Zelenski, discurs în Parlamentul Coreei de Sud: ”Cel puțin zeci de mii de cetățeni ai Mariupolului au fost distruși” VIDEO

Luni, 11 Aprilie 2022, ora 16:10
1758 citiri
Zelenski, discurs în Parlamentul Coreei de Sud: ”Cel puțin zeci de mii de cetățeni ai Mariupolului au fost distruși” VIDEO
Președintele Ucrainei a cerut ajutor militar de la Coreea de Sud FOTO / captură video Facebook

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat lunii, 11 aprilie, că se gândeşte la ”zecile de mii” de oameni care au fost ucişi în oraşul portuar Mariupol, asediat de armata rusă, şi a cerut Coreei de Sud un ajutor militar, într-un discurs, prin videoconferinţă, în Parlamentul sud-coreean.

Zelenski a acuzat Rusia de ”distrugerea completă” a acestui oraş situat în sud-estul Ucrainei, relatează AFP.

”Era un oraş cu o jumătate de milion de locuitori. Ocupanţii l-au asediat şi nu permis să se trimită apă şi hrană. Ruşii au distrus complet Mariupolul şi l-au făcut cenuşă. Cel puţin zeci de mii de cetăţeni ai Mariupolului au fost ucişi”, a declarat el.

Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina

Zelenski acuză Rusia de faptul că vrea să facă din Mariupol ”un exemplu”.

Forţe ruse încearcă să şteargă portul asediat ”de pe suprafaţa pământului”, acuza săptămâna trecută un comandant militar de la Mariupol, la CNN.

”Aceasta este o catastrofă umanitară. Militarii implicaţi în ostilităţi (la Mariupol) sunt complet încercuiţi. Sunt probleme de aprovizionare cu apă, mâncare, medicamente şi furnituri generale. Este o situaţie foarte dificilă”, declara miercuri CNN adjunctul comandantului Batalionului Marinei din Mariupol, Serghii Volîna.

Volodimit Zelenski a îndemnat luni Coreea de Sud să ajute Ucraina să lupte împotriva invaziei ruse furnizându-i echipament militar, ”de la avioane la tancuri”, în pofida faptului că Ministerul sud-coreean al Apărării a respins anterior un astfel de ajutor.

”Coreea de Sud poate ajuta Ucraina. Ea are diverse sisteme de apărare care pot apăra (Ucraina) de tancuri, nave şi rachete ruseşti. V-am fi recunoscători dacă Coreea de Sud ne-ar ajuta să luptăm împotriva Rusiei. Dacă Ucraina poate primi aceste arme, ele nu doar că vor salva vieţi ale oamenilor obişnuiţi, dar ar salva Ucraina”, a pledat Zelenski în Parlament.

Ministerul sud-coreean al Apărării a respins luni o solicitare ucraineană a unui sistem de apărare antiaeriană, a anunţat, înainte de acest discurs, un purtător de cuvânt al ministerului, Boo Seung-chan.

VIDEO

Seulul nu poate furniza armament ”letal”, având în vederea propria ”situaţie a securităţii naţionale şi poziţia cu privire la pregătirea militară”, a precizat el.

Seulul a anunţat în mai multe rânduri că nu va furniza armament Ucrainei.

Coreea de Sud a furnizat luna trecută Ucrainei un ajutor militar ”neletal” în valoare de 800.000 de dolari, constând în căşti antiglonţ, corturi, pături, aşternuturi, mese gata de consumat, kituri de prim ajutor şi medicamente, anunţa ministerul la acea vreme.

Zelenski a evocat luni în apelul său ajutorul oferit de comunitatea internaţională Coreei de Sud în Războiul Coreei (1950-1953).

Înaintarea armatei ruse amenință oraşul-cheie Vuhledar. Șoigu anunță noi progrese, în timp ce Zelenski așteaptă rachete Storm Shadow VIDEO
Înaintarea armatei ruse amenință oraşul-cheie Vuhledar. Șoigu anunță noi progrese, în timp ce Zelenski așteaptă rachete Storm Shadow VIDEO
Ocuparea de către Rusia a satului Novomihailovka, în estul Ucrainei, ar putea să pună în pericol oraşul-cheie Vuhledar, informează marţi, 23 aprilie, Ministerul Apărării britanic în baza...
Decizia luată de Zelenski pentru a reduce dependenţa soldaţilor de jocurile de noroc: „Sunt vulnerabili din punct de vedere psihologic”
Decizia luată de Zelenski pentru a reduce dependenţa soldaţilor de jocurile de noroc: „Sunt vulnerabili din punct de vedere psihologic”
Volodimir Zelenski a ordonat noi restricţii asupra cazinourilor online din Ucraina, inclusiv limite de publicitate şi interdicţii pentru soldaţi de a juca în timpul războiului. Unele voci...
#razboi Ucraina, #Zelenski, #Zelenski presedinte Ucraina, #Parlament, #Coreea de Sud , #presedinte Ucraina