Cum au reușit ucrainenii să distrugă nava rusească Moskva. „Atacul a avut două faze”

Joi, 14 Aprilie 2022, ora 10:22
15660 citiri
Cum au reușit ucrainenii să distrugă nava rusească Moskva. „Atacul a avut două faze”
Un atac cu rachete a provocat un incendiu la bordul crucişătorului rus Moskva FOTO captură YouTube/OP Info

Cea mai importantă navă din flota rusă a Mării Negre, crucişătorul de rachete Moskva, a fost grav avariată după ce muniţia de la bord a explodat.

Toţi membrii echipajul au fost evacuaţi şi în prezent este investigată cauza incendiului. Nava de 12.500 de tone are un echipaj de aproximativ 500 de membri.

Un canal de Telegram rusesc spune că atacul ucrainean asupra navei-amiral „Moskva” a avut două faze: mai întâi ucrainenii au trimis o dronă Baykraktar ca să ocupe forțele navei, iar apoi au lovit babordul navei cu rachete Neptun.

„Potrivit informațiilor noastre preliminare, nava amiral a Flotei Ruse de la Marea Neagră Moskva a fost într-adevăr atacată de Neptun SAM de pe coasta dintre Odesa și Mykolaiv. Forțele navei au fost, de asemenea, deviate pentru a contracara un UAV Bayraktar TB-2. Lovitura a făcut ca nava să se rostogolească puternic. Echipajul de aproximativ ~500 a fost evacuat după amenințarea cu detonarea muniției”, se arată în postarea de pe Telegram.

Un atac cu rachete a provocat un incendiu la bordul crucişătorului rus Moskva, au anunţat autorităţile ucrainene miercuri seară, transmite AFP.

"Rachetele Neptun care protejează Marea Neagră au cauzat pagube semnificative acestei nave ruseşti", a declarat guvernatorul ucrainean al regiunii Odesa, Maxim Marcenko.

Un consilier al preşedintelui ucrainean, Oleksii Arestovici, a confirmat pe Youtube atacurile ucrainene asupra navei, fără a indica, la rândul său, poziţia acesteia.

"Arde intens. Acum. Şi cu această mare agitată, este imposibil să ştim când vor putea primi ajutor", a spus el, asigurând că la bord se aflau cei "510 membri ai echipajului".

Aceste afirmaţii nu au putut fi imediat verificate de AFP dintr-o sursă independentă.

Niciun incendiu la bordul unei nave militare nu a fost raportat deocamdată de agenţiile ruse de presă.

Pe 24 martie, la o lună de la începerea invaziei ruse în Ucraina, marina ucraineană a susţinut că a distrus o navă rusească de transport de trupe ancorată în portul Berdiansk, oraş situat în apropiere de Mariupol, la Marea Azov. Moscova nu a confirmat nici această acuzaţie. Armata rusă oferă foarte rar informaţii despre pierderile sale, notează AFP.

Rusia ar putea trece la atacarea sistemelor de transport ale Ucrainei, avertizează analiștii militari americani
Rusia ar putea trece la atacarea sistemelor de transport ale Ucrainei, avertizează analiștii militari americani
Forțele ruse și-ar putea schimba obiectivul în următoarele săptămâni pentru a viza infrastructura de transport a Ucrainei, a scris Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) în raportul...
Atac la Sevastopol. Nava de salvare Kommuna, cea mai veche din dotarea Forțelor Navale rusești, posibil avariată VIDEOFOTO
Atac la Sevastopol. Nava de salvare Kommuna, cea mai veche din dotarea Forțelor Navale rusești, posibil avariată VIDEOFOTO
Presa rusă și canalele Telegram au raportat explozii în orașul Sevastopol din Crimeea ocupată, în dimineața zilei de duminică, 21 aprilie. Ulterior, rușii au afirmat că o navă a fost...
#razboi Ucraina, #nava Rusia, #atac , #Razboi Ucraina
Comentarii
K
kgbro
rank 1
romania actuala se gaseste sub Dictatura , si Cenzura in presa
Poza arbo
arbo
rank 5