Ministrul Mediului: Nu există un risc real de poluare a Mării Negre. Nu a fost nicio creștere, nici la radiații, nici la poluarea aerului în urma războiului din Ucraina

Marti, 29 Martie 2022, ora 20:47
3282 citiri
Ministrul Mediului: Nu există un risc real de poluare a Mării Negre. Nu a fost nicio creștere, nici la radiații, nici la poluarea aerului în urma războiului din Ucraina
Ministrul Mediului a precizat că nu s-a înregistrat o creștere a nivelului radiațiilor sau poluării aerului în România FOTO Facebook / Tanczos Barna

Ministrul Mediului Tanczos Barna a declarat, la Prima TV, că litoralul românesc nu e în pericol din cauza războiului din Ucraina. De asemenea, Tanczos Barna susține că nu s-a înregistrat nicio creștere, nici la radiații, și nici la poluarea aerului în România.

”Din punctul nostru de vedere, al Ministerului Mediului, un risc real de poluare a Mării Negre nu există, pentru că volumul de apă este atât de mare, încât e aproape imposibil ca în urma războiului și a eventualelor accidente la diverse combinate, fabrici, să fie poluată marea în așa fel încât să ajungă poluarea și la litoralul românesc. Putem afirma fără doar și poate că litoralul românesc nu e în pericol în momentul de față din cauza războiului din Ucraina”, a declarat ministrul Mediului, Tanczos Barna, într-un interviu la Prima TV.

Întrebat dacă minele amplasate de armata ucraineană în zona maritimă din Odesa ar putea produce un dezastru ecologic, ministrul mediului a răspuns: ”Accidente pot fi, pot afecta aria respectivă, dar în niciun caz nu se poate ajunge, în urma câtorva dispozitive de explozibil, la un dezastru ecologic în Marea Neagră. Anumite specii pot fi afectate, dar cu siguranță nu putem vorbi de un dezastru ecologic”.

Tanczos Barna susține că nu a fost înregistrată creșterea nivelului de poluare sau de radiații în România ca urmare a războiului din Ucraina.

”Pe radioactivitate, măsuram 24 de ore din 24, 7 zile din 7. Poluarea aerului, la fel. Toate aceste informații ne ajută să putem preveni anumite lucruri și să putem informa în timp util autoritățile care pregătesc populația în cazul în care observăm devieri de la graficul normal. Nu a fost nicio deviere și nicio creștere, nici la radiații, și nici la poluarea aerului în urma războiului din Ucraina”, a conchis Tanczos Barna.

#razboi Ucraina, #poluare Marea Neagra, #radiatii, #ministrul Mediului, #Tanczos Barna , #Stiri Tanczos Barna
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Într-adevăr, niciun risc! Iac-acolo nește mine!