Razvan Burleanu, numit intr-o functie importanta la UEFA

Marti, 28 Februarie 2017, ora 11:23
4762 citiri
Razvan Burleanu, numit intr-o functie importanta la UEFA
Foto: FRF

Razvan Burleanu a fost numit, marti, intr-o functie importanta la UEFA.

Presedintele FRF a devenit presedintele grupului de lucru al UEFA in relatia cu Uniunea Europeana, conform unui comunicat oficial.

Prin aceasta functie, Burleanu se va ocupa de relatia directa cu reprezentantii Uniunii Europene.

Primul obiectiv este dezvoltarea fotbalului in Europa de Est, iar Burleanu participa deja la o intalnire ce are loc in Georgia, la Tbilisi.

Redam integral comunicatul FRF:

Dupa activitatea desfasurata in cadrul grupului de lucru pentru Diplomatie Sportiva din cadrul Comisiei Europene, presedintele FRF a fost propus in noua functie in contextul deschiderii, la 1 martie 2017, a biroului UEFA de la Bruxelles.

Grupul de lucru UEFA-Uniunea Europeana s-a constituit ca urmare a impactului major pe care deciziile autoritatilor publice europene il au asupra reglementarii, guvernarii, reputatiei si comercializarii fotbalului.

UEFA a identificat nevoia continuarii si intensificarii abordarii proactive pentru a ajuta la configurarea mediului politic astfel incat acesta sa favorizeze obiectivele strategice ale forului fotbalistic continental. Parteneriatul istoric de cooperare incheiat in 2014 intre UEFA si Comisia Europeana este nu doar unic in randul entitatilor sportive, ci poate furniza un fundament pentru intarirea si dezvoltarea cooperarii UEFA cu institutiile Uniunii Europene intr-o serie de zone esentiale.

Principalele directii ale grupului de lucru vor consta in sustinerea Regulamentului de Fair-Play Financiar si a interzicerii transferurilor drepturilor federative ale jucatorilor, fixarea unui parteneriat in contextul Euro 2020, asistenta pentru asociatiile membre UEFA in accesarea fondurilor publice UE, precum si configurarea dialogului social in sensul minimului de cerinte aplicabile contractelor jucatorilor prin acordul din 2012 (impreuna cu FIFPro Europe, European Club Association, European Professional Football Leagues precum si partenerii sociali europeni).

Numirea presedintelui FRF ca lider al acestui grup de lucru vine in contextul deschiderii, pe 1 martie 2017, la Bruxelles, a biroului UEFA pentru consolidarea relatiilor cu institutiile Uniunii Europene, Consiliul Europei si guvernele tarilor membre UEFA.

Primul proiect, in derulare in perioada 28 februarie - 2 martie la Tbilisi, Georgia, va fi Summitul UEFA dedicat cresterii participarii la fenomenul fotbalistic in Europa de Est, organizat cu sprijinul Consiliului Europei. Delegatia Federatiei Romane de Fotbal condusa de Razvan Burleanu va participa insotita de reprezentantii Ministerului Educatiei si Ministerului Tineretului si Sportului.

C.S.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Razvan Burleanu UEFA, #Razvan Burleanu functie UEFA , #presedinte FRF
Comentarii
Poza castaway
castaway
rank 5
Cei de la UEFA si-au dat seama ca este baiat destept...