Zelenski a ajuns la Herson după ce barajul de la Nova Kahovka a fost distrus VIDEO

Joi, 08 Iunie 2023, ora 13:44
3100 citiri
Zelenski a ajuns la Herson după ce barajul de la Nova Kahovka a fost distrus VIDEO
Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a vorbit despre efectele exploziei de la baraj FOTO Captură Video / Twitter

Preşedintele Volodimir Zelenski a vizitat joi, 8 iunie, regiunea Herson, care este afectată de inundaţii după distrugerea barajului de la Nova Kahovka, anunţă The Guardian.

„Vizită de lucru în regiunea Herson. O întâlnire de coordonare pentru lichidarea consecinţelor exploziei barajului de la hidrocentrala Kahovka”, a scris preşedintele ucrainean pe contul de Telegram.

La rândul său, Andrii Iermak, şeful biroului Preşedinţiei ucrainene, a postat pe Twitter imagini video cu Volodimir Zelenski la întâlnirea sa din Herson cu autorităţile. „Împreună cu preşedintele Zelenski şi echipa, suntem în regiunea Herson”, a scris Iermak.

„Au fost discutate multe probleme importante. Situaţia operaţională din regiune ca urmare a dezastrului, evacuarea populaţiei din zonele potenţial inundabile, situaţia de urgenţă cauzată de explozia barajului, organizarea suportului vital pentru zonele inundate. De asemenea, perspectivele de refacere a ecosistemului din regiune şi situaţia militară operaţională în zona dezastrului provocat de om”, a scris Zelenski pe Telegram.

„Este important să se calculeze pagubele şi să se aloce fonduri pentru despăgubirea localnicilor afectaţi de dezastru şi să se elaboreze un program de compensare a pierderilor sau de relocare a firmelor din regiunea Herson”, a adăugat preşedintele, care, într-un interviu acordat miercuri pentru mai multe publicaţii occidentale, criticase răspunsul ONU şi al Crucii Roşii la acest dezastru.

Deocamdată se ştie că trei persoane au murit de partea ucraineană a fluviului Nipru, în timp ce autorităţile ruse de ocupaţie de pe malul stâng au declarat că cel puţin cinci persoane au fost ucise după distrugerea barajului de la Nova Kahovka.

Guvernatorul ucrainean al regiunii Herson, Oleksandr Prokudin, a declarat că aproximativ 600 de kilometri pătraţi din regiune se află sub ape şi că Ucraina a evacuat până în prezent aproape 2.000 de persoane.

Eveniment Quarterly Report

De ce se temea nu a scăpat. Înmulțirea provocărilor diplomatice pentru Volodimir Zelenski
De ce se temea nu a scăpat. Înmulțirea provocărilor diplomatice pentru Volodimir Zelenski
Deziluzia și nerăbdarea cresc în unele părți, o reflectare a progresului militar mai lent decât s-a sperat al Ucrainei împotriva liniilor defensive ale Rusiei. Președintele Volodimir...
Comandantul flotei ruse la Marea Neagră ar fi fost ucis. Amiralul Viktor Sokolov se afla în clădirea din Sevastopol lovită de Ucraina
Comandantul flotei ruse la Marea Neagră ar fi fost ucis. Amiralul Viktor Sokolov se afla în clădirea din Sevastopol lovită de Ucraina
Atacul cu rachetă al ucrainenilor asupra Cartierului General al Flotei ruse de la Marea Neagră ar fi făcut victime la cel mai înalt nivel. Surse neconfirmate în mod oficial susțin că ar...
#razboi Ucraina, #Volodimir Zelenski, #Barajul Nova Kahovka , #Razboi Ucraina