Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cei patru generali ruși uciși până acum în Ucraina: unul a fost lichidat după ce a sunat pe o linie nesecurizată. Ce spune moartea lor despre operațiunea Kremlinului

Joi, 17 Martie 2022, ora 22:46
13441 citiri
Cei patru generali ruși uciși până acum în Ucraina: unul a fost lichidat după ce a sunat pe o linie nesecurizată. Ce spune moartea lor despre operațiunea Kremlinului
Andrei Suhovețki (stânga sus), Andrei Kolesnikov (dreapta sus), Vitali Gherasimov (stânga jos), Oleg Mitiaev (dreapta jos) FOTO Armata ucraineană

Ucraina a anunţat că a ucis patru generali ruşi până acum, un număr neobişnuit de mare când vine vorba de ofiţeri de rang înalt.

Unul dintre cei patru generali ruşi ucişi în timpul războiului din Ucraina ar fi fost depistat după ce a sunat pe cineva pe o linie nesecurizată, iar apelul său a fost interceptat de trupele ucrainene, potrivit The New York Times.

„Ucrainenii au interceptat apelul unui general, l-au localizat şi au atacat poziţia sa, omorându-l pe el şi pe cei din anturajul său”, conform New York Times. Ziarul a citat doi oficiali militari americani şi nu a oferit detalii despre general.

Un consilier al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski a declarat pentru The Wall Street Journal că serviciile de informaţii ucrainene au creat o unitate specială a cărei obiectiv este vânarea comandanţilor ruşi.

Atunci când oficialii ucraineni au anunţat uciderea lui Vitali Gherasimov în apropierea Harkovului, au menţionat „probleme semnificative cu comunicaţiile”. Ei au precizat de asemenea că „un număr de ofiţeri superiori ai armatei ruse au fost, de asemenea, ucişi şi răniţi”. Ucraina a publicat o înregistrare audio în care un soldat rus pare să raporteze moartea lui Gherasimov unui superior. În apel, soldatul a spus că sistemul de comunicaţii „Era֧“ al Rusiei a încetat să funcţioneze în Ucraina, forţându-i să folosească linii nesecurizate.

Moartea general-maiorului Vitali Gherasimov la 7 martie a fost anunțată de serviciile de informațiile militare ucrainene în baza unui apel radio interceptat.

A fost primul comandant adjunct al Armatei 41 și a fost ucis în afara Harkovului, potrivit unei conversații între doi ofițeri FSB.

Gherasimov a luptat în Siria și Cecenia și a luat parte la anexarea Crimeei în 2014.

Cine sunt ceilalți generali ruși omorâți în Ucraina

Oleg Mitiaev

Ucraina a susținut că l-a ucis pe general-maiorul rus Oleg Mitiaev în timpul asaltului asupra orașului-port din sud, Mariupol, marți, 15 martie. Consilierul Ministerului de Interne ucrainean, Anton Gherașcenko, a publicat o fotografie a ofițerului decedat pe Telegram.

Mitiaev, în vârstă de 46 de ani, a comandat divizia 150 motorizată și a luptat în Siria, a spus Gherașcenko. Nu a existat nicio confirmare a morții din Rusia, potrivit Sky News.

Andrei Suhoveți

Oficialii ucraineni au spus că generalul-maior Andrei Suhovețki a fost împușcat și ucis de un lunetist la sfârșitul lunii februarie. General-maiorul Suhovețki a fost comandantul adjunct al Armatei 41 Combinate.

Moartea sa a fost raportată în Rusia de un grup de veterani pe platforma de socializare VK. Ulterior, a fost menționată într-un discurs al președintelui rus Vladimir Putin, deși generalul maiorul nu i-a fost menționat numele. El a servit anterior în Siria.

Andrei Kolesnikov

General-maiorul Andrei Kolesnikov, comandantul Armatei a 29-a Combinate din Districtul Militar de Est, a fost ucis în luptele de la Mariupol pe 11 martie.

