Aproape cinci mii de soldați ucraineni au fost deja antrenați în Marea Britanie pentru lupte în zone urbane

Miercuri, 14 Septembrie 2022, ora 23:51
5678 citiri
Aproape cinci mii de soldați ucraineni au fost deja antrenați în Marea Britanie pentru lupte în zone urbane
Soldați ucrainieni la natrenamente în Marea Britanie/ FOTO: thedefensepost.com

Aproape 5.000 de soldați ucraineni au fost deja antrenați în Marea Britanie în cadrul programului Interflex, relatează Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei.

Soldații Kievului au primit cunoștințe și abilități de bază în medicina tactică, inginerie, trageri, pregătire psihologică și tactică, inclusiv desfășurarea de acțiuni ofensive și defensive într-o zonă urbană.

Cursurile au loc cu participarea instructorilor din Canada, Țările de Jos, Noua Zeelandă, Ucraina și Marea Britanie.

„Operațiunea Interflex este unul dintre exemplele vii de sprijin internațional pentru Ucraina și o dovadă convingătoare că țara nu este singură în lupta împotriva agresiunii ruse”, subliniază Statul Major ucrainean.

În viitorul apropiat, este planificată extinderea operațiunii Interflex, în special, lansarea unui curs pentru pregătirea comandanților de rang inferior ai armatei ucrainene.

Și Danemarca va antrena soldaţi ucraineni pe teritoriul său, a anunţat, marţi, 13 septembrie, ministrul Apărării danez, după exemplul Regatului Unit care s-a angajat în luna iunie să formeze 10.000 de militari în mai mult baze britanice, pe durata a patru luni, pentru a sprijini Ucraina în faţa invaziei ruse.

"Vor fi antrenamente în Danemarca. Nu pot să dau mai multe detalii, dar vor fi antrenamente ale armatei ucrainene în Danemarca", a declarat de la Kiev ministrul Morten Bodskov pentru agenţia daneză Ritzau, notează AFP.

Până acum, Copenhaga a trimis instructori în Marea Britanie, care a luat conducerea în materie de formare pe teritoriul său de combatanţi pentru armata ucraineană. Londra s-a angajat în iunie să formeze 10.000 de militari ucraineni în mai mult baze britanice pe durata a patru luni.

La fel ca alte ţări occidentale, Danemarca a promis în august că va trimite instructori în Marea Britanie pentru a susţine iniţativa acesteia, cu 130 de ofiţeri. Însă organizarea de antrenamente pe solul danez marchează o creştere a implicării ţării scandinave, membră în Uniunea Europeană şi în NATO. După un referendum organizat la începutul lunii iunie în urma invaziei ruse în Ucraina, Copenhaga s-a alăturat, după aproape trei decenii, politicii de apărare comune a UE.

Fostul președinte al Rusiei, după ajutorul dat de SUA Ucrainei: ”Un vot al nenorociților veseli”
Fostul președinte al Rusiei, după ajutorul dat de SUA Ucrainei: ”Un vot al nenorociților veseli”
Cu o situație pe frontul contra invadatorilor ruși tot mai dificilă și mai vulnerabilă, Ucraina a primit sâmbătă seara, 20 aprilie, și o veste bună. Camera Reprezentanților din Congresul...
Lupta cu drone din Ucraina a început să dea o lovitură mortală unuia dintre cele mai puternice simboluri ale puterii militare americane
Lupta cu drone din Ucraina a început să dea o lovitură mortală unuia dintre cele mai puternice simboluri ale puterii militare americane
Potrivit cotidianului The New York Times, în ultimele două luni, rușii au scos din luptă cinci tancuri americane M1 Abrams din cele 31 de tancuri care au fost trimise în Ucraina în toamna...
#razboi, #Ucraina, #invazie, #Rusia, #antrenamente, #soldati, #Marea Britanie, #Danemarca , #Razboi Ucraina