Ultimatumul adresat de ruși armatei lui Zelenski: "Nu vă forţaţi norocul"

Marti, 19 Aprilie 2022, ora 13:02
5023 citiri
Ultimatumul adresat de ruși armatei lui Zelenski: "Nu vă forţaţi norocul"
Moscova a cerut în mai multe rânduri forţelor ucrainene să capituleze

Rusia i-a îndeamnat marţi, 19 aprilie, pe soldații ucraineni să ”depună armele”, iar pe ultimii apărători de la Mariupol să-şi înceteze ”rezistenţa smintită”. Apelul vine după ce Kievul a anunţat că Moscova a lansat o ofensivă majoră în estul separatist ucrainean, relatează AFP.

”Nu vă forţaţi norocul. Luaţi singura decizie corectă, de a înceta operaţiunile militare şi a depune armele”, le transmite Ministerul rus al Apărării forţelor ucrainene.

Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina

”Ne adresăm tuturor militarilor armatei ucrainene şi mercenarilor străini: vă aşteaptă o soartă de neinvidiat din cauza cinismului autorităilor de la Kiev”, se arată în comunicat.

Ministerul rus promite o ”salvare a vieţii” combatanţilor ucraineni de la Mariupol (sud-est) care se află în continuare în instalaţia industrială Azovstal, dacă se predau marţi

Armata rusă propune un armistiţiu, începând de marţi, de la ora ora locală 12.00 (şi ora României), în cursul căruia ”toate unităţile armate ucrainene şi mercenarii străini să iasă (din Azovstal) fără arme şi muniţie” între orele 11.00 GMT şi 13.00 GMT.

”Îndemnăm autorităţile de la Kiev să dea dovadă de bun simţ şi să ordone combatanţilor să-şi înceteze rezistenţa smintită”, afirmă Ministerul rus al Apărării.

Moscova a cerut în mai multe rânduri forţelor ucrainene să capituleze.

Peste 1.000 de militari ucraineni s-au predat, la Mariupol, săptămâna trecută, însă alte sute de militari ucraineni se află baricadaţi, în continuare, potrivit unor separatişti proruşi, în imensul complex Azovstal, în care opun o rezistenţă aprigă.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Zelenski dezvăluie un secret despre Putin: Ciudat că el nu are așa ceva, deși mulți copii au
Zelenski dezvăluie un secret despre Putin: Ciudat că el nu are așa ceva, deși mulți copii au
La conferința de presă care a marcat doi ani de la începutul războiului, Volodimir Zelenski a vorbit despre conflict și despre provocările cu care s-a confruntat sau care sunt în fața...
Dezvăluiri în premieră despre acțiunile secrete ale SUA: CIA luptă contra lui Putin în Ucraina
Dezvăluiri în premieră despre acțiunile secrete ale SUA: CIA luptă contra lui Putin în Ucraina
De mai bine de un deceniu, Statele Unite au întreținut un parteneriat în privința Serviciilor Secrete cu Ucraina, care este acum esențial pentru ambele țări în contracararea Rusiei....
#razboi Ucraina, #armata Putin, #armata ucraina, #capitulare, #ultimatum , #Razboi Ucraina