Orașele aflate sub ocupație rusă, Melitopol și Mariupol, zguduite de explozii. Imagini apocaliptice la Avdiivka

Luni, 27 Martie 2023, ora 17:52
7892 citiri
Orașele aflate sub ocupație rusă, Melitopol și Mariupol, zguduite de explozii. Imagini apocaliptice la Avdiivka
Rușii bormbardează intens Avdiika/ FOTO:ukrinform.ne

Mai multe explozii au zguduit, luni, 27 martie, orașele Mariupol și Melitopol, două localități ucrainene ocupate de armata rusă. Unele clădiri fost distruse și cel puțin patru civili au fost răniți.

Primarul Melitopolului, Ivan Fedorov, a declarat că în orașul ocupat temporar, în apropierea clădirilor în care se află administrația „Ministerul Securității de Stat” a armatei ruse, au izbucnit explozii, iar un cămin unde locuiau ocupanţii a luat și el foc.

„...Sediul ocupat al școlii tehnice și universitare adăpostește atât cazarma, cât și clădirea în care se află administrația serviciului lor special „MGB”. Așa că astăzi la 8:15 dimineața, în aceste două clădiri au izbucnit explozii. Era un cămin în care forțele de ocupație locuiau. Era o clădire de birouri în care lucra conducerea MGB-ului ", a spus Fedorov pe canalul său de Telegram.

Armata ucraineană a declarat că ocupanții din orașul Berdiansk, regiunea Zaporojie, au emis un decret prin care îi obligă pe locuitori să ceară permise pentru a circula liber în zonă, în așteptarea verificărilor antecedentelor.

Forțele rusești și aliații lor separatiști au făcut operațiuni de „filtrare” pe scară largă pentru a verifica civilii din teritoriul ocupat încă de la începutul invaziei pe scară largă care a început în februarie 2022.

Lupte grele în estul regiunii Donețk

Luptele grele au continuat fără încetare în ultimele 24 de ore în estul regiunii Donețk, informează armata ucraineană pe 27 martie.

Rușii au menținut presiunea asupra orașului Bahmut, punctul central al ofensivei Moscovei în est. Armata rusă vizează de asemenea, din ce în ce mai mult, Avdiivka, un alt oraș din Donețk.

Forțele ucrainene au respins peste 60 de atacuri rusești în Bahmut și în împrejurimi, afirmă Statul Major General al armatei ucrainene în buletinul său zilnic, în timp ce forțele invadatoare au continuat să bombardeze fără discriminare atât obiective militare, cât și de infrastructură, provocând pagube și victime în rândul civililor.

Doi civili au fost uciși în ultimele 24 de ore - unul în regiunea Harkov, în urma exploziei unui dispozitiv neidentificat, și unul ca urmare a bombardamentelor rusești în regiunea Donețk, au declarat oficialii la 27 martie.

„Probabilitatea unor atacuri aeriene și cu rachete pe întreg teritoriul Ucrainei rămâne ridicată, deoarece inamicul folosește tactici de teroare”, a declarat Statul Major General, adăugând că atacurile rusești au vizat în principal Avdiivka, Liman, Kupiansk și Mariinka.

Cel mai înalt comandant militar ucrainean, Valeri Zalujni, a declarat săptămâna trecută că situația din Bahmut și din împrejurimi, unde mercenarii ruși din grupul privat Wagner conduceau asaltul asupra orașului, s-a „stabilizat” pe fondul pierderilor grele suferite de forțele Moscovei.

Bombardamentele Rusiei au transformat Avdiivka într-un peisaj din filmele postapocaliptice

Cu toate acestea, oficialii militari ucraineni spun că forțele rusești par să se concentreze asupra Advdiivka, la mai puțin de 100 de kilometri sud-vest de Bahmut, unde bombardamentele rusești neîncetate au oprit toate serviciile publice, iar lucrătorii municipali au fost evacuați din oraș, unde au mai rămas doar aproximativ două mii de civili din populația de circa 30 de mii de locuitori de dinainte de război.

Avdiivka se află la doar aproximativ 20 de kilometri nord-est de Donețk, oraș care se află sub ocupația forțelor susținute de Rusia din 2014.

Vitali Barabaș, șeful administrației militare a orașului, a declarat pe Telegram la 26 martie că bombardamentele intense ale Rusiei au transformat Avdiivka într-un peisaj din filmele postapocaliptice.

În mijlocul luptelor, președintele Volodimir Zelenski a avut pe 26 martie o întâlnire cu cei mai importanți oficiali militari și de informații din Ucraina pentru a discuta despre situația de pe linia frontului și despre modalitățile de consolidare a apărării Ucrainei, a declarat președinția.

Fostul președinte al Rusiei, după ajutorul dat de SUA Ucrainei: ”Un vot al nenorociților veseli”
Fostul președinte al Rusiei, după ajutorul dat de SUA Ucrainei: ”Un vot al nenorociților veseli”
Cu o situație pe frontul contra invadatorilor ruși tot mai dificilă și mai vulnerabilă, Ucraina a primit sâmbătă seara, 20 aprilie, și o veste bună. Camera Reprezentanților din Congresul...
Lupta cu drone din Ucraina a început să dea o lovitură mortală unuia dintre cele mai puternice simboluri ale puterii militare americane
Lupta cu drone din Ucraina a început să dea o lovitură mortală unuia dintre cele mai puternice simboluri ale puterii militare americane
Potrivit cotidianului The New York Times, în ultimele două luni, rușii au scos din luptă cinci tancuri americane M1 Abrams din cele 31 de tancuri care au fost trimise în Ucraina în toamna...
#razboi, #Ucraina, #Rusia, #invazie, #explozii, #melitopol, #mariupol, #lupte, #bahmut, #avdiivka , #Razboi Ucraina