Tactici de război. Cum reușesc să țină piept Rusiei militarii ucraineni

Duminica, 06 Martie 2022, ora 11:45
50432 citiri
Tactici de război. Cum reușesc să țină piept Rusiei militarii ucraineni
Tacticile de gherilă prin care militarii ucraineni au reușit să facă față mașinăriei de război a Rusiei

Cu mâinile încă murdare de pe câmpul de luptă, o duzină de prizonieri de război ruși s-au așezat sâmbătă, cu fața în pământ, într-o sală de conferințe a unei agenții de presă ucrainene și au descris că au fost capturați după ce coloanele lor de blindate au căzut într-o ambuscadă. scrie The New York Times, care a participa la o conferință de presă în care au fost prezentați prizonieri de război ruși.

Locotenent Dmitri Kovalenski, care a luptat într-o unitate de tancuri rusești și a vorbit la ordinul ucrainenilor, a declarat că a fost recent sub focul unei drone înarmate și al rachetelor antitanc lansate de pe umăr pe un drum de lângă Sumi, în nord-estul Ucrainei. . „Toată coloana a ars”, a spus el.

Cam la aceeași oră și la câțiva kilometri distanță, la o bază militară ucraineană improvizată într-o clădire abandonată de la marginea de vest a Kievului, soldații ucraineni s-au pregătit pentru același tip de ambuscade care au eliminat unitatea locotenentului Kovalenski.

Locotenentul Evgheni Iaranțev, un ofițer ucrainean, a spus că soldații țării sale luptă altfel decât rușii. Trupele aflate sub comanda lui se organizează în unități mici, agile, care se pot strecura în apropierea coloanelor grele ale tancurilor rusești și pot să le prindă în ambuscadă.

„Au o mulțime de tancuri, noi avem o mulțime de arme antitanc”, a spus locotenentul Iaranțev, care a luptat anterior cu un grup de voluntari împotriva Rusiei în estul Ucrainei. „În câmp deschis, e egal. E mai ușor să te lupți în oraș.”

Cei doi tineri ofițeri – de același grad, dar fiecare reprezentând o țară diferită – au oferit câteva dintre puținele relatări directe despre luptele care se duc de 10 zile. Rusul prizonier de război a vorbit sub privirea atentă a oficialilor ucraineni de securitate puternic înarmați. Ucraineanul a vorbit în timp ce a arătat arme sofisticate proaspăt primite din Statele Unite.

Relatările soldaților din ambele tabere oferă o mică imagine a modului în care se duce războiul, în jurul Kievului. Acolo, bazându-se în mare parte pe tactici de ambuscadă, forțele ucrainene au încetinit campania rusă de încercuire și capturare a capitalei, chiar dacă trupele ruse înaintează prin sud.

Locotenentul Kovalenski și ceilalți prizonieri ruși au fost prezentați la conferință de presă menită să susțină afirmația Ucrainei că a capturat un număr semnificativ de soldați ruși.

„Pe 27 februarie, coloana noastră a fost atacată”, le-a spus reporterilor plutonierul Dmitri Gagarin, din armata rusă. „Comandantul meu a ars și a murit. Am fugit în pădure și mai târziu m-am predat localnicilor.”

Locotenentul Kovalenski a spus că a aflat că Rusia va invada Ucraina abia cu o seară înainte ca tancurile ruse să înceapă să se miște și că sergenților și soldaților nu li s-a spus unde merg decât după ce au trecut granița.

Toți prizonierii au relatat că au fost capturați după ce coloanele lor blindate au căzut în ambuscade pe drumuri, relatări care susțin afirmațiile Ucrainei conform cărora armata sa a folosit bine armamentul antitanc furnizat de Occident, cum ar fi rachetele Javelin de fabricație americană. Dar analiștii independenți au descris, de asemenea, probleme mai banale pentru armata rusă, inclusiv logistice și lipsa combustibilului.

Ucrainenii au primit puși cu lunetă din SUA

Locotenentul ucrainean Iaranțev comandă ceea ce el a descris ca fiind un grup mobil de aproximativ 500 de soldați care se luptă cu rușii în apropierea de vest a Kievului. El a spus că perspectivele lor au fost întărite în urmă cu trei zile, când au primit puști cu lunetă Barrett de calibru 50 din Statele Unite.

Locotenentul Iaranțev a spus că trupele preferă să poată sta în clădiri decât pe ​​câmpuri sau în păduri. „Am observat ceva despre război”, a spus el. „Soldații vor să fie undeva unde funcționează telefoanele mobile și unde există internet.”

Clădirea pe care au ocupat-o soldații, într-o zonă rezidențială a orașului, era plină de cutii de muniții. Două grenade de mână stăteau pe podea lângă o canapea. Soldații au un fierbător electric și au oferit cafea. Într-un hol, un soldat își ungea Kalașnikovul cu ulei.

În centrul Kievului, la conferința de presă cu soldații ruși capturați, oficialii de securitate ucraineni prezenți au refuzat să vorbească. Reporterilor li s-a oferit ocazia de a-i chestiona pe prizonieri.

Prizonierii ruși spun că au fost înșelați cu privire la scopurile războiului

Locotenentul Kovalenski a spus că face apel la poporul rus să se ridice și să-l răstoarne pe președintele Vladimir Putin, deoarece conducerea rusă i-a înșelat pe ofițerii armatei cu privire la scopurile războiului și a folosit masca unui exercițiu militar pentru a se pregăti de o invazie.

Deținuții au spus că nu știu ce se va întâmpla cu ei după conferința de presă. Deși au spus că au fost tratați bine, la câteva zile după capturare nu a fost clar dacă au făcut duș sau li s-au oferit haine curate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. Polonia, Ungaria, Slovacia și România sunt amenințate
Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. Polonia, Ungaria, Slovacia și România sunt amenințate
Actuala dezbatere americană privind acordarea de asistență militară suplimentară Ucrainei se bazează în parte pe presupunerea că războiul va rămâne în impas, indiferent de acțiunile...
Ucrainenii ”mușcă din pământ” pentru a nu ceda o localitate promisa de armata rusă lui Putin, ca trofeu de 9 Mai - Ziua Victoriei
Ucrainenii ”mușcă din pământ” pentru a nu ceda o localitate promisa de armata rusă lui Putin, ca trofeu de 9 Mai - Ziua Victoriei
Armata rusă concentrează o forță de atac la vest de Bakhmut, încercând să pătrundă în localitatea Chasov Yar. Conducerea militară a Federației Ruse vrea să prezinte ocupația...
#razboi Ucraina, #tactici de razboi, #Vladimir Putin , #Razboi Ucraina