Liderul cecen a găsit soluția pentru a-i face rost de soldați lui Putin: „automobilizarea”. Comandamentul rus a înființat așa-numitele „trupe de blocaj”

Joi, 15 Septembrie 2022, ora 18:10
6632 citiri
Liderul cecen a găsit soluția pentru a-i face rost de soldați lui Putin: „automobilizarea”. Comandamentul rus a înființat așa-numitele „trupe de blocaj”
Soldați ruși /FOTO: ukrinform.net

Sângerosul lider al Ceceniei, Ramzan Kadîrov, s-a alăturat campaniei de popularizare a mobilizării în Rusia și a cerut guvernanților să organizeze „automobilizarea” în regiuni.

„Rusia este un stat federal în care regiunile pot fi inițiatoarele oricărei inițiative, iar una dintre aceste ar trebui să fie automobilizarea ”, scrie el în Telegram.

Kadîrov a cerut liderilor regiunilor să ajute mai activ în războiul Rusiei împotriva Ucrainei și să-și demonstreze disponibilitatea de a ajuta statul „nu cu discursuri sau curse banale de mașini, ci cu acțiune.”

„Sunt destui patrioți în țară care sunt pregătiți să umple rândurile de voluntari. Și fiecare șef de regiune este destul de capabil să pregătească, să formeze și să angajeze personal cel puțin o mie de voluntari ”, susține Kadîrov.

Conform calculelor sale, armata rusă poate fi completată cu 85 de mii de voluntari.

Kremlinul încearcă să manevreze între nevoia de a reface trupele decimate din Ucraina și reticența de a aprinde tensiunile în societatea rusă prin anunțarea unei mobilizări generale.

În timp ce șeful Grupării de mercenari Wagner s-a dus personal să recruteze deținuși în închisori, politicienii și propagandiștii pregătesc treptat rușii pentru necesitatea unei mobilizări generale și testează starea de spirit a publicului.

Trupele din regiunea Harkov nu mai au provizii și dezertează pe capete

Asta în timp ce forțele ruse retrase din regiunea Harkov lângă granița cu regiunea rusă Belgorod nu mai au provizii de hrană și muniție și nicio formă de comunicare cu comandamentul lor, conform Direcției principale de informații a Ministerului ucrainean al Apărării, relatează Ukrainska Pravda.

„Mai mulți invadatori sunt concentrați la granița cu Rusia în regiunea Belgorod. Ei nu au nicio formă de comunicare cu comandamentul; nu există provizii de hrană și muniție”, a transmis Direcția principală de informații a Ministerului ucrainean al Apărării.

Potrivit sursei citate, unitățile Armatei 20 Gărzi Combinate a Federației Ruse (unitatea militară 12721) au suferit pierderi grele în timpul retragerii din Izium și Balaklia. Unele companii militare au pierdut aproximativ jumătate din personalul lor. Militarii ruși care au supraviețuit se îndreaptă spre granița cu Rusia pentru a se întoarce acasă. Iar militarii care s-au retras din Izium spre regiunea ocupată Donețk așteaptă livrarea de muniție și combustibil.

Potrivit Direcției Principale de Informații, ca urmare a contraofensivei de succes a Forțelor Armate ale Ucrainei, trupele ruse refuză să participe la alte acțiuni militare, inclusiv din cauza restanțelor salariale. Un număr semnificativ de militari caută modalități de a se întoarce în Federația Rusă sau se vor preda.

Pentru a opri evadarea în masă a personalului militar de pe câmpul de luptă, comandamentul rus a înființat așa-numitele „trupe de blocaj” poziționate în spatele acestora.

Potrivit Departamentului Principal de Informații, comandanții Brigăzii 4 de pușcași din Corpul 2 Armată au primit un mesaj în care erau informați despre înființarea „trupelor de blocaj” și avertizați că „toate trupele care se retrag vor fi ucise”, conform Ordinului comandantului numărul 222, și li se cerea să informeze toate unitățile.

Armata ucraineană a recucerit peste 3.800 km pătrați de teritoriu în regiunea Harkov în doar câteva zile de la începutul contraofensivei la scară largă.

Fostul președinte al Rusiei, după ajutorul dat de SUA Ucrainei: ”Un vot al nenorociților veseli”
Fostul președinte al Rusiei, după ajutorul dat de SUA Ucrainei: ”Un vot al nenorociților veseli”
Cu o situație pe frontul contra invadatorilor ruși tot mai dificilă și mai vulnerabilă, Ucraina a primit sâmbătă seara, 20 aprilie, și o veste bună. Camera Reprezentanților din Congresul...
Livrări americane pentru Ucraina prin Germania și Polonia
Livrări americane pentru Ucraina prin Germania și Polonia
Pentagonul a pregătit de luni de zile pachete de arme și muniții pentru Ucraina. Sunt disponibile livrări prin Polonia și prin centrele logistice ale armatei americane din Germania. Acum...
#razboi, #Ucraina, #Ramzan Kadirov, #mobilizare, #Voluntari, #trupe de blocaj , #Razboi Ucraina