Ce obiectiv a trasat Răzvan Burleanu naționalei de tineret la EURO

Marti, 18 Octombrie 2022, ora 23:06
1462 citiri
Ce obiectiv a trasat Răzvan Burleanu naționalei de tineret la EURO
Răzvan Burleanu

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat, marţi seara, la finalul tragerii la sorţi a grupelor Campionatul European Under 21 din 2023, găzduit de România şi Georgia, că selecţionata condusă de Emil Săndoi are ca obiectiv atingerea semifinalelor competiţiei.

"Obiectivul cu care pleacă la drum jucătorii chiar din această seară, şi trebuie să se pregătească mental pentru acest lucru, este să jucăm din nou o semifinală de Campionat European (n.r. - aşa cum s-a întâmplat la EURO U21 din 2019). Acesta este obiectivul cu care mergem la drum. Iar de mâine această setare mentală trebuie transpusă în fiecare zi de antrenament, fiindcă doar aşa putem să ne îndeplinim acest obiectiv. Din punctul meu de vedere EURO Under 21 reprezintă un tren de mare viteză spre fotbalul de top. Şi mi-aş dori ca jucătorii noştri să înţeleagă această oportunitate şi să nu rateze această şansă pentru că nu te întâlneşti cu ea în fiecare an", a spus preşedintele.

El a menţionat că organizarea în România a unor partide din cadrul Campionatului European Under 21 reprezintă un avantaj pentru tinerii jucători români.

"Campionatul European Under 21 de anul viitor reprezintă o oportunitate unică pentru jucătorii noştri mai tineri în ceea ce priveşte expunerea la nivel internaţional. Dacă aş fi fost întrebat înainte de tragerea la sorţi aş fi spus că vreau cea mai dificilă grupă pentru că obiectivul principal al acestei naţionalei este unul de formare. Şi doar întâlnind cei mai dificili adversari poţi să vezi nivelul la care te situezi şi ce ai de îmbunătăţit. Faptul că jucăm acasă este un avantaj, nu ar trebui să fie o presiune. Pentru că sunt sigur că vom avea foarte mulţi suporteri. Suntem prima ţară din Europa care găzduieşte această competiţie pentru a doua oară", a precizat Burleanu.

Selecţionata României va evolua în Grupa B, alături de Spania, Ucraina şi Croaţia, la turneul final al Campionatului European de fotbal Under-21 din 2023, găzduit de România şi Georgia, potrivit tragerii la sorţi efectuate marţi seara la Ateneul Român din Bucureşti.

Turneul final va avea loc în perioada 21 iunie - 8 iulie 2023.

Meciurile din ţara noastră vor avea loc pe stadioanele Steaua şi Rapid-Giuleşti din Bucureşti, Grupa B, respectiv pe Cluj Arena şi ''Dr. Constantin Rădulescu'' din Cluj-Napoca, Grupa D. România va găzdui şi două sferturi de finală (Rapid-Giuleşti şi Cluj Arena) şi o semifinală (Steaua), în total 15 meciuri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

România joacă în Ungaria la Campionatul European. Adversarele din grupă după tragerea la sorți
România joacă în Ungaria la Campionatul European. Adversarele din grupă după tragerea la sorți
Naţionala de handbal feminin a României va evolua în grupa B, la Debrecen, la Campionatul European din 2024, cu reprezentativele Muntenegru, Cehia şi Serbia, potrivit tragerii la sorţi de joi,...
Lipsa eficienței energetice a clădirilor publice costă România 6 miliarde de lei pe an. Ce am putea face cu acești bani
Lipsa eficienței energetice a clădirilor publice costă România 6 miliarde de lei pe an. Ce am putea face cu acești bani
România are peste 242.000 de clădiri publice al căror consum este peste 200-250 kWh/metrul pătrat, iar media recomandată la nivel european este de 140kWh/metrul pătrat, se arată într-un...
#Razvan Burleanu presedinte FRF, #nationala de tineret, #Campionatul European de fotbal, #Romania , #presedinte FRF