Răzvan Burleanu a băgat spaima în ”antrenorii din umbră”. Decizia luată de Federație

Vineri, 03 Martie 2023, ora 19:36
1830 citiri
Răzvan Burleanu a băgat spaima în ”antrenorii din umbră”. Decizia luată de Federație
Răzvan Burleanu

Comitetul Executiv al FRF a validat, în şedinţa de vineri, modificarea articolului 38 din Regulamentul Disciplinar, prin adăugarea aliniatului 16, care prevede sancţiuni pentru situaţiile folosirii de “antrenor din umbră”.

“Fapta unui antrenor de a încheia cu un club un contract pentru o funcţie pe care acesta, în fapt, nu o va exercita, facilitând astfel clubului respectiv folosirea licenţei sale în scopul îndeplinirii în mod formal a unor cerinţe regulamentare, astfel încât să permită unei alte persoane, care nu deţine calificarea şi/sau licenţa necesară, să exercite fără drept funcţia respectivