Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Zelenski acuză Germania și Ungaria că plătesc petrolul rusesc cu bani pătați de ”sângele poporului” ucrainean. Mesajul liderului de la Kiev pentru Putin înaintea ofensivei din est VIDEO

Joi, 14 Aprilie 2022, ora 20:40
4120 citiri
Zelenski acuză Germania și Ungaria că plătesc petrolul rusesc cu bani pătați de ”sângele poporului” ucrainean. Mesajul liderului de la Kiev pentru Putin înaintea ofensivei din est VIDEO
Volodimir Zelenski a transmis că în estul Ucrainei sunt concentrate cele mai puternice unităţi ale armatei FOTO captură BBC

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a acuzat statele membre ale Uniunii Europene care continuă să cumpere petrol rusesc că ”își câştigă banii din sângele poporului”. Liderul de la Kiev a dat ca exemplu Germania și Ungaria.

Într-un interviu acordat BBC, Zelenski a acuzat cele două țări că blochează un embargo UE privind achizițile energetice din Rusia, din care aceasta urmează să câştige în acest an până la 250 de miliarde de lire sterline (326 de miliarde de dolari).

Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina

Liderii de la Kiev sunt tot mai frustraţi din cauza Berlinului, care a susţinut unele dintre sancţiunile impuse Rusiei, dar care se opune unor măsuri mai dure vizând petrolul.

”Unii dintre prietenii şi partenerii noştri înţeleg că acum sunt alte vremuri, că nu mai este vorba despre afaceri şi bani”, a declarat Zelenski în sala sa de criză, la Kiev.

”Este o problemă de supravieţuire”, subliniază el.

Şeful statului urainean a cerut, de asemenea, mai mult armament, subliniind că livrările nu sunt suficiente pentru a face faţă asaltului Rusiei.

Statele Unite, Regatul Unit, unele ţări europene încearcă să ajute şi ajută. Cu toate acestea avem nevoie (de armament) mai devreme, mai devreme şi mai repede. Cuvântul cheie este ”acum”, a adăugat liderul de la Kiev.

Armata rusă s-a retras la sfârşitul lui martie din jurul Kievului, din centrul şi nordul Ucrainei. Însă acum există temeri cu privire la o prelungire a războiului în estul şi sudul țării, după ce preşedintele Vladimir Putin şi-a recentrat campania militară în aceste zone, cu scopul de a cuceri teritoriu.

Portul Mariupol (sud), un obiecitv strategic al lui Putin, a fost devastat de săptămâni de bombardamente de artilerie.

În interviul respectiv, Zelenski a spus că numărul victimelor din Mariupol ar putea fi de ordinul zecilor de mii.

”Avem informaţii potrivit cărora, în afară de aceşti zeci de mii de morţi, multe (persoane) au dispărut. Ştim că le-au fost înlocuite documentele, că li s-au dat paşapoarte ruseşti şi că au fost duse în Rusia, unele în lagăre, altele în alte oraşe. Nimeni nu ştie ce se întâmplă cu aceşte persoane, nimeni nuşte câte au fost ucise”, a declarat președintele Ucrainei.

Atrocităţile care par să fi fost comise de armata rusă la Mariupol şi la periferia Kievului, la Bucea şi la Borodianka, au redus şi mai mult posibilitatea unor negocieri de pace cu Rusia, a punctat liderul de la Kiev.

Sute de morţi au fost găsiţi la Bucea după ce armata ucraineană a preluat controlul oraşului, în urmă cu peste o săptămână, inclusiv civili împuşcaţi în cap, cu mâinile legate la spate. S-au formulat, de asemenea, numeroase acuzaţii de violenţe sexuale.

”Bucea este pe cale să închidă (posibilitatea negocierilor de pace). Nu este vorba despre mine, ci despre Rusia. Ei nu vor mai avea multe şanse să stea de vorbă cu noi”, a adăugat Zelenski.

Președintele ucrainean a precizat că a ”trăit întreaga gamă de emoţii” în timpul unei vizite la Bucea, săptămâna trecută, şi că şi-a încheiat ziua cu ”nimic altceva decât ură faţă de armata rusă”.

El l-a acuzat pe Putin și întreaga armată rusă că au comis crime de război.

Estul Ucrainei reprezintă în prezent ”cea mai dificilă situaţie” pentru forţele ucrainene, a estimat Zelenski, ”însă acolo sunt concentrate cele mai puternice unităţi ale noastre”.

”Ei (ruşii) ne pot distruge, dar vom răspunde. Ei pot ucide, dar şi ei mor”, a mai spus preşedintele ucrainean.

”Nu înţeleg după ce, nu înţeleg de ce vin” în Ucraina, a mai spus Zelenski.

Dacă SUA trimit Ucrainei rachete ATACMS, Germania trebuie să dea Taurus. Solicitarea, făcută de șefa comisiei de apărare din Bundestag
Dacă SUA trimit Ucrainei rachete ATACMS, Germania trebuie să dea Taurus. Solicitarea, făcută de șefa comisiei de apărare din Bundestag
După ce Congresul american a decis să furnizeze arme în valoare de miliarde de dolari Ucrainei, ar trebui să fie rândul Germaniei să furnizeze rachete Taurus, a declarat Marie-Agnes...
Contraspionajul german lansează „vânătoarea“ de spioni chinezi și ruși
Contraspionajul german lansează „vânătoarea“ de spioni chinezi și ruși
Recentele arestări ale spionilor chinezi și ruși reprezintă doar vârful aisbergului, deoarece se crede că alte sute de agenți "mișună" în Germania. După o serie de arestări de profil...
#razboi Ucraina, #Volodimir Zelenski, #petrol rusesc, #Germania, #Ungaria, #armament, #estul Ucrainei , #Razboi Ucraina