Serviciile Secrete din SUA au dezvăluit numărul real al morților și pagubele Rusiei și Ucrainei din război

Miercuri, 07 Iunie 2023, ora 04:11
33541 citiri
Serviciile Secrete din SUA au dezvăluit numărul real al morților și pagubele Rusiei și Ucrainei din război
Războiul din Ucraina a provocat peste 350.000 de morți și răniți FOTO: Reuters

Invazia ordonată de Putin în Ucraina a lăsat în urmă zeci de mii de morți, a strămutat milioane de persoane și a generat tulburări economice în întreaga lume. Acum, Serviciile Secrete ale SUA au dezvăluit faptul că aproximativ 354.000 de soldați ruși și ucraineni au fost uciși sau răniți în conflict până acum.

În plus, Înaltul Comisariat pentru Drepturile Omului al ONU a anunțat că între 24 februarie 2022 și 21 mai 2023, 8.895 de civili ucraineni au fost uciși și alți 15.117 au fost răniți, dar organismul crede că cifrele reale sunt mai mari, potrivit Reuters.

Atât Ucraina, cât și Rusia spun că cealaltă parte a suferit pierderi devastator de mari. Reuters nu a putut verifica afirmațiile referitoare la pierderile de vieți omenești de pe câmpul de luptă din nicio parte.

O mare putere mondială a prins Rusia în capcană. Moscova și-a blocat banii la peste 4.000 de kilometri distanță

Diplomații occidentali au declarat că decesele și victimele Rusiei au totalizat aproximativ 200.000. Şoigu din Rusia a spus că 16.000 de soldaţi ucraineni au fost pierduţi doar în luna mai. Cel mai puternic mercenar al Rusiei, Evgheni Prigojin, a declarat că 72.000 de soldați ucraineni au fost uciși în „mașina de tocat carne” de 8 luni de la Bakhmut.

Wagner, a spus el, a recrutat aproximativ 50.000 de condamnați în timpul războiului, dintre care aproximativ 20% au murit. Aproximativ aceeași cantitate din soldații săi contractați - 10.000 - pieriseră, a spus el. Kievul spune că victimele Rusiei în Bahmut sunt mult mai mari decât ale sale.

Numărul de refugiați din Ucraina și căderea economiei

De la invazia din 2022, milioane de ucraineni au fost forțați să părăsească casele lor, a declarat agenția Națiunilor Unite pentru refugiați. Ucraina a avut în 2022 o populație de peste 41 de milioane de locuitori.

Se estimează că 17,6 milioane de persoane din Ucraina au nevoie acum de sprijin umanitar urgent, inclusiv peste 5 milioane de persoane strămutate în interiorul războiului, a declarat UNHCR.

Există peste 8 milioane de refugiați din Ucraina înregistrați în toată Europa, cu cele mai mari cifre în Rusia, Polonia și Germania, potrivit datelor agenției. Rusia are 2,9 milioane de refugiați ucraineni înregistrați.

Putin rămâne fără multe opțiuni. Marea Britanie face o mutare îndrăzneață și ia fața Americii

În plus, Ucraina a pierdut controlul asupra a cel puțin 17-18% din teritoriul său în fața Rusiei, inclusiv pe o porțiune de coastă. Economia sa a fost paralizată, iar unele orașe au fost transformate în pustiu de lupte.

Economia Ucrainei s-a contractat cu 30% în 2022 și se preconizează că se va contracta cu încă 3% în 2023, potrivit Fondului Monetar Internațional.

Reconstrucția și redresarea Ucrainei vor costa 411 miliarde de dolari în următorul deceniu, potrivit unei evaluări comune a Ucrainei, Grupului Băncii Mondiale, Comisiei Europene și Națiunilor Unite.

Prețul Rusiei

Cheltuielile Rusiei pentru război sunt un secret de stat, dar coincid cu un șoc major asupra economiei ruse din cauza celor mai dure sancțiuni occidentale impuse vreodată după invazie.

Economia a sfidat așteptările timpurii pentru o contracție cu două cifre în 2022, dar revenirea la prosperitate rămâne departe, deoarece guvernul direcționează mai multe cheltuieli către armată. Anul trecut, economia Rusiei a scăzut cu 2,1%, sub predicțiile Băncii Mondiale și FMI.

Ministerul Economiei din Rusia se așteaptă la o creștere a PIB-ului de cel puțin 1,2% în acest an. Fondul Monetar Internațional (FMI) prognozează o creștere de 0,7% pentru 2023 și se așteaptă că izolarea globală și veniturile mai scăzute din energie vor diminua perspectivele Rusiei pentru anii următori.

Un profesor de la Stanford anunță victoria Ucrainei: Cum va fi învinsă o putere nucleară

Pe măsură ce cheltuielile militare ale Rusiei cresc și sancțiunile își comprimă veniturile din energie, Moscova se confruntă cu o luptă pentru a-și menține deficitul bugetar sub control.

Rusia a pierdut o mare parte din piața europeană de gaze și petrol, dar a reușit să-și vândă în continuare țițeiul pe piețele globale, în special în China și India.

Moscova a fost exclusă de pe piețele financiare occidentale, majoritatea oligarhilor săi sunt sancționați și întâmpină probleme la aprovizionarea cu unele articole, cum ar fi microcipurile.

Directorul CIA, William Burns, a declarat la începutul acestui an că Putin riscă să transforme Rusia într-o „colonie economică a Chinei în timp”. Rusia a intrat în incapacitate de plată a obligațiunilor sale străine pentru prima dată după lunile de după revoluția bolșevică din 1917.

Investigația care dezvăluie cruzimea lui Putin: Câte zile supraviețuiește un deținut rus pe frontul din Ucraina VIDEO
Investigația care dezvăluie cruzimea lui Putin: Câte zile supraviețuiește un deținut rus pe frontul din Ucraina VIDEO
Războiul declanșat de Putin în Ucraina a provocat zeci de mii de morți în rândul militarilor ruși. Cu toate astea, dictatorului rus nu-i pasă și continuă fără scrupule bătălia. O...
Ucrainenii fac victime în teritoriile aflate sub controlul rușilor. Ocupația rusă anunță că patru persoane au fost ucise
Ucrainenii fac victime în teritoriile aflate sub controlul rușilor. Ocupația rusă anunță că patru persoane au fost ucise
Patru persoane au fost ucise joi, 25 aprilie, în urma unor atacuri ucrainene în teritoriile aflate sub controlul Moscovei, anunţă reprezentanţi ai ocupaţiei ruse, relatează AFP. "Drone...
#razboi Ucraina, #numar morti, #morti razboi Ucraina, #morti Ucraina, #morti Rusia, #pagube rusia, #pagube ucraina , #Razboi Ucraina