Rusia masează trupe la Melitopol, susținute de mercenarii ceceni ai lui Kadîrov. Luptele grele în estul Ucrainei

Vineri, 23 Decembrie 2022, ora 23:01
4134 citiri
Rusia masează trupe la Melitopol, susținute de mercenarii ceceni ai lui Kadîrov. Luptele grele în estul Ucrainei
Orașul Melitopol. controlat de ruși

Numărul trupelor ruse este în creștere în Melitopolul ocupat temporar, a declarat primarul Ivan Fedorov. "Astăzi, numărul trupelor rusești este în creștere. La începutul acestei săptămâni, noi grupuri de luptători ai liderului cecen Kadîiov au intrat pe teritoriul regiunii ocupate temporar Melitopol", a subliniat primarul.

Potrivit acestuia, „Kadîroveții” au venit să preia controlul punctelor de control și să controleze comportamentul rușilor mobilizați.

Anterior, Fedorov a remarcat că trupele ruse din Melitopolul ocupat temporar se pregătesc pentru lupte de stradă.

Luptele grele au continuat în estul Ucrainei, unde ofensiva Moscovei se concentrează pe orașele Bahmut și Avdiivka din regiunea Donețk, a anunțat Statul Major al armatei pe 23 decembrie, în timp ce o oficialitate regională a reportat că rușii pun la pământ faimosul teatru dramatic din orașul sudic Mariupol.

În afară de a bombarda necontenit la Bahmut și Avdiivka, unde de mai multe luni se dau bătălii crâncene, rușii atacă în continuare poziții militare și civile în alte trei regiuni din estul Ucrainei - Sumă Harkov și Luhansk, a mai spus armata ucraineană, adăugând că forțele Kievului au respins în total 19 atacuri rusești în ultimele 24 de ore.

Armata a mai spus că din cauza semnificativelor pierderi de soldați, trupele ruse au instalat un spital de campanie la Beerdiansk, regiunea Zaporojie, unde mai multe stațiuni turistice au fost transformate în reședințe pentru personalul militar.

Statul Major de la Kiev a mai spus că armata rusă pare să-și întărească pozițiile defensive în nordul peninsulei ucrainene Crimeea, anexată ilegal de Moscova în 2014, aparent din cauza temerilor legate de o posibilă ofensivă ucraineană în zonă.

La Moscova, șeful Statului Major Valeri Gherasimov a spus că linia frontului din Ucraina e stabilă, și că forțele ruse se concentrează pe „eliberarea completă” a Donețkului.

În urma bombardamentelor din ultima zi, internatul unei școli din orașul Kramatork, regiunea Donețk, a fost distrus, iar în regiunea Harkov a fost lovită o clădire a Spitalului Districtual Central, patru muncitori fiind răniți, relatează Ukrainska Pravda. În timpul nopții, atacurile din Donețk au avut loc asupra așezărilor aflate de-a lungul liniei frontului, iar în dimineața zilei de vineri, forțele ruse au bombardat orașul Avdiivka. Loviturile au avut loc după ce joi după-amiază, un atac cu rachete a distrus internatul unei școli din Kramatorsk.

În total, șapte civili au fost răniți în Donțek, în atacurile din ultima zi. În Harkov, forțele ruse au lansat lovituri cu rachete și artilerie, bombardând așezările de graniță din districtele Harkov, Ciuhuiiv, Kupiansk și Izium, anunță vineri, șeful Administrației Regionale de Stat, Oleg Sinegubov. „În comunitatea Vovchansk, garajele erau în flăcări, în urma loviturilor. Blocul economic al Spitalului Districtual Central a fost avariat. Patru angajați ai spitalului au fost răniți – trei bărbați și o femeie.

Un alt bărbat de 62 de ani a suferit și el răni de schije. Toate victimele sunt în stare moderată, nu există amenințări la adresa vieții lor”, a precizat oficialul local, într-o postare pe Telegram. Sinegubov avertizează și asupra pericolului ridicat reprezentat de mine. La Izium, un bărbat de 25 de ani a fost rănit după ce un dispozitiv exploziv a sărit în aer în pădure.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Fostul președinte al Rusiei, după ajutorul dat de SUA Ucrainei: ”Un vot al nenorociților veseli”
Fostul președinte al Rusiei, după ajutorul dat de SUA Ucrainei: ”Un vot al nenorociților veseli”
Cu o situație pe frontul contra invadatorilor ruși tot mai dificilă și mai vulnerabilă, Ucraina a primit sâmbătă seara, 20 aprilie, și o veste bună. Camera Reprezentanților din Congresul...
Lupta cu drone din Ucraina a început să dea o lovitură mortală unuia dintre cele mai puternice simboluri ale puterii militare americane
Lupta cu drone din Ucraina a început să dea o lovitură mortală unuia dintre cele mai puternice simboluri ale puterii militare americane
Potrivit cotidianului The New York Times, în ultimele două luni, rușii au scos din luptă cinci tancuri americane M1 Abrams din cele 31 de tancuri care au fost trimise în Ucraina în toamna...
#razboi, #Ucraina, #Rusia, #invazie, #melitopol, #trupe , #Razboi Ucraina