Andrei Zaharov

Colonelul Andrei Zaharov, comandantul Regimentului 6 Tancuri al Diviziei 90 Tancuri, a fost ucis în apropiere de Kiev, potrivit Ministerului Apărării ucrainean.

Oficialii ucraineni au citat din nou o conversație radio interceptată, difuzată alături de un videoclip cu o ambuscadă asupra tancurilor, care confirmă moartea colonelului Saharov.

Constantin Zizevski

Moartea lui Konstantin Zizevski, un colonel de gardă, a fost raportată pe Instagram de Mihail Vedernikov, guvernatorul regiunii Pskov din nord-vestul Rusiei. A fost ucis în timpul luptelor din regiunile de est Donețk și Lugansk.

Iuri Agarkov

În aceeași postare pe Instagram, guvernatorul Vedernikov a raportat moartea locotenent-colonelului Iuri Agarkov.

El a comandat un regiment motorizat, potrivit informațiilor din presa rusă.

Dmitri Safronov

Potrivit Ministerului ucrainean al Apărării, locotenent-colonelul Dmitri Safronov, comandantul Brigăzii 61 infanterie, a fost ucis într-o operațiune de eliberare a orașului Ciuhuiv.

Denis Glebov

Locotenentul Denis Glebov, comandantul adjunct al Brigăzii 11 de Asalt Aeropurtat, a fost ucis în timpul eliberării orașului Ciuhuiv, potrivit oficialilor ucraineni din apărare.

Agenția de presă rusă TASS a anunțat că i-a fost acordat postum Ordinul pentru Curaj

Magomed Tuşaev

Generalul Magomed Tușaev conducea o coloană a forțelor speciale cecene când a fost ucis lângă Hostomel. El era comandantul celei de-a 141-a brigăzi din Garda Națională și ar fi fost acuzat că a condus o serie de epurări homofobe în Cecenia.

Vladimir Joga

Moartea colonelului Vladimir Joga a fost raportată pe Telegram de Denis Pușilin, șeful autoproclametei republci separatiste Donețk, recunoscută de Rusia.

El a raportat că ofițerul a fost ucis în Volnovaha, în estul Ucrainei, în timp ce „era angajat în evacuarea civililor”.

Colonelul Joga a fost comandantul de origine ucraineană al Batalionului de recunoaștere Sparta, o forță separatistă cu baza în Donețk.

Ce ne spune moartea ofițerilor ruși despre operațiunea militară a Rusiei?

Corespondentul Sky News, Alistair Bunkall, a declarat că uciderea generalilor ruși adaugă credibilitate evaluării conform căreia invadarea Ucrainei de către Rusia nu decurge conform planului.

„Sunt două teorii: că generalii ruși au mers în primele linii pentru a rezolva mizeria strategică în care s-au băgat unele dintre batalioane sau pentru a încuraja soldații demoralizați să avanseze”, a adăugat el.

Fostul președinte al Rusiei, după ajutorul dat de SUA Ucrainei: ”Un vot al nenorociților veseli”
Fostul președinte al Rusiei, după ajutorul dat de SUA Ucrainei: ”Un vot al nenorociților veseli”
Cu o situație pe frontul contra invadatorilor ruși tot mai dificilă și mai vulnerabilă, Ucraina a primit sâmbătă seara, 20 aprilie, și o veste bună. Camera Reprezentanților din Congresul...
Lupta cu drone din Ucraina a început să dea o lovitură mortală unuia dintre cele mai puternice simboluri ale puterii militare americane
Lupta cu drone din Ucraina a început să dea o lovitură mortală unuia dintre cele mai puternice simboluri ale puterii militare americane
Potrivit cotidianului The New York Times, în ultimele două luni, rușii au scos din luptă cinci tancuri americane M1 Abrams din cele 31 de tancuri care au fost trimise în Ucraina în toamna...
#razboi, #Ucraina, #Rusia, #invazie, #generali, #morti apel telefonic , #Razboi Ucraina