Talentatul domn Burleanu

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Marti, 30 Mai 2017, ora 07:41
6690 citiri
Talentatul domn Burleanu

Razvan Burleanu este presedinte al FRF de mai bine de trei ani, insa mi-e imposibil sa numesc o realizare notabila a mandatului sau. Sa pot spune ca dupa un sfert de veac sub bocancul lui Mircea Sandu, fotbalul romanesc respira prin cutare chestie implementata de Burleanu.

Am incercat sa ma gandesc serios la lucrul acesta si chiar nu reusesc sa gasesc nimic.

Va mai amintit de Centrele de Excelenta in care s-au investit sute de mii de euro si care promiteau cate un Messi pe an si-un Cristiano Ronaldo la sase luni? Ati mai auzit ceva de ele? In afara de scandalul recent, cand a fost dezvaluit faptul ca n-au primit nici acum Certificate de Identitate Sportiva din partea ministerului si ca sunt sanse mici ca acest lucru sa se intample.

Va mai amintiti de proiectul acela fabulos cu fotbalul de pe ulite? Mai stiti ceva de el? Ati auzit vreun rezultat concret al actiunii, altul decat banii pompati de FRF? A aparut vreun fotbalist nu bun, nu decent, semi decent de pe ulitele Romaniei?

Cu toate ca Federatia nu are nicio realizare, cel putin din punctul meu de vedere, in ultimii trei ani de zile, Razvan Burleanu are o pozitie de forta pentru care l-ar invidia chiar si Mircea Sandu. Masinaria de voturi pusa pe picioare si unsa bine ani de zile de catre "Nas" a fost preluata si imbunatatita de Burleanu, acest lucru fiind cat se poate de clar la sedinta Adunarii Generale din weekend.

Toate propunerile lui Burleanu, oricat de absurde sau chiar ilegale ar fi fost, au fost adoptate practic fara opozitie, ridicatorii de manute din fotbalul romanesc aratand inca o data, daca mai era nevoie, ca nu sunt altceva decat o masa amorfa gata sa se puna la dispozitia oricui controleaza "butoanele".

"Masurile" luate de FRF acum nu sunt nimic altceva decat promisiuni desarte in vederea alegerilor din primavara anului viitor.

Imi este foarte greu sa cred ca banii luati din drepturile TV ale Ligii 1 vor ajunge pana la urma la cluburile din esaloanele inferioare, chiar daca simpla propunere a acestei masuri ar fi trebuit sa ii puna pe ganduri pe reprezentantii acestor echipe. Daca in trei ani de zile singura metoda de finantare "descoperita" de Burleanu & Co. a fost ingerinta intr-un contract aflat in desfasurare, problemele sunt foarte mari.

Spun ca imi este foarte greu sa cred ca banii vor si ajunge la echipe dintr-un motiv simplu. Contractul pentru drepturile TV este incheiat intre ISB si LPF. ISB, ca si cumparator, vireaza banii in contul LPF, care, mai departe, imparte sumele intre echipele din Liga 1. Bun, Adunarea Generala a FRF, care este forul suprem al fotbalului romanesc, a spus ca vrea si ea o parte din bani, insa daca Liga refuza, asa cum este si normal s-o faca, nu exista modalitati de a o obliga. Burleanu nu poate accesa contul respectiv ca sa isi ia banii. Iar eventuale discutii despre subordonarea LPF sau cedarea controlului Ligii 1 ar duce la rezilierea contractului.

Prin urmare, nu este vorba decat despre o masura populista care nu va fi pusa in aplicare, dar care va ramane pe tapet pana dupa alegerile din luna martie. Iar zecile de reprezentanti ai echipelor din Liga 2 si Liga 3 il vor vota cu doua maini pe omul care vrea sa le dea bani.

Poate parea dur ce urmeaza, dar cred ca singura sansa a fotbalului romanesc este ca Adrian Mititelu sa castige procesul privind dezafilierea Craiovei. Asa cum au tot avertizat Burleanu si oamenii lui, plata unor despagubiri de 200 de milioane de euro inseamna falimentul FRF si LPF. Iar falimentul inseamna sansa uriasa, poate unica, de reorganizare din temelii a fotbalului romanesc, de aceasta data pe o fundatie solida. Pericolul este ca armata de yes-man-i care populeaza acest sport sa puna bazele unei constructii inca si mai viciata si lipsita de transparenta.

Totusi, asa cum spune o vorba de-a noastra, "cum iti asterni, asa dormi".

Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este nevoie de o lege specială a Capitalei şi că "este evident" că dependenţa primarilor de sector "nu trebuie să fie atât de mare de...
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
#Burleanu FRF realizari, #Burleanu FRF fotbal, #Burleanu FRF alegeri 2018 , #Mircea Sandu
Comentarii