Dîncu, despre afirmaţiile Rusiei că în Ucraina ar lupta un număr record de mercenari români: "Fiind viitoare graniţă Schengen, avem o foarte exactă statistică"

Luni, 18 Aprilie 2022, ora 22:47
6332 citiri
Dîncu, despre afirmaţiile Rusiei că în Ucraina ar lupta un număr record de mercenari români: "Fiind viitoare graniţă Schengen, avem o foarte exactă statistică"
Ministrul Apărării acuză Rusia de propagandă FOTO Facebook / Vasile Dîncu

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a negat luni, 18 aprilie, informațiile făcute publice de Rusia conform cărora în Ucraina ar lupta 1.500 de mercenari români.

”Este un procedeu propagandistic, care se numeşte percepţia adevărului prin prezumţia datelor foarte exacte. Pentru că zice 1.571 şi nu împarte aproximativ, deci încearcă să arate că are date foarte exacte despre toţi mercenarii din Ucraina, cei care au mers în Ucraina, aţi văzut că este vorba nu de aproximări, ci de date foarte exacte, dar pe de altă parte vedem că la Moscova au fost traşi pe linie moartă sau pedepsiţi o serie de generali pentru că, tocmai, nu au fost informaţi cu privire la ce se întâmplă în Ucraina, de aceea au ratat ei toate acţiunile”, a explicat Vasile Dîncu luni seară, la Digi24.

Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina

El a adăugat că este o încercare de ”a arăta că este o coaliţie mondială împotriva Rusiei, că de aceea nu reuşesc ei în Ucraina”, dar şi de a da ”senzaţia de exactitate”.

”Este o informaţie falsă, nu putem verifica ce cetăţeni ajung în aceste zone, atât în partea rusă, cât şi în partea ucraineană pentru că şi ruşii au făcut apel la mercenari, şi ei au adus mercenari ceceni şi au făcut apel la ţările africane sau la cei care îi sprijină pentru acest lucru. Este o informaţie cu care zilnic informează opinia publică internă, intoxică opinia publică internă Rusia, încercând de fapt să arate că războiul lor este unul împotriva tuturor şi că ei sunt victime”, a continuat ministrul Apărării.

El a arătat că ”nu se poate şti cine a ajuns acolo şi cu ce scop a ajuns”.

”Însă, în cazul nostru, de exemplu, pentru cetăţenii români, noi putem să ştim fluxul spre Ucraina. Nu au mers oameni spre Ucraina dinspre România în această perioadă, pentru că noi fiind graniţă, să zicem Schengen sau viitoare graniţă Schengen, avem o foarte exactă statistică a celor care trec prin România, de exemplu, sau care pleacă din România, ceea ce în ţările Schengen nu există. Noi ştim câţi ucraineni au intrat, câţi au ieşit, câţi au rămas, celelalte ţări, care sunt Schengen, nu pot să dea asemenea informaţii pentru că nu se mai verifică la ieşire acest lucru şi nu există la graniţe o statistică exactă. Deci noi ştim mult mai exact şi noi nu avem - pentru că am văzut şi această informaţie, am întrebat şi eu dacă avem posibilitatea să verificăm ceva - şi nu avem cetăţeni români care să fi trecut din România în Ucraina în această perioadă. Deci este clar că este o informaţie mai degrabă pentru opinia publică nespecializată”, a subliniat Dîncu.

Varianta Rusiei

Precizările au fost făcute după ce purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, generalul-maior Igor Konașenkov, a declarat că „regimul naționalist de la Kiev a angajat un total de 6.824 de mercenari străini din 63 de țări de la începutul operațiunii militare speciale”.Conform cifrelor publicate de oficialii de la Moscova și citate de Agenția TASS, topul mercenarilor este condus de Polonia, cu 1.717 mercenari. De asemenea, România, SUA și Canada au câte 1.500 de mercenari.

#razboi Ucraina, #mercenari romani, #vasile dincu, #ministrul apararii, #propaganda, #Spatiul Schengen , #Stiri Vasile Dincu
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Oricum, dac-or avea "și" cetățenia Română, o fi posibil...