Tzahal nu găsește ostatici în Khan Yunis și se întreabă unde îi ascunde Hamas

Joi, 22 Februarie 2024, ora 13:05
2375 citiri
Tzahal nu găsește ostatici în Khan Yunis și se întreabă unde îi ascunde Hamas
Trupe israeliene în Khan Yunis / FOTO: Le Monde

În momentul în care armata israeliană a finalizat preluarea operațională a orașului Khan Yunis din Fâșia Gaza, sursele au confirmat că Tzahal nu a găsit ostatici acolo, deși a descoperit mai multe tuneluri speciale cu cuști în care erau ținuți ostatici, scrie „Jerusalem Post“.

În cea mai mare parte a războiului, Forțele Armate Israeliene (IDF) au declarat că majoritatea ostaticilor israelieni deținuți de Hamas se aflau în Khan Yunis.

Chiar și atunci când IDF a invadat orașul și făcea progrese semnificative la sfârșitul lui decembrie și la sfârșitul lui ianuarie, sursele au declarat că încă mai existau speranțe că va găsi ostatici acolo.

Existau suspiciuni deosebit de mari că ostaticii ar putea fi încă reținuți în Khan Yunis, în vasta rețea de tuneluri, în care IDF nu pătrunsese încă decât parțial.

Hamas mută ostaticii în Rafah

Odată ce IDF a pătruns în sectoarele vestic și sudic ale orașului, iar forțele sale au început să se poată mișca mai liber și să exploreze rapid tunelurile rămase, a devenit clar că Hamas a mutat ostaticii în altă parte.

De asemenea, toate cuștile în care fuseseră ținuți ostaticii erau goale, dar existau semne că acestea fuseseră ocupate până de curând.

Încă din decembrie, surse de top au început să susțină că Hamas deja muta o parte din ostatici de la Khan Yunis la Rafah.

De asemenea, surse de top au declarat JP că unii ostatici au rămas într-o mică parte din centrul Gaza, pe care IDF a evitat în mod intenționat să o invadeze pentru a evita o conflagrație prematură care ar putea duce la moartea ostaticilor.

Se pare că, începând din decembrie, o parte sau toți ostaticii rămași în Khan Yunis au fost mutați la Rafah, ascunzându-se printre aproximativ 1,5 milioane de civili palestinieni.

Deși este posibil, de asemenea, ca ostaticii să fie ascunși în sate mai obscure, nicio sursă de securitate nu a sugerat o astfel de teorie până în prezent.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Posibil atac israelian asupra unor ținte din Iran
Posibil atac israelian asupra unor ținte din Iran
Explozii au fost auzite, în această dimineață, în apropierea unui aeroport din orașul Isfahan, situat în centrul Iranului. Agenția de presă iraniană de stat IRNA și alte surse locale...
Care este cea mai importantă armă a Iranului
Care este cea mai importantă armă a Iranului
Principalele arme ale Iranului nu sunt bombele atomice. În ciuda fricii internaționale, țara nu a dezvoltat niciodată un arsenal nuclear. Cea mai puternică armă a regimului de la Teheran...
#razboi, #Gaza, #Israel, #Hamas, #Khan Yunis, #Rafah , #Razboi Gaza