Serghei Lavrov, noi acuzații la adresa Occidentului: ”A declanşat o explozie de rusofobie din epoca de piatră”

Sambata, 14 Mai 2022, ora 20:17
5635 citiri
Serghei Lavrov, noi acuzații la adresa Occidentului: ”A declanşat o explozie de rusofobie din epoca de piatră”
Serghei Lavrov susține că Rusia a făcut tot ce a putut pentru a evita o confruntare directă cu Occidentul FOTO Hepta

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a criticat din nou sâmbătă, 14 mai, acţiunile Occidentului cu privire la Ucraina, acuzându-l că duce un ”război hibrid total” împotriva țării sale și că a declanşat o ”explozie de rusofobie din epoca de piatră”, relatează DPA.

Occidentul ”ne-a declarat un război hibrid total şi este greu de prezis cât va dura totul”, a afirmat Lavrov, avertizând că, fără excepţie, ”consecinţele vor fi resimţite de toată lumea”.

Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina

Ministrul de Externe a făcut aceste comentarii în timpul unei reuniuni la Moscova a Consiliului pentru politică externă şi de securitate pro-Kremlin, potrivit agenţiei de presă Interfax.

Rusia a făcut tot ce a putut pentru a evita o confruntare directă cu Occidentul, a afirmat Lavrov, adăugând că Moscova a acceptat acum provocarea, pentru că s-a obişnuit de mult timp cu sancţiunile.

Între timp, Ministerul rus al Apărării a anunţat că trupele sale au bombardat în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă mai multe posturi de comandă ucrainene şi două depozite de muniţii în regiunea Doneţk.

În cursul atacurilor, aproximativ 23 de unităţi militare au fost scoase din acţiune şi până la 100 de combatanţi ucraineni au fost ”distruşi”, a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului, Igor Konaşenkov. Niciuna dintre afirmaţii nu a putut fi verificată în mod independent.

Ucrainenii au raportat că forţele ruseşti şi-au reluat bombardamentele asupra zonei industriale din Mariupol în timpul nopţii, în ciuda eforturilor ucrainene de a negocia o soluţie pentru cei rămaşi în uzina siderurgică Azovstal din oraş, acum în mare parte distrusă.

#razboi Ucraina, #Lavrov criza Ucraina, #Occident, #razboi hibrid, #rusofobie , #Stiri Serghei Lavrov