Sistemul energetic rusesc este în pericol de a se prăbuși la iarnă chiar și fără atacuri masive din partea ucrainenilor

Luni, 09 Septembrie 2024, ora 23:43
7713 citiri
Sistemul energetic rusesc este în pericol de a se prăbuși la iarnă chiar și fără atacuri masive din partea ucrainenilor
FOTO shutterstock.com

Ministrul rus al Energiei, Serghei Țiviliev, s-a plâns că Federația Rusă a epuizat rezervele de stabilitate ale sistemului energetic al țării, care au fost create în timpul URSS, și nu există suficiente fonduri pentru modernizarea industriei, așa că țara s-ar putea confrunta cu dificultăți în timpul iernii.

„Motivul principal este finanțarea insuficientă pentru modernizarea echipamentelor și menținerea acestora în standard”, a declarat ministrul rus într- un interviu acordat agenției de stat TASS.

El a precizat că, de exemplu, sistemul energetic al Orientului Îndepărtat al Rusiei intră în perioada toamnă-iarnă fără rezerva necesară de capacități de generare, inclusiv din cauza amânării reviziei unui număr de termocentrale. Prin urmare, există un risc ridicat de accidente.

În același timp, experții ruși în energie subliniază că, în câțiva ani, chiar și Moscova se poate confrunta cu o penurie de electricitate. Până în 2030, capitala Rusiei se va confrunta cu o lipsă de 1,6 gigawați, iar până în 2042 - 4,2 gigawați. Uzura fizică a rețelelor electrice din regiune atinge aproximativ 70% pentru rețelele de distribuție și aproximativ 50% pentru rețelele trunchi.

În același timp, Rusia atacă sistematic sistemul energetic al Ucrainei și, în esență, a dezactivat toată generarea termică. După atacul cu rachete din 26 august, în Ucraina au apărut din nou dificultăți în furnizarea de energie electrică și au fost introduse programe de restricții de consum, a căror aplicare a fost oprită abia pe 8 septembrie.

În același timp, după cum au calculat jurnaliștii, atacul aerian în masă asupra sistemului energetic al Ucrainei din 26 august a costat Federația Rusă aproximativ 1,26 miliarde de dolari.

Sistemele de încălzire din Rusia s-au stricat anul trecut în plină iarnă, lăsând mulți oameni să înghețe în case, în timp ce Moscova continuă să cheltuiască pentru războiul din Ucraina. Cu toate că infrastructura făcută în perioada sovietică trebuie „înlocuită de urgență”, Rusia a alocat pentru apărare până la o treime din bugetul pe acest an, relatează Business Insider.

Infrastructura Rusiei este prost întreținută, multe dintre facilitățile sale datând din epoca sovietică, iar acest lucru a provocat un val de defecțiuni la sistemele de încălzire centrală începând din decembrie anul trecut, care a afectat chiar și unele părți din regiunea Moscovei și orașul Sankt Petersburg.

Rusia a pierdut 180 de sisteme de artilerie în doar trei zile în războiul cu Ucraina
Rusia a pierdut 180 de sisteme de artilerie în doar trei zile în războiul cu Ucraina
În ultimele trei zile, Rusia a pierdut 180 de sisteme de artilerie, potrivit datelor furnizate de armata Ucrainei. Aceste cifre fac parte din actualizările zilnice ale Statului Major al Forțelor...
Ultimatumul lui Trump, o favoare mascată pentru Putin în mijlocul războiului din Ucraina?
Ultimatumul lui Trump, o favoare mascată pentru Putin în mijlocul războiului din Ucraina?
Ultimul mesaj al președintelui american Donald Trump către Vladimir Putin, în care i-a cerut liderului de la Kremlin să ajungă la un acord cu privire la Ucraina, a vrut să fie o amenințare....
#razboi Ucraina, #rusia invazie, #sistem energetic, #iarna , #Razboi Ucraina
  1. Zelenski a reluat contraofensiva pe teritoriul Rusiei. Atacuri cu drone la Moscova. Explozii uriașe VIDEO
  2. Temperaturi mai ridicate decât normal în următoarea perioadă. Prognoza meteorologilor pe următoarele patru săptămâni
  3. S-a decis noul șef al CIA. Cine va conduce principala agenţie americană de informaţii VIDEO
  4. Evenimentele organizate pe 24 ianuarie, de Ziua Unirii Principatelor Române. La Iași, primarul nu va mai susține niciun discurs
  5. Planurile Coreei de Nord după pierderile suferite în Ucraina. ”Este suspectată că grăbește măsurile următoare”
  6. Premierul Orban compară UE cu Imperiul Otoman înainte de destrămare: "Bolnavul Europei de astăzi este Uniunea Europeană"
  7. Care sunt minciunile pe care trebuie să le spui la un interviu dacă vrei să obții postul, potrivit unui expert în cariere
  8. Guvernul Ciolacu, pus la punct de opoziție, după ce a schimbat la 180 de grade strategia în privința Green Deal: „Propaganda politică nu ține de foame”
  9. România se îndepărtează de Green Deal, programul-fanion al Ursulei von der Leyen: „A condus la costuri sociale și economice foarte mari". Ce alternative energetice are România
  10. Zelenski îl contrează pe Trump, legat de acordul cu Putin: Deznodământul dat peste cap de un motiv serios