Trupele de elită ale Rusiei refuză ordinele de a lansa „atacuri în valuri umane”. Nu vor să intre în „mașina de tocat carne“

Duminica, 21 Ianuarie 2024, ora 04:00
11124 citiri
Trupele de elită ale Rusiei refuză ordinele de a lansa „atacuri în valuri umane”. Nu vor să intre în „mașina de tocat carne“
Trupe de elită ruse FOTO / captură foto Forbes

Infanteriștii marinii și parașutiștii ruși refuză să lanseze anumite tipuri de atacuri din cauza îngrijorărilor cu privire la pierderile uriașe pe care le suferă alte trupe, a declarat un oficial ucrainean, pentru Kyiv Post.

Natalia Humeniuk, secretar de presă al Comandamentului Comun Sud al armatei ucrainene, a spus că soldații se consideră „trupe de elită” și nu „au vrut să intre în atacuri frontale” efectuate de obicei de foști criminali și rezerviști.

Pe parcursul invaziei ruse, comandamentul rus a recurs din ce în ce mai des la atacuri frontale cu risc ridicat. Este vorba de valuri de atacuri care sondează pozițiile ucrainene și care cuceresc mici porțiuni de teritoriu, dar cu pierderi uriașe de vieți omenești.

Liderul Wagner, Evgheni Prigojin, care a fost ucis într-o explozie misterioasă a unui avion după ce a condus o revoltă eșuată în iunie, a descris tactica ca fiind o „mașină de tocat carne”.

Humeniuk a citat ca exemplu atacurile rusești asupra Krinki din regiunea Herson, sudul Ucrainei, spunând că trupele ruse care asaltează pozițiile pușcașilor marini ucraineni de acolo au suferit pierderi de peste 50%.

Numărul de unități „Storm-Z” (formațiuni rusești formate din foști pușcăriași și rezerviști mai în vârstă) angajate să efectueze atacuri cu valuri umane împotriva capului de pod de pe partea de est a Niprului era acum în scădere, iar mai multă infanterie navală și parașutiștii erau dislocați, a spus Humeniuk.

„Dar ei se consideră „trupe de elită” și nu vor să intre în astfel de atacuri frontale”, a spus Humeniuk.

Una dintre noile unități de parașutisti rusești, nou formate din Rusia, Divizia 104 Aeropurtată Gărzii, a fost lovită puternic la debutul său în luptă în regiunea Herson la sfârșitul anului trecut, susține Ministerul Apărării din Marea Britanie.

Unitatea „foarte probabil a suferit pierderi excepțional de grele și nu și-a îndeplinit obiectivele” în timpul operațiunilor sale în zonă, care vizează dislocarea pozițiilor ucrainene de lângă Krinki.

Krinki a fost scena unor lupte grele în ultimele luni, deoarece forțele ucrainene au încercat să elibereze mai mult teritoriu peste râul Nipru.

Condițiile din regiune au îngreunat conflictul pentru ambele părți, cu mlaștini, cratere cu bombe umplute cu apă și noroi făcând aproape imposibil ca trupele să sape tranșee, susține The New York Times.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce crede Kremlinul că vrea să facă Ucraina în timpul armistițiului olimpic
Ce crede Kremlinul că vrea să facă Ucraina în timpul armistițiului olimpic
Kremlinul a reacţionat, marţi, la apelul preşedintelui francez Emmanuel Macron pentru un armistiţiu în conflictele internaţionale în timpul Jocurilor Olimpice de la Paris, spunând că...
De ce are nevoie Ucraina pentru a câștiga războiul cu Rusia. Sfatul fostului comandant al trupelor americane în Europa
De ce are nevoie Ucraina pentru a câștiga războiul cu Rusia. Sfatul fostului comandant al trupelor americane în Europa
Victoria pentru Ucraina este acum cea mai bună modalitate de a ne asigura că NATO nu trebuie niciodată să lupte direct împotriva Rusiei. La zece ani de la invazia Rusiei în Ucraina, care a...
#razboi, #Ucraina, #Rusia, #invazie, #trupe de elita, #refuz, #lupte, #valuri umane , #Razboi Ucraina