiuni militare specifice şi că a dat ordine Kievului.

Statele Unite, Germania, Marea Britanie şi Franţa discută posibilitatea unor lovituri (din partea Ucrainei) cu arme cu rază lungă de acţiune pe teritoriul ţării noastre. Aceasta nu este altceva decât o încercare de a camufla şi ascunde participarea lor directă la acţiuni militare”, a scris Volodin pe canalul său oficial de Telegram. „De fapt, Statele Unite şi aliaţii lor încearcă să îşi dea acordul pentru a efectua acte de agresiune cu rachete împotriva Rusiei”, spune Volodin.

El susţine că prezenţa în Ucraina a unor consilieri şi instructori NATO este acum completată de ceea ce el a numit „mercenari” şi a vorbit despre unităţi întregi înarmate cu armament NATO.

„Ei (personalul NATO) stabilesc ce oraşe din ţara noastră vor fi atacate, coordonează acţiunile militare şi dau ordine. NATO a devenit un participant la acţiunile militare din Ucraina. Ei duc un război împotriva ţării noastre”, a declarat Volodin.

Vladimir Putin avertizase joi că Occidentul va lupta direct cu Rusia dacă va permite Ucrainei să lovească teritoriul rus cu rachete cu rază lungă de acţiune fabricate în Occident, o mişcare despre care a spus că ar modifica natura şi amploarea conflictului.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski îi roagă de luni de zile pe aliaţii Kievului să permită Ucrainei să tragă cu rachete occidentale, inclusiv cu sisteme ATACMS americane cu rază lungă de acţiune şi Storm Shadows britanice, vizând ţinte de pe teritoriul rus, pentru a limita capacitatea Moscovei de a lansa atacuri asupra ţării sale.

În unele dintre cele mai dure declaraţii ale sale pe această temă, Putin a spus joi că o astfel de mişcare ar atrage ţările care furnizează Kievului rachete cu rază lungă de acţiune direct în război, deoarece datele de direcţionare prin satelit şi programarea efectivă a traiectoriilor de zbor ale rachetelor ar fi efectuate de personalul militar al NATO, întrucât Kievul nu are capacităţile necesare.

„Prin urmare, nu este vorba de a permite regimului ucrainean să lovească Rusia cu aceste arme sau nu. Este o chestiune de a decide dacă ţările NATO sunt sau nu implicate direct într-un conflict militar”, a declarat Putin la televiziunea rusă de stat. „Dacă această decizie va fi luată, aceasta va însemna nimic mai puţin decât implicarea directă a ţărilor NATO, a Statelor Unite şi a ţărilor europene în războiul din Ucraina. Aceasta va fi participarea lor directă, iar acest lucru, desigur, va schimba semnificativ însăşi esenţa, însăşi natura conflictului”, a punctat Putin.

În aceste condiţii, Rusia va fi obligată să ia ceea ce Putin a numit „decizii adecvate” pe baza noilor ameninţări.

El nu a precizat care ar putea fi aceste măsuri, dar în trecut vorbise despre opţiunea de a înarma inamicii Occidentului cu arme ruseşti pentru a lovi ţinte occidentale în străinătate, iar în iunie, menţionase desfăşurarea de rachete convenţionale la o distanţă de lovire a Statelor Unite şi a aliaţilor lor europeni.

Rusia, cea mai mare putere nucleară din lume, este, de asemenea, în curs de revizuire a doctrinei sale nucleare - circumstanţele în care Moscova ar folosi arme nucleare - iar Putin este presat de un influent teoretician al politicii externe, Serghei Karaganov, să o schimbe pentru a declara disponibilitatea Rusiei de a folosi arme nucleare împotriva ţărilor care „sprijină agresiunea NATO în Ucraina”.

De asemenea, Rusia organizează în prezent exerciţii navale majore cu China.

Occidentul îşi plasează discuţia în jurul întrebării dacă ar trebui să permită Kievului să folosească armele cu rază lungă de acţiune pe care i le furnizează pentru a lovi Rusia ca parte a unui răspuns la ceea ce consideră a fi o escaladare a războiului din partea Moscovei, care ar fi primit rachete balistice din partea Iranului. Teheranul a declarat că afirmaţiile sunt „propagandă urâtă”.

Mesajul secretarului general al NATO pentru Vladimir Putin: "Suntem pregătiţi să facem faţă oricărei ameninţări"
Mesajul secretarului general al NATO pentru Vladimir Putin: "Suntem pregătiţi să facem faţă oricărei ameninţări"
NATO nu va ceda în fața amenințărilor venite din partea Rusiei și va continua să ofere un sprijin ferm Ucrainei, a afirmat luni secretarul general al NATO, Mark Rutte. Declarația a fost...
Complotul perfid al lui Putin. Rusia vrea să arunce în haos Europa printr-un plan ascuns
Complotul perfid al lui Putin. Rusia vrea să arunce în haos Europa printr-un plan ascuns
Concomitent cu invazia Rusiei din Ucraina, există un complot perfid al lui Putin îndreptat împotriva Occidentului. Într-o declarație publică rară, șeful Serviciilor Secrete MI5 ale Marii...
#razboi Ucraina, #sef, #Duma stat Rusia, #atac Rusia NATO, #amenintare occident, #Vladimir Putin , #Razboi Ucraina
  1. ”Nu există scuze pentru cei care încă iau gaze rusești”. Mesajul ferm al comisarului european pentru Energie
  2. În două luni, Rusia a eliberat aproape un sfert din teritoriul pierdut în fața ucrainenilor în Kursk
  3. Turcia cere sancțiuni internaţionale împotriva Israelului. „Trebuie să boicotăm, să nu mai primească niciun sprijin”
  4. De ce învățământul nu mai e un domeniu atractiv pentru tineri. Date îngrijorătoare: ”Cea mai mare problemă este reticența la schimbare”
  5. ”Netanyahu să nu uite că ţara sa a fost creată printr-o decizie a ONU”. Avertismentul unui lider european, după atacurile asupra Libanului
  6. Cum încearcă Rusia „să șteargă identitatea istorică şi culturală a Ucrainei”. Declarația Consiliului Europei
  7. Soldații nord-coreeni vor lupta în „batalionul special Buriat” al Rusiei. Misiunile în care ar putea fi implicat
  8. Condiția pusă de SUA Israelului pentru a nu pierde ajutorul militar. „Acțiuni urgente și susținute”
  9. Odesa, în vizorul Kremlinului. O săptămână de atacuri asupra instalațiilor portuare
  10. Cum au preluat hackerii controlul aspiratoarelor robot din mai multe orașe americane. Aparatele au început să strige insulte