Razvan Burleanu, intaiul atribuitor de palmares din fotbalul romanesc

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Miercuri, 05 Aprilie 2017, ora 07:39
4328 citiri
Razvan Burleanu, intaiul atribuitor de palmares din fotbalul romanesc

Razvan Burleanu a intervenit abrupt si, spun eu, hazardat in disputa dintre FCSB si Steaua anuntand de pe cea mai inalta pozitie din fotbalul romanesc ca echipa lui Gigi Becali detine palmaresul campioanei Europei din 1986.

In mod normal, o asemenea interventie ar fi de dorit, insa modul in care Burleanu a ales sa se implice este unul discutabil sau chiar condamnabil.

Invitat la un post TV care uneori mai este si de sport, presedintele Federatiei a sustinut hotarat ca "FCSB este detinatoarea palmaresului Stelei", insa fara a justifica in vreun fel acest anunt. Practic, Burleanu se asteapta sa fie crezut pe cuvant!

As fi preferat ca presedintele FRF sau numai FRF, in caz ca el nu dorea sa isi asume acest lucru, sa se implice in disputa juridica ce macina cel mai important brand din fotbalul romanesc mult mai devreme, insa e mai bine si mai tarziu decat niciodata.

Insa implicarea aceasta trebuia sa fie una profesionista, cu documente si argumente.

Atunci cand Burleanu transmite microbistilor ca "FCSB este detinatoarea palmaresului Stelei" ma astept sa continue si sa explice sprijinit de documente cum a ajuns Comisia Juridica a FRF la aceasta concluzie. Insa seful Federatiei s-a oprit in acest punct, crezand poate ca este suficient cuvantul sau.

Ei bine, nu este.

As vrea sa fiu foarte bine inteles. Scandalul legat de echipa Steaua a produs grave prejudicii de imagine fotbalului romanesc. In timp ce CSA si FCSB se duelau in instante, Federatia lui Burleanu a preferat sa sea comod deoparte. Acum, dupa ce numele Steaua a disparut oficial din fotbalul romanesc cel putin pentru cteva luni, Burleanu si ai lui au ales in sfarsit sa se implice.

Problema mare este ca aceasta implicare a lor nu este una menita sa faca lumina intr-un caz destul de complicat, ci una partizana, prin care probabil ca spera la limitarea pagubelor pentru competitiile pe care le pastoresc.

FRF si LPF, institutii care s-au plasat oficial de partea FCSB, au mult de pierdut daca se va constata faptul ca Steaua nu mai joaca in campionat sau in cele doua cupe. Prin urmare, mi se pare un soi de interventie disperata, menita sa salveze ce se mai poate salva la capitolul imagine.

Daca Liga si Federatia ar fi fost deschise de la bun inceput, daca ar fi prezentat documentele in baza carora echipa lui Becali a fost afiliata, daca ar fi raspuns cu sustinerea actelor la acuzatiile juristului Talpan, daca ar fi avut o pozitie asumata chiar in procesele de pana acum, n-ar fi fost nimic de zis. Dimpotriva, ar fi fost gesturi de aplaudat.

Liga si Federatia s-au tinut insa deoparte, refuzand cu incapatanare orice implicare, iar cand clubul lui Becali a pierdut marca si denumirea apar la TV Marius Mitran si Razvan Burleanu pentru a sustine, din vorbe numai, ca palmaresul Stelei este la clubul care nu mai are voie sa se numeasca Steaua! Iar noi, cei care urmarim fotbalul romanesc, trebuie sa ii credem pe cuvant.

Nu stiu cum vedeti voi aceasta situatie, insa din punctul meu de vedere, sprjinul precipitat si neargumentat pentru FCSB imi arata ca acolo sunt probleme serioase si ca sunt sanse mari ca echipa din Berceni sa fie rupta definitiv de istoria Stelei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri şi joi, 17-18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles. Şeful statului va participa, de...
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
#Burleanu palmares Steaua, #FCSB palmares Steaua, #echipa Becali palmares Steaua , #presedinte FRF