New York Times: Trupele ruse au apelat la Wikipedia pentru a găsi instrucțiuni despre arme și au folosit hărți din anii 1960 în Ucraina

Duminica, 18 Decembrie 2022, ora 21:50
6620 citiri
New York Times: Trupele ruse au apelat la Wikipedia pentru a găsi instrucțiuni despre arme și au folosit hărți din anii 1960 în Ucraina
Soldat rus pe frontul ucrainean/ FOTO: emerging-europe.com

Încă de la început, invazia rusă în Ucraina a fost plină de gafe strategice, cu o forță militară nepregătită pentru conflict și probleme logistice, potrivit unei investigații a New York Times care detaliază eșecurile Rusiei de-a lungul conflictului.

Povestea Brigăzii 155 Infanterie Navală a Rusiei este una dintre cele mai clare exemple ale procesului decizional slab care a definit invazia.

În timpul luptelor, trupele din brigada navală nu aveau suficientă hrană, hărți, provizii medicale esențiale sau walkie-talkie și soldații au fost forțați să folosească puști Kalașnikov din anii 1970 - unii membri trebuind să recurgă la Wikipedia pentru a găsi instrucțiuni pentru a folosi anumite arme.

În interviurile acordate NYT, mai mulți membri ai brigăzii au declarat că unii dintre soldații nou-înrolați aveau puțină experiență cu armele și au spus că au primit puține gloanțe.

Inițial, comandanții le-au spus subordonaților că nu vor participa la lupte. Dar, odată ce au văzut cum camarazii lor erau uciși în jurul lor în timp ce forțele ucrainene trăgeau asupra lor, și-au dat seama că nu li s-a spus adevărul despre rolul lor în conflict.

Un soldat rus pe nume Mihail - care în octombrie a fost martor la moartea multor camarazi de-ai săi în apropiere de orașul ucrainean Pavlivka - a declarat pentru The New York Times că din cei 60 de membri ai plutonului său, 40 au fost uciși și doar opt membri au scăpat de răni grave.

„Acesta nu este un război”, a declarat Mihail pentru NYT de la un spital de lângă Moscova. „Este distrugerea poporului rus de către proprii comandanți”.

Președintele rus Vladimir Putin a afișat un grad ridicat de încredere în armata țării atunci când a lansat invazia în Ucraina la sfârșitul lunii februarie.

Dar, aproape zece luni mai târziu, Rusia nu a reușit să învingă armata ucraineană și s-a trezit evitată și izolată de Occident.

Conform analizei NYT, planurile de invazie ale Rusiei arătau că armata se aștepta ca trupele să mărșăluiască prin Ucraina și să preia rapid controlul țării, ofițerii fiind instruiți să își aducă uniformele de gală și medaliile pentru paradele militare din Kiev, capitala ucraineană.

Armata rusă, care era văzută ca o forță formidabilă înainte de conflict, a fost în realitate „grav compromisă” de corupția de lungă durată, potrivit investigației.

Trupele rusești de pe teren în Ucraina se bazau pe hărți vechi - unele din anii 1960 - pentru a se orienta, iar mulți dintre ei își foloseau telefoanele mobile pentru a suna la numere din Rusia, ceea ce permitea forțelor ucrainene să le localizeze și să le atace. Raportul NYT a detaliat, de asemenea, modul în care unii piloți ruși și-au pilotat avioanele ca și cum nu ar fi fost în pericol.

În ianuarie, generalul rus în retragere Leonid Ivașov, aflat la curent cu rapoartele despre conflictul iminent, a scris o scrisoare deschisă în care a afirmat că un război la scară largă cu Ucraina ar pune în pericol „însăși existența Rusiei ca stat”.

„Niciodată în istoria sa, Rusia nu a luat decizii atât de stupide”, a declarat Ivașov pentru NYT în timpul unui interviu telefonic recent. „Din păcate, astăzi a triumfat prostia - prostia, lăcomia, un fel de răzbunare și chiar un fel de răutate”.

Fostul președinte al Rusiei, după ajutorul dat de SUA Ucrainei: ”Un vot al nenorociților veseli”
Fostul președinte al Rusiei, după ajutorul dat de SUA Ucrainei: ”Un vot al nenorociților veseli”
Cu o situație pe frontul contra invadatorilor ruși tot mai dificilă și mai vulnerabilă, Ucraina a primit sâmbătă seara, 20 aprilie, și o veste bună. Camera Reprezentanților din Congresul...
Lupta cu drone din Ucraina a început să dea o lovitură mortală unuia dintre cele mai puternice simboluri ale puterii militare americane
Lupta cu drone din Ucraina a început să dea o lovitură mortală unuia dintre cele mai puternice simboluri ale puterii militare americane
Potrivit cotidianului The New York Times, în ultimele două luni, rușii au scos din luptă cinci tancuri americane M1 Abrams din cele 31 de tancuri care au fost trimise în Ucraina în toamna...
#razboi, #Ucraina, #Rusia, #invazie, #gafe, #Wikipedia, #arme, #instructiuni, #harti, #vechi , #Razboi Ucraina