Mișcări haotice ale armatei ruse. Trupele ruse își mută echipamentele dinspre Melitopol spre Berdiansk

Miercuri, 14 Septembrie 2022, ora 18:20
28731 citiri
Mișcări haotice ale armatei ruse. Trupele ruse își mută echipamentele dinspre Melitopol spre Berdiansk
Soldați ruși în Melitopol/ FOTO:.thedefensepost.com

Trupele ruse se retrag din orașul Melitopol înspre Peninsula Crimeea, a anunțat miercuri, 14 septembrie, primarul ucrainean al acestui oraș din sudul regiunii Zaporojie.

Potrivit edilului Ivan Fedorovov, coloane de material militar au fost constatate la Cionhar, un sat situat la granița dintre Crimeea și restul teritoriului ucrainean.

În Mariupol, ocupat temporar de Federația Rusă, a fost înregistrată deplasarea echipamentului militar al ocupanților către Berdiansk, a declarat și Petro Andriușcenko, consilier al primarului Mariupol.

"Mișcare neașteptată a convoaielor militare. În primul rând, toate echipamentele militare ale geniștilor. Deosebit de interesante sunt pontoanele prin centrul orașului în direcția Berdiansk. În al doilea rând, sosirea echipamentelor din direcția Novo Azov, nu Donețk. În al treilea rând, pentru prima dată, inclusiv din direcția Sartana spre nordul regiunii. Continuăm să monitorizăm situația“, a scris Andriușcenko pe contul său de Telegram.

Melitopol a fost capturat de ruși la începutul lui martie. Prezența soldaților ruși a stârnit numeroase proteste din partea localnicilor și a fost afectată de acțiuni ale partizanilor.

Reîntoarcerea armatei ucrainene în Melitopol oferă Kievului posibilitatea de a perturba liniile de aprovizionare între Peninsula Crimeea și Donbas, unde forțele armate rusești ocupă teritorii.

Avansul trupelor ucrainene continuă, reușind să ajungă la Voceansk, un sat situat din regiunea Harkov situat la trei kilometri de frontiera cu Rusia.

În satul Cikalovske, recent revenit sub steagul ucrainean, Svitlana Honcear a descris retragerea rușilor ca fiind bruscă și rapidă. „Au plecat ca vântul. Au fugit cu toate mijloacele posibile”, a declarat ea.

Ucraina a anunţat luni noi succese militare, spunând că a ajuns la frontiera cu Rusia şi că a eliberat într-o lună echivalentul unui teritoriu care are de şapte ori suprafaţa Kievului de sub controlul armatei ruse, care a răspuns bombardând unele zone recucerite de forţele ucrainene.

Ruşii s-au întors în Kreminna şi au dat jos toate steagurile ucrainene

Guvernatorul regiunii Lugansk, Serhi Haidai, semnalează, miercuri, că militarii Federaţiei Ruse s-au întors în Kreminna, oraş pe care l-au părăsit în urmă cu o zi. „Invadatorii speriați au fugit înapoi în Kreminna, au dat jos toate steagurile (ucrainene – n.r.) pentru a arăta că s-au întors, că sunt acolo. Dar cred că acest lucru este temporar” – a declarat Haidai.

Potrivit șefului regiunii Harkov, populaţia locală este foarte încurajată de succesele înregistrate de armata ucraineană şi de partizani, de faptul că steagurile ţării sunt arborate, din nou, în diferite zone – în ​​Svatove, Kreminna şi Starobilsk. Drept răspuns, rușii recurg la represalii. „Au început să taie Internetul, pentru a arăta că sunt acolo și pretind că nu observă cozile lungi de kilometri formate de cei care pleacă spre Luhansk sau Federația Rusă” – a transmis Haidai, într-o declaraţie de presă.

Totodată, potrivit guvernatorului, Forțele Armate ale Ucrainei mai trebuie să se pregătească pentru o contraofensivă în regiunea Lugansk. „Eu înțeleg că, după operațiunea genială din regiunea Harkov, oamenii se așteptau să înregistrăm un interviu la Lugansk, dar să fim realiști, acest lucru, din păcate, nu se va întâmpla, deși cu toții ne dorim foarte mult.

Trebuie să pregătim un contraatac și să-l desfăşurăm la fel de bine cum a făcut generalul Sirski în regiunea Harkov” – a adăugat Haidai, referindu-se la Oleksandr Sirski, şeful Forțelor Terestre ale Ucrainei. Comandantul Sirski este cel care a elaborat planul pentru contraofensiva ucrainenilor din regiunea Harkov şi a apărat Kievul și direcția nordică.

Fostul președinte al Rusiei, după ajutorul dat de SUA Ucrainei: ”Un vot al nenorociților veseli”
Fostul președinte al Rusiei, după ajutorul dat de SUA Ucrainei: ”Un vot al nenorociților veseli”
Cu o situație pe frontul contra invadatorilor ruși tot mai dificilă și mai vulnerabilă, Ucraina a primit sâmbătă seara, 20 aprilie, și o veste bună. Camera Reprezentanților din Congresul...
Un nou atac rusesc cu rachete asupra orașului Harkov. Pagubele materiale sunt însemnate
Un nou atac rusesc cu rachete asupra orașului Harkov. Pagubele materiale sunt însemnate
Rachete ruseşti au avariat clădiri rezidenţiale şi au rănit şase persoane în al doilea oraş ca mărime din Ucraina, Harkov, miercuri dimineaţă, a declarat guvernatorul Oleh Sînehubov pe...
#razboi, #Ucraina, #ofensiva, #harkov, #Rusia, #melitopol, #lugansk , #Razboi Ucraina
Comentarii