Volodimir Zelenski, mesaj de la Bruxelles către „toți europenii”: „Victoria este obligatorie. Doar așa putem apăra valorile europene” VIDEO

Joi, 09 Februarie 2023, ora 12:24
3505 citiri
Volodimir Zelenski, mesaj de la Bruxelles către „toți europenii”: „Victoria este obligatorie. Doar așa putem apăra valorile europene” VIDEO
Președintele ucrainean Volodimir Zelenski susține că Rusia încearcă să distrugă valorile europene FOTO Captură Video / Parlamentul European

Președintele Ucrainei Volodimir Zelenski a declarat joi, 9 februarie, în cadrul summitului șefilor de stat și de guvern ai UE, că Kremlinul vrea să distrugă valorile și modul de viață din Uniunea Europeană și că nu trebuie să permitem acest lucru.

În deschiderea ședinței șefa Parlamentului European Roberta Metsola a subliniat că viitorul Ucrainei este în Uniunea Europeană.

„Atunci când lumea se gândește la Ucraina se gândește la niște eroi pe baricade, la David care se confruntă cu Goliat.

Sunt cu adevărat mândră să pot spune că această instituție a democrației europene, UE, a fost mereu alături de dvs. Luptați nu doar pentru valorile voastre, ci și pentru ale noastre. Ucraina este Europa, iar viitorul dvs este în Uniunea Europeană”, a afirmat Roberta Metsola.

Mai departe, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a acuzat Rusia că încearcă să distrugă valorile europene și a mulțumit europenilor pentru suport.

Principalele declarații ale liderului ucrainean:

 • Stimați lideri europeni, dragi europeni, mă adresez tuturor oamenilor de pe acest continent, sutelor de milioane de europeni dar și liderilor europeni. (...) Mă aflu aici pentru a apăra drumul spre casă al poporului meu. Ucrainenii, dincolo de orice statut social și istorie, toți ne dorim această cale europeană comună. Modul de viață european și ucrainean, cineva încearcă să le înlăture printr-un război total. Agresorii vor vrea să distrugă și modul de viață din UE. Nu trebuie să permitem acest lucru. Războiul total pe care Rusia l-a declanșat împotriva noastră nu e doar un războiul pentru teritorii. Vorbim de un dictator cu resurse enorme și cu armament pe care-l cumpără de la alte state dictatoriale, în special Iran. În mod cinic Kremlinul a încercat să distrugă valorile europene. În Rusia nimeni nu are nicio valoare în afară de cei de la Kremlin și de cei cărora le pasă doar de portofelele lor. Rușii de rând sunt doar niște corpuri care trebuie să moară pe câmpul de luptă pentru ca ei să ajungă la o supremație a violenței și obedienței.
 • Regimul rus nu urăște doar orice idee de justiție socială și diversitate, ei investesc în xenofobie și încearcă să o normalizeze peste tot în Europa. Încearcă să se întoarcă la realitatea inumană din anii 30-40. Dar răspunsul Europei este „nu”. Noi apărăm acesta valori pe câmpul de luptă.
 • Vă mulțumesc că apărăm aceste valori împreună. Asta este important, nu doar pentru țările europene. Noi întotdeauna trebuie să luptăm împotriva lipsei de respect.
 • Numai o victorie a noastră poate garanta apărarea și păstrarea valorilor europene. Victoria este obligatorie. Dragi europeni, mă adresez tuturor europenilor. Destinul Europei n-a depins niciodată de politicieni. Fiecare dintre noi contează, fiecare e puternic și capabil să aibă o influență și să contribuie la victoria noastră comună.
 • Îmi amintesc prima zi a invaziei când rușii sperau să ne înfrângă pe noi și Europa. Când agresiunea a început să se împiedice în fața hotărârii noastre. În a șasea zi de război, UE a aprobat statutul Ucrainei de candidat la UE. Acel moment ne-a determinat să rămânem pe pozițiile noastre să luptăm.
 • Citește și:
  Zelenski anunță noi sancțiuni împotriva Rusiei și aliaților săi: ”Este industria de apărare a statului terorist” VIDEO
  Zelenski anunță noi sancțiuni împotriva Rusiei și aliaților săi: ”Este industria de apărare a statului terorist” VIDEO
  Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat, sâmbătă seară, în discursul adresat naţiunii, că peste 400 de persoane şi companii, majoritatea ruse, au fost sancţionate ca urmare a...
  Uniunea Europeană alocă 2 miliarde de euro pentru achiziţionarea şi livrarea de muniţii de artilerie Ucrainei: ”Cât mai repede posibil”
  Uniunea Europeană alocă 2 miliarde de euro pentru achiziţionarea şi livrarea de muniţii de artilerie Ucrainei: ”Cât mai repede posibil”
  Uniunea Europeană a aprobat luni alocarea a 2 miliarde de euro pentru achiziţionarea şi livrarea de muniţii de artilerie Ucrainei, au anunţat mai multe surse diplomatice europene, citate de...
  #razboi Ucraina, #Volodimir Zelenski, #Parlamentul European , #stiri Volodimir Zelenski