Vasile Dîncu estimează că vor urma noi lupte grele în Ucraina: ”Este o acalmie falsă. Ne putem aștepta şi la o evoluţie spre Odesa”

Sambata, 09 Aprilie 2022, ora 21:54
2265 citiri
Vasile Dîncu estimează că vor urma noi lupte grele în Ucraina: ”Este o acalmie falsă. Ne putem aștepta şi la o evoluţie spre Odesa”
Vasile Dîncu susține că Rusia are nevoie de o victorie pentru a negocia FOTO Guvernul României

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a vorbit sâmbătă, 9 aprilie, despre planurile președintelui Vladimir Putin în Ucraina, în contextul în care în ultimele zile confruntările au avut o amploare mai mică.

Vasile Dîncu a fost întrebat, sâmbătă seară, la Antena 3, despre extinderea războiului din Ucraina înspre Odesa, care ar putea pune în dificultate ţările riverane de la Marea Neagră.

”În acest moment nu există date concrete despre asta. Dacă ne uităm însă la comportamentul lui Vladimir Putin că s-au dislocat forţe dinspre zona Kievului înspre zona din Marea Neagră sigur că ne putem aştepta şi la o evoluţie spre Odesa”, a răspuns ministrul Apărării.

Dîncu a precizat că ”acest plan nu este nou pentru NATO”.

”S-au luat în calcul toate perspectivele posibile, mai ales întărirea Flancului Estic. Va trebui să fim pregătiţi să echilibrăm fronturile.

Nu trebuie să intrăm în alarmă în ceea ce priveşte venirea lui Putin, intenţia de a ataca Odesa şi o zonă proximă Mării Negre, însă evident că suntem vigilenţi si acest lucru a fost luat în calcul înainte”, a mai declarat ministrul.

Acesta crede că liderul rus a încercat să tragă de timp prin diplomaţie și negocieri pentru a concentra forţele în Donbas şi Lugansk.

”Cred că are nevoie de o mică victorie măcar pentru a putea să treacă la negocieri (...) Este o acalmie falsă. Se pare că în săptămâna viitoare vom vedea o nouă ofensivă care se va solda cu pierderi de vieţi omeneşti şi fluxuri migratorii mai mari”, a mai declarat ministrul Apărării.

#razboi Ucraina, #vasile dincu, #ofensiva donbas, #Odesa, #negocieri Rusia Ucraina , #Stiri Vasile Dincu