Rusia aduce trupe noi pe frontul din Ucraina, dar le-ar putea pierde la fel de repede, spun experții în război

Sambata, 09 Decembrie 2023, ora 23:15
3212 citiri
Rusia aduce trupe noi pe frontul din Ucraina, dar le-ar putea pierde la fel de repede, spun experții în război
Armata Rusiei a recrutat 42.000 de oameni între 9 noiembrie și 1 decembrie/ FOTO: NBC News

Potrivit experților militari, armata rusă pierde atât de mulți soldați pe linia frontului în Ucraina, încât probabil că se luptă să recruteze alții noi, suficient pentru a înlocui pierderile.

Institutul pentru Studierea Războiului (ISW) și-a făcut evaluarea din numărul victimelor și al recrutărilor raportate de Ucraina în ultimele două luni, precum și din intensitatea luptei de pe front.

Forțele ruse au pierdut aproape 11.000 de soldați în zona din jurul orașelor estice Kupiansk, Liman și Bahmut în noiembrie, a declarat joi Volodimir Fitio, purtătorul de cuvânt al Comandamentului Forțelor Terestre din Ucraina, potrivit postului TV de stat ucrainean Suspilne.

Pe baza acestui număr și a intensității luptei de pe acea axă, ISW a estimat că rata victimelor Rusiei în Avdiivka învecinată ar putea fi și mai mare „având în vedere ritmul operațional mai mare de acolo”.

Aproximativ 5.000 de soldați ruși au fost uciși sau răniți în acea zonă între 10 și 26 octombrie, a declarat purtătorul de cuvânt al armatei ucrainene Oleksandr Ștupun la sfârșitul lunii octombrie, în apogeul unei campanii sângeroase când Rusia a lansat două valuri de atacuri asupra Avdiivka, conform ISW.

Și cu Moscova care aruncă mai mulți soldați în atacuri în masă conduse de infanterie pentru a cuceri Avdiivka, riscul este ca forțele sale să sufere „pierderi și mai mari “, spun analiștii ISW.

Mai la sud, forțele ruse au suferit „victime semnificative”, cu peste 1.200 de soldați uciși și peste 2.200 răniți pe malul stâng al râului Nipru între 17 octombrie și 17 noiembrie, a declarat Statul Major ucrainean.

Forțele ucrainene probabil provoacă pierderi similare în regiunea de sud Zaporojie, a adăugat ISW.

Dacă estimările ucrainene sunt corecte, a concluzionat ISW, aceasta sugerează că operațiunile rusești în Ucraina sunt „foarte uzate”, pierderile rusești nerezultând doar din ofensivele sale de la Avdiivka.

În plus, ISW a spus că numărul victimelor Rusiei va depăși probabil numărul de soldați pe care îi recrutează lunar, despre care Andri Iusov, purtătorul de cuvânt al agenției de informații militare a Ucrainei, a susținut că este de aproximativ 20.000.

Numărul morților din Rusia ar putea fi de fapt mai aproape de estimările de recrutare publicate de vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, care a declarat că armata Rusiei a recrutat 42.000 de oameni între 9 noiembrie și 1 decembrie, a spus ISW.

ISW a adăugat o avertizare la evaluarea sa, spunând că „atât cifrele de recrutare, cât și cele ale victimelor probabil fluctuează pe parcursul anului, iar toate cifrele disponibile sunt probabil exagerate”.

Dacă Rusia va continua să recruteze în ritmul actual în timp ce va pierde același număr de soldați, armata sa se va lupta să-și reînnoiască sau să-și reconstituie unitățile existente, precum și să formeze altele noi, a adăugat ISW.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Ce ascunde ideea unui referendum în Transnistria privind aderarea la Federația Rusă. Analiza experților militari americani
Ce ascunde ideea unui referendum în Transnistria privind aderarea la Federația Rusă. Analiza experților militari americani
Nu există niciun indiciu că o grupare limitată de trupe rusești în Transnistria ar putea încerca operațiuni la sol care ar putea amenința Ucraina, susține Institutul American pentru...
Moscova nu recunoaște un posibil atac cu drone al Ucrainei la cea mai mare oțelărie din Rusia. Cum justifică Moscova distrugerile
Moscova nu recunoaște un posibil atac cu drone al Ucrainei la cea mai mare oțelărie din Rusia. Cum justifică Moscova distrugerile
Ucraina a revendicat sâmbătă, 24 februarie, când se fac doi ani de la invazia rusă, un atac cu dronă vizând o oţelărie importantă în Rusia. Autorităţile ruse au anunţat un incendiu...
#razboi Ucraina, #razboi, #Rusia, #invazie, #trupe, #pierderi , #Razboi Ucraina