Kremlinul pregătește mobilizarea economiei și industriei ruse pentru un război lung

Sambata, 02 Iulie 2022, ora 12:20
4773 citiri
Kremlinul pregătește mobilizarea economiei și industriei ruse pentru un război lung
Tancurile rusești au nevoi de piese de schimb / FOTO: Captura Youtube

Un proiect de lege a fost pregătit pentru a forța întreprinderile să accepte ordinele statului în interesul armatei.

Autoritățile ruse își pregătesc economia pentru „obligații speciale” de sprijinire a așa-numitei „operațiuni speciale” de pe teritoriul Ucrainei, spun analiștii Institutului pentru Studiul Războiului (ISW).

La 30 iunie, Kremlinul a propus Dumei de Stat a Rusiei un amendament la legile federale privind aspectele legate de aprovizionare a forțelor armate ruse.

Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina

Acesta introduce „măsuri speciale în sfera economică" care obligă întreprinderile rusești (indiferent de forma de proprietate) să aprovizioneze operațiunile militare speciale rusești și operațiunile antiteroriste.

„Președintele rus Vladimir Putin va mobiliza economia și industria rusă pentru a sprijini ostilitățile în curs, dar nu a luat încă măsuri similare pentru a mobiliza cetățenii pe scară largă”, susține ISW.

Analiștii se referă la un proiect de lege care permite întreprinderilor să fie forțate să primească ordine de stat în interesul armatei și serviciilor speciale, iar angajaților să lucreze noaptea.

„Amendamentul interzice întreprinderilor rusești să refuze să accepte ordinele guvernamentale pentru „operațiuni militare speciale” și va permite Kremlinului să schimbe contractele și condițiile de muncă ale lucrătorilor, de exemplu, forțând muncitorii să lucreze noaptea sau de sărbătorile legale”, spune ISW.

În descrierea modificărilor, se remarcă faptul că „operațiunea militară specială” demonstrează un deficit de provizii, și anume materiale și piese de schimb necesare pentru repararea echipamentelor militare. De asemenea, se indică faptul că oficialii ruși trebuie „să-și concentreze eforturile în anumite sectoare ale economiei”.

Forțele rusești au continuat eforturile de a încercui Lisiceansk și au desfășurat operațiuni ofensive la sud și sud-vest de oraș, se mai aratî în ultimul raport al ISW.

Probabil ca trupele rusești nu au ajuns încă pe teren la autostrada T1302 Bakhmut-Lisiciansk, dar blochează utilizarea acesteia de către forțele ucrainene prin continuarea atacurilor de artilerie și aeriene împotriva pozițiilor ucrainene rămase de-a lungul drumului.

Forțele Moscovei s-au concentrat pe regrupare și îmbunătățirea pozițiilor lor tactice la nord de Sloviansk.

Trupele ruse nu au efectuat niciun asalt terestru confirmat în nordul regiunii Harkov și au continuat să bombardeze pozițiile ucrainene la nord de orașul Harkov.

Forțele ruse au efectuat lovituri de artilerie și cu rachete de-a lungul Axei Sudice.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce crede Kremlinul că vrea să facă Ucraina în timpul armistițiului olimpic
Ce crede Kremlinul că vrea să facă Ucraina în timpul armistițiului olimpic
Kremlinul a reacţionat, marţi, la apelul preşedintelui francez Emmanuel Macron pentru un armistiţiu în conflictele internaţionale în timpul Jocurilor Olimpice de la Paris, spunând că...
Ambițiile Evgheniei Guțul și strategiile Moscovei
Ambițiile Evgheniei Guțul și strategiile Moscovei
Agentul cel mai activ al Rusiei din ultimele săptămâni în Republica Moldova a devenit Evghenia Guțul, bașcana Autonomiei Găgăuze. Dacă compari agitația ei cu marile drame și...
#razboi, #Ucraina, #Rusia, #invazie, #economie, #mobilizare, #Kremlin , #Razboi Ucraina