Ucraina exclude cedarea teritoriului către Rusia: ”Războiul nu se va opri”

Luni, 23 Mai 2022, ora 11:30
2856 citiri
Ucraina exclude cedarea teritoriului către Rusia: ”Războiul nu se va opri”
Regiunea Kiev, distrusă de bombe FOTO Twitter/ NEXTA

Consilierul prezidenţial ucrainean Mihailo Podoliak a exclus o potenţială încetare a focului cu Moscova şi a declarat că Ucraina nu va accepta niciun acord cu Rusia care implică cedarea teritoriului ucrainean, relatează CNN.

”Războiul nu se va opri (după concesii). Se va lua o pauză pentru o perioadă de timp”, a declarat el pentru Reuters într-un interviu acordat sâmbătă la biroul prezidenţial ucrainean.

Podoliak a subliniat că dacă Kievul alege să facă concesii, această decizie s-ar întoarce împotriva Ucrainei, deoarece Rusia va răspunde mai agresiv după orice întrerupere a luptei.

Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina

”După un timp, cu o intensitate reînnoită, ruşii îşi vor construi armele, forţa de muncă şi vor lucra la greşelile lor, se vor moderniza puţin, vor concedia mulţi generali... Şi vor începe o nouă ofensivă, şi mai sângeroasă şi de amploare,” a mai explicat el.

”Rusia nu poate fi lăsată la jumătatea drumului pentru că va (dezvolta) o stare de spirit «revanşardă» şi va fi şi mai crudă”, a mai precizat el.

Oficialul ucrainean a respins apelurile referitoare la o încetare urgentă a focului care ar implica trupele ruse care rămân pe teritoriul pe care l-au ocupat în sudul şi estul Ucrainei, spunând că ”forţele (ruse) trebuie să părăsească ţara şi după aceea va fi posibilă reluarea procesului de pace”.

Şeful Biroului Preşedinţiei din Ucraina Andrii Yermak a reiterat afirmaţiile lui Podoliak printr-o postare pe Twitter prin care afirma că ”războiul trebuie să se încheie cu restabilirea completă a integrităţii şi suveranităţii teritoriale ucrainene”.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Londra vrea ca finanţarea apărării Ucrainei să se facă folosind ”creativ” activele ruse îngheţate: ”Va trebui să fim flexibili”
Londra vrea ca finanţarea apărării Ucrainei să se facă folosind ”creativ” activele ruse îngheţate: ”Va trebui să fim flexibili”
David Cameron, șeful diplomaţiei britanice, a îndemnat joi, 18 aprilie, în marja summitului G7, desfăşurat pe insula italiană Capri, la căutarea unor moduri "creative" de a utiliza activele...
Analiză: Jocul (secret) al Rusiei și Ungariei în România
Analiză: Jocul (secret) al Rusiei și Ungariei în România
Oamenii rușilor se pot infiltra în serviciile secrete și instituțiile românești? Sau sunt deja aici? Și cum a ajuns Ungaria prietenă la cataramă cu România? Raportul Consiliului Suprem...
#razboi Ucraina, #Rusia, #cedare teritoriu , #Razboi Ucraina