Reacția ministrului Apărării după ce rușii au ocupat Insula Șerpilor: ”Vom învăța să trăim cu ei la graniță”

Vineri, 25 Februarie 2022, ora 19:17
9399 citiri
Reacția ministrului Apărării după ce rușii au ocupat Insula Șerpilor: ”Vom învăța să trăim cu ei la graniță”
Ministrul Apărării a transmis că România nu va gestiona singură apropierea Rusiei de țara noastră FOTO Facebook / Vasile Dîncu

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a vorbit vineri, 25 februarie, despre situația creată după ce armata rusă a preluat controlul asupra Insulei Șerpilor, în urma atacurilor cu nave și avioane.

”Practic, sigur că Rusia va fi mai aproape, dar va fi mai aproape de o graniță NATO. Nu va fi România singură care să gestioneze această apropiere a Rusiei. Va fi tratat internațional și NATO are o forță care poate descuraja orice formă de amenințare. Vom învăța să trăim cu rușii la graniță, dar vom fi sprijiniți pentru asta dacă va fi cazul”, a spus Dîncu la Radio România Actualități, potrivit G4Media.

Ulterior, întrebat de realizatorea emisiunii dacă ”asta înseamnă că s-a împlinit faptul și toată lumea se va resemna cu el”, ministrul a răspuns:

”Asta voiam să spun, nu cred că va fi cazul. Dacă în cazul Crimeei a fost acceptată poate prea ușor această realitate, chiar dacă Rusia a fost sancționată, acum comunitatea internațională nu poate să valideze această situație. Sunt convins că după ce vor tăcea armele și va vorbi diplomația, rușii vor trebui să revină la negocieri, Ucraina va reveni la statalitate de dinainte”.

#razboi Ucraina, #ministrul apararii, #vasile dincu, #Insula Serpilor, #NATO , #Stiri Vasile Dincu