Sistem de apărare aeriană francez, în acțiune pe frontul din Ucraina. Cum interceptează o rachetă rusească VIDEO

Marti, 21 Martie 2023, ora 21:42
5010 citiri
Sistem de apărare aeriană francez, în acțiune pe frontul din Ucraina. Cum interceptează o rachetă rusească VIDEO
Sistemul de apărare francez oferit Ucrainei FOTO Twitter

Forțele Aeriene Ucrainene au publicat primele imagini din timpul unei utilizări a sistemului francez de apărare aeriană Crotale, foarte eficient în interceptarea ţintelor aeriene.

Biroul de presă al Comandamentului Forțelor Aeriene Ucrainene a publicat un material video cu momentul în care sistemul de apărare aeriană Crotale interceptează o rachetă rusească. Sistemele de apărare antiaeriană Crotale au ajuns în Ucraina ca parte a ajutorului militar acordat de Franța, potrivit defenseromania.ro.

Aceste sisteme de apărare aeriană ajută armata ucraineană să contracareze atacurile cu rachete rusești și să lovească alte ținte aeriene inamice, inclusiv dronele kamikaze. Transferul sistemului către Ucraina a fost anunţat pentru prima data în decembrie 2022.

Crotale NG este un sistem de apărare antiaeriană cu rază scurtă de acțiune, dezvoltat de compania franceză Thales. Sistemul poate fi folosit pentru a intercepta și distruge amenințări aeriene precum avioane, elicoptere de atac, rachete de croazieră și rachete tactice.

Crotale NG este echipat cu o suită de senzori, inclusiv electro-optică pasivă și radar cu contramăsuri electronice (ECCM) pentru a ataca ținte aeriene în condiții de război electronic.

Sistemul Crotale NG este montat pe o platformă 6x6 care este echipată cu o unitate de lansare care dispune de patru lansatoare care pot trage racheta VT1 concepută pentru a distruge ținte aeriene aflate la distanță scurtă.

#razboi ucriana, #frnta, #sistem aparare antiaeriana , #Razboi Ucraina