Vasile Dîncu exclude un atac al Rusiei în Republica Moldova. Ce spune ministrul Apărării despre armele nucleare ale lui Putin

Marti, 03 Mai 2022, ora 23:34
3730 citiri
Vasile Dîncu exclude un atac al Rusiei în Republica Moldova. Ce spune ministrul Apărării despre armele nucleare ale lui Putin
Ministrul Apărării a precizat că rachetele nucleare ale Rusiei nu sunt pregătite pentru a fi amorsate FOTO Facebook / Vasile Dîncu

Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a vorbit marți, 3 mai, despre amenințarea Rusiei la adresa Republicii Moldova, propaganda Kremlinului și riscul unor atacuri nucleare.

Ministrul a transmis că nu există date conform cărora Rusia ar planifica un atac la gurile Dunării sau asupra Republicii Moldova.

Fii la curent cu cele mai noi informatii LIVE despre razboiul din Ucraina

”Ceea ce se întâmplă în Transnistria - este adevărat, au fost doar patru evenimente în trei zile, patru evenimente izolate în Transnistria - nu arată acestea un pericol iminent şi astăzi am comunicat şi noi cu autorităţile din Republica Moldova, au anunţat şi public: nu există date că va exista un atac în Republica Moldova, însă faptul că se încearcă căutarea unor motive de intervenţie sigur că nu este de natură să ne lase reci acest lucru. Autorităţile din Republica Moldova spun că situaţia este sub control, ei ţin legătura şi cu ucrainenii”, a afirmat Dîncu marţi seară, la Digi 24.

Ministrul Apărării Naţionale a spus că, deşi nu există date care să indice că va exista ”un atac al Rusiei la gurile Dunării sau la adresa Moldovei”, iar multe declaraţii sunt politice, acţiunile Moscovei, care a atacat recent Odesa, sunt de natură a îngrijora autoritățile.

”Acest moment nu este un moment în care să ne îngrijorăm cu privire la un atac, dar suntem vigilenţi şi prin toate forţele de pe flancul estic supraveghem această situaţie şi suntem pregătiţi pentru orice situaţie”, a adăugat Dîncu.

Ministrul a subliniat că ”propaganda rusă a intrat într-o altă fază” şi a făcut referire la discursul în care se vorbeşte despre arme nucleare.

”Ceea ce observă toţi, inclusiv analiştii ruşi care sunt mai lucizi, este următorul lucru: toate aceste insuccese de pe front au încercat să fie transferate şi rezolvate printr-o creştere a retoricii nucleare, pentru că, au observat şi specialiştii NATO, că, de fapt, această retorică nucleară este una care este susţinută mai ales de către cei mai tari propagandişti ai lui Putin, ceilalţi sunt mai rezervaţi”, a mai Vasile Dîncu.

Ministrul Apărării a precizat că rachetele nucleare ale Rusiei ”nu sunt pregătite pentru a fi amorsate”.

”Cei care au studiat acest lucru în ultima vreme au observat că, de fapt, nici nu s-au făcut mişcări, rachetele sub-strategice nu au fost folosite, nu sunt folosite nici măcar în aplicaţiile pe care le-au făcut, iar celelalte, de fapt, supravegherea reciprocă care se face în aceste situaţii arată că, de fapt, nu au fost activate proceduri preliminare la aceasta, doar că s-a crescut starea de alertă”, a explicat Vasile Dîncu.

Situație-limită pentru ucraineni pe front: ”Avantajul inamicului ca muniţie trasă este de şase la unu”
Situație-limită pentru ucraineni pe front: ”Avantajul inamicului ca muniţie trasă este de şase la unu”
Forţele ucrainene ”îşi îndeplinesc sarcinile de-a lungul vastei linii a frontului cu puţine sau fără arme şi muniţie”, a declarat comandantul armatei ucrainene, Oleksandr Sîrski,...
Un ofițer rus din GRU a fost omorât în atentatul de lângă Moscova. Timur Miașnikov participase la războiul din Ucraina
Un ofițer rus din GRU a fost omorât în atentatul de lângă Moscova. Timur Miașnikov participase la războiul din Ucraina
Printre victimele atacului terorist de la complexul Crocus de lângă Moscova s-a numărat și un ofițer rus, Timur Miașnikov, ucis de terorişti, scrie canalul Mash Telegram, asociat cu forțele...
#razboi Ucraina, #vasile dincu, #ministrul apararii, #atac republica moldova, #atac nuclear Rusia , #Stiri Vasile Dincu