Mesaj de dincolo de lumea noastră: O forță gigantică misterioasă a lovit SUA cu 300.000 de km/s VIDEO

Sambata, 25 Noiembrie 2023, ora 01:19
19922 citiri
Mesaj de dincolo de lumea noastră: O forță gigantică misterioasă a lovit SUA cu 300.000 de km/s VIDEO
O rază cosmică misterioasă a lovit Pământul FOTO: Science Alert

O echipă de astronomi condusă de Universitatea Utah din SUA, care a efectuat un studiu publicat în revista Science pe 23 noiembrie 2023, a făcut o descoperire de senzație. Experții au observat o rază cosmică misterioasă, de origine necunoscută, un flux de particule care a lovit Pământul, în Statele Unite.

Fenomenul i-a uimit pe astronomi, iar raza cosmică venită de dincolo de lumea noastră, care a pătruns în atmosfera Pământului transporta o energie gigantică de peste 240 exa-electron volți (sau 240 de miliarde de miliarde), una dintre cele mai puternice raze cosmice observate vreodată pe Terra, potrivit Daily Mail.

Raza cosmică misterioasă este a doua cea mai puternică văzută în istorie, după faimoasa particulă denumită ”Oh My God”, detectată în anul 1991, care a avut 320 exa-electron-volți.

O boală misterioasă în China, răspândire masivă. Creștere neobișnuită de cazuri: Pericol, o nouă pandemie în lume?

„Particulele au o energie atât de mare, încât nu ar trebui să fie afectate de câmpurile magnetice galactice și extragalactice. Ar trebui să puteți indica de unde provin ele pe cer”, spune fizicianul John Matthews de la Universitatea din Utah. Razele cosmice sunt o enigmă cosmică. Am fost capabili să le detectăm de peste un secol, dar încă nu avem o idee clară despre toate modurile diferite în care pot fi propagate în Univers.

Raza cosmică – numită Amaterasu, după zeița Soarelui din mitologia japoneză – a fost detectată de un sistem de telescoape din Utah, Statele Unite în mai 2021 de oamenii de știință care au descris-o ca fiind „fără precedent” în timpurile moderne.

Pe lângă faptul că este una dintre cele mai puternice raze cosmice observate vreodată, Amaterasu ar fi putut proveni dintr-un coridor invizibil sau „vid... în univers”. Razele cosmice sunt grupuri de particule minuscule, de înaltă energie, care se mișcă prin spațiu aproape cu viteza luminii, de aproximativ 300.000 de km/s.

Fenomen neobișnuit filmat deasupra SUA: NASA a surprins ceva uriaș în plină noapte VIDEO FOTO

Ele sunt detectate frecvent de instrumentele de pe pământ și sunt de obicei rezultatul erupțiilor solare sau exploziilor asupra soarelui. Dar oamenii de știință spun că Amaterasu ar fi provenit doar din cel mai puternic dintre evenimentele cerești – mult mai mare decât o explozie de stea.

Rază cosmică fără precedent pe Pământ, în ultimii 30 de ani

Profesorul Toshihiro Fujii de la Universitatea Metropolitană Osaka din Japonia, care a observat fenomenul surprins de experimentul Telescope Array din Utah. El a spus: „Când am descoperit prima dată această rază cosmică de ultra-înaltă energie, am crezut că trebuie să fi fost o greșeală, deoarece a arătat un nivel de energie fără precedent în ultimele trei decenii.

„Niciun obiect astronomic promițător care să se potrivească cu direcția din care a sosit razele cosmice nu a fost identificat, sugerând posibilități de fenomene astronomice necunoscute și origini fizice noi dincolo de Modelul standard”.

John Matthews, profesor de cercetare la departamentul de fizică și astronomie al Universității din Utah din SUA, a declarat: „Lucrurile pe care oamenii le consideră energice, cum ar fi supernova, nu sunt deloc suficient de energice pentru asta.

Pământul a primit un mesaj extraterestru de la 16 milioane de km: NASA a descifrat misterul, în premieră mondială VIDEO

„Aveți nevoie de cantități uriașe de energie, câmpuri magnetice foarte mari pentru a limita particula în timp ce aceasta este accelerată”. La 240 de chintilioane de electroni volți (EeV), particula Amaterasu are a doua cea mai mare energie din istorie, după particula ”Oh-My-God”, o altă rază cosmică de ultra-înaltă energie care a fost detectată în 1991, având 320 EeV de energie.

Când razele cosmice de ultra-înaltă energie lovesc atmosfera Pământului, ele inițiază o cascadă de particule secundare și radiații electromagnetice în ceea ce este cunoscut sub numele de flux de aer extins.

Unele particule încărcate din fluxul de aer călătoresc cu viteza luminii, producând un tip de radiație electromagnetică care poate fi detectată de instrumente specializate. Un astfel de instrument este observatorul Telescope Array din Utah, SUA, care a găsit particula Amaterasu.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Un important membru al camarilei lui Vladimir Putin a intrat în vizorul justiției americane. Oligarhul riscă 40 de ani de închisoare
Un important membru al camarilei lui Vladimir Putin a intrat în vizorul justiției americane. Oligarhul riscă 40 de ani de închisoare
Departamentul de Justiție al SUA a adus acuzații împotriva unui reprezentant de rang înalt al regimului Putin, Andrei Kostin, care conduce cea de-a doua cea mai mare bancă din Federația...
Cazurile celebre în care sondajele politice nu au prevăzut câștigătorii. Diferențe semnificative de procente după numărarea voturilor
Cazurile celebre în care sondajele politice nu au prevăzut câștigătorii. Diferențe semnificative de procente după numărarea voturilor
Deciziile partidelor, dincolo de ierarhii sau experiență pentru o anumită funcție, sunt luate și în funcție de rezultatele pe care un candidat sau o formațiune politică le au în sondajele...
#raze cosmice, #raze cosmice energie, #particule univers, #Particula Dumnezeu, #fenomen neobisnuit, #viteza luminii, #statele unite , #stiri externe