Concluziile lui Razvan Burleanu la final de an - ce l-a impresionat in fotbalul romanesc

Luni, 24 Decembrie 2018, ora 22:01
2829 citiri
Concluziile lui Razvan Burleanu la final de an - ce l-a impresionat in fotbalul romanesc
Foto: Frf.ro

Presedintele Federatiei Romane de Fotbal (FRF), Razvan Burleanu, a declarat ca in cazul in care echipa nationala ar fi castigat grupa in Liga Natiunilor 2018 ar fi fost un an excelent, in conditiile in care selectionata de tineret s-a calificat dupa doua decenii la Campionatul European Under-21.

"Daca este sa ne referim exclusiv la rezultatele sportive, as spune ca a fost un an bun. Echipa nationala U21 s-a calificat la Campionatul European pentru a doua oara in istorie si dupa o pauza de doua decenii, Romania U17 si U19 s-au calificat la turul de elita, nationala de seniori a incheiat 2018 fara infrangere. Bilantul, asadar, este in mod evident pozitiv. Daca am fi castigat grupa de Liga Natiunilor am fi putut vorbi de un an excelent", a spus Burleanu.

Acesta a subliniat importanta calificarii echipei nationale U21 la Campionatul European din 2019 pentru fotbalul romanesc. "Aceasta calificare constituie nu doar o performanta sportiva remarcabila care evidentiaza talentul romanesc in fotbal si efectele unor masuri luate in zona administrativa, precum 'regula U21 in Liga I', Liga Elitelor U19 si U17, obligatia ca fiecare club sa aloce cel putin 10% din orice transfer in propria academie sau investitiile de la loturile nationale, ci are toate premisele sa devina un reper pentru generatiile si mai tinere. E nevoie de modele autohtone pentru cei mai tineri practicanti ai fotbalului din Romania", a precizat presedintele.

"Ne dorim, in primul rand, sa trecem de faza grupelor la EURO 2019. Ar insemna enorm sa ajungem intre cele mai bune patru echipe ale continentului, mai ales venind dintr-o grupa cu Anglia, Franta si Croatia. Ideal ar fi sa ne calificam in semifinale si, astfel, la Jocurile Olimpice. Fireste ca aceasta generatie devine tot mai puternica pe masura ce beneficiaza de competitii internationale de anvergura, iar Jocurile Olimpice ar fi o prelungire frumoasa pentru parcursul de pana acum", a adaugat Razvan Burleanu.

In ceea ce priveste partea administrativa, presedintele FRF a remarcat in mod special elaborarea Manualului de Clasificare a Academiilor pentru Copii si Juniori si a Regulamentului de Certificare a Conditiilor de Participare in Liga a II-a. "Misiunea noastra e de a furniza suportul optim pentru performanta sportiva, astfel ca as evidentia doua proiecte foarte importante care depasesc zona institutionala, acolo unde anul 2018 a insemnat o consolidare profunda. Este vorba de elaborarea Manualului de Clasificare a Academiilor pentru Copii si Juniori, proiect care va fi implementat in 2019 pentru centrele dedicate fotbalului juvenil precum si centrele de copii si juniori din cadrul cluburilor de seniori. Acestea vor putea dobandi o reputatie sporita, crescand oportunitatile de finantare, se va dezvolta acest segment fotbalistic la nivel investitional, iar parintii vor avea o radiografie clara atunci cand isi vor duce copiii la fotbal. Al doilea proiect pe care l-as evidentia este elaborarea Regulamentului de Certificare a Conditiilor de Participare in Liga a II-a, proiect aprobat de Comitetul Executiv al FRF si care va fi completat in 2019 cu reglementari adaptate pentru Liga a III-a. Vom avea competitii mai solide si cu mai putine retrageri, transparenta financiara si o crestere a standardului de performanta, ceea ce ar trebui sa conduca la mai multe investitii din partea autoritatilor locale, fiindca in 2019 fotbalul romanesc la nivel de cluburi va fi unul sustenabil", a mentionat oficialul.

Principalul obiectiv al Federatiei Romane de Fotbal in 2019 este legat de participarea primei reprezentative in preliminariile EURO 2020. "Cred ca avem toate sansele sa ne calificam la EURO 2020, e o grupa in care ne vom lupta pentru fiecare punct, cu fiecare dintre reprezentativele Spaniei, Suediei si Norvegiei", a spus Burleanu.

Presedintele FRF a mentionat ca echipa anului 2018 nu poate fi decat selectionata Under-21 a Romaniei.

Prima reprezentativa a Romaniei a incheiat pe locul doi Grupa a 4-a din Seria C a Ligii Natiunilor, competitie aflata la prima editie. Echipa nationala a acumulat 12 puncte, cu 2 mai putin decat liderul Serbia (2-2 in deplasare, 0-0 acasa), intr-o grupa din care au mai facut parte Muntenegru (0-0 acasa si 1-0 in deplasare) si Lituania (2-1 in deplasare, 3-0 acasa).

Reprezentativa de tineret a obtinut dupa o pauza de 20 de ani calificarea la Campionatul European Under-21, gazduit in 2019 de Italia si San Marino. Romania U21 a terminat preliminariile neinvinsa, clasandu-se la final pe primul loc cu 24 puncte, urmata de Portugalia, 22 puncte, Bosnia-Hertegovina, 18 puncte, Tara Galilor, 13 puncte, Elvetia, 10 puncte si Liechtenstein, 0 puncte. La CE 2019, nationala de tineret a fost repartizata in Grupa C alaturi de Anglia, Franta si Croatia.

Echipele nationale Under 17 si Under 19 ale Romaniei au ratat in primavara calificarea la turneele finale ale Campionatului European 2018, incheind grupele din turul de elita pe locurile 4, respectiv 2. In schimb, cele doua selectionate s-au calificat in toamna la turul de elita, ultima faza inaintea Campionatului European 2019. Selectionata U17 s-a calificat de pe locul doi al grupei, fiind devansata de Ungaria, la fel ca si reprezentativa U19, care a fost devansata de Grecia.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Razvan Burleanu presedinte FRF , #presedinte FRF