Serghei Lavrov, întrebat despre măcelul organizat de Rusia în Ucraina: "Nu ne este rușine să arătăm cine suntem" VIDEO

Vineri, 17 Iunie 2022, ora 11:33
6520 citiri
Serghei Lavrov, întrebat despre măcelul organizat de Rusia în Ucraina: "Nu ne este rușine să arătăm cine suntem" VIDEO
Serghei Lavrov a oferit un interviu BBC

De când armata rusă a atacat Ucraina în urmă cu aproape patru luni, mii de civili au fost uciși și orașe întregi au fost făcute una cu pământul, în timp ce milioane de ucraineni au fugit din casele lor.

Dar joi, 16 iunie, ministrul rus de externe Serghei Lavrov a declarat într-un interviu pentru BBC că lucrurile nu sunt așa cum par.

„Nu am invadat Ucraina”, a susținut el, potrivit BBC.

„Am declarat o operațiune militară specială pentru că nu aveam absolut nicio altă modalitate de a explica Occidentului că tragerea Ucrainei în NATO e un act criminal”.

De când Rusia a invadat Ucraina pe 24 februarie, Lavrov a acordat doar câteva interviuri presei occidentale. El a repetat linia oficială a Kremlinului - că în Ucraina erau naziști.

Oficialii ruși susțin adesea că armata lor „de-nazifică” țara. Lavrov a stârnit scandal recent când a încercat să justifice insultele naziste la adresa președintelui Ucrainei, care este evreu, făcând afirmația ridicolă că Adolf Hitler ar avea „sânge evreu”.

Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina

Jurnalistul BBC i-a citat șefului diplomației ruse un raport oficial al Organizației Națiunilor Unite despre satul ucrainean Yahidne, din regiunea Cernihiv, care spune că „360 de locuitori, inclusiv 74 de copii și cinci persoane cu dizabilități, au fost forțați de forțele armatei ruse să stea timp de 28 de zile în subsolul unei școli… Nu erau toalete, apă… zece bătrâni au murit”.

"Asta este lupta împotriva naziștilor?", a fost întrebat Lavrov.

„Este un mare păcat”, a spus Lavrov, „dar diplomații internaționali, inclusiv Înaltul Comisar al ONU pentru Drepturile Omului, Secretarul General al ONU și alți reprezentanți ai ONU, sunt supuși presiunii din partea Occidentului. Și deseori sunt folosiți pentru a amplifica știrile false răspândite de Occident”.

"Rusia nu este curată ca lacrima. Rusia este ceea ce este. Și nu ne este rușine să arătăm cine suntem".

Lavrov, în vârstă de 72 de ani, a reprezentat Rusia pe scena internațională în ultimii 18 ani, dar acum i-au fost impuse sancțiuni occidentale atât lui, cât și fiicei sale.

SUA l-au acuzat că urmărește o narațiune falsă despre Ucraina în calitate de agresor și că este direct răspunzător pentru invazia Rusiei ca membru al Consiliului de Securitate al țării.

Cu referire la relațiile dintre Londra și Moscova, Lavrov a spus că „Nu cred că mai este loc de manevră pentru că atât prim-ministrul Johnson, cât și Liz Truss spun deschis că ar trebui să învingem Rusia, ar trebui să forțăm Rusia să îngenuncheze. Haide, atunci, fă-o!".

Luna trecută, ministrul de externe al Marii Britanii a declarat că Vladimir Putin se umilește pe scena mondială și că „trebuie să ne asigurăm că se confruntă cu o înfrângere în Ucraina”.

Lavrov a spus despre Regatul Unit că „sacrifică încă o dată interesele poporului său de dragul ambițiilor politice”.

Când jurnalistul BBC a spus că, în ochii Occidentului, Rusia era responsabilă pentru soarta lor celor doi britanici condamnați recent la moarte de separatiștii ruși din estul Ucrainei ocupate, el a răspuns: „Nu mă interesează deloc ochii Occidentului. Mă interesează doar dreptul internațional. Potrivit legii internaționale, mercenarii nu sunt recunoscuți drept combatanți”.

Bărbații au servit în forțele armate ucrainene și nu erau mercenari, dar Lavrov a spus că asta ar trebui să fie decis de o instanță.

El a acuzat apoi BBC că nu a dezvăluit adevărul cu privire la ceea ce s-a întâmplat cu civilii din zonele separatiste din estul Ucrainei, „când civilii au fost bombardați de trupele Kievului timp de opt ani”.

Eveniment Quarterly Report

Fostul președinte Dmitri Medvedev: ”Operaţiunea specială va continua până la distrugerea regimului de la Kiev şi eliberarea teritoriilor iniţial ruseşti”
Fostul președinte Dmitri Medvedev: ”Operaţiunea specială va continua până la distrugerea regimului de la Kiev şi eliberarea teritoriilor iniţial ruseşti”
Fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev a jurat sâmbătă, 30 septembrie, că Rusia va ocupa mai multe teritorii în Ucraina, la un an după anexarea revendicată a patru regiuni ucrainene,...
Țara europeană unde mașinile înmatriculate în Rusia au interzis. ”Este important ca sancţiunile să fie eficiente”
Țara europeană unde mașinile înmatriculate în Rusia au interzis. ”Este important ca sancţiunile să fie eficiente”
Norvegia a anunţat că îşi închide frontiera, cu anumite excepţii, vehiculelor înmatriculate în Rusia, o înăsprire suplimentară din cauza războiului din Ucraina, relatează AFP....
#razboi Ucraina, #Serghei Lavrov, #Rusia, #lavrov bbc , #Razboi Ucraina
Comentarii
Poza cititoru
cititoru
rank 5
De ce nu vorbeste occidentul si presa sa cu volumul la maxim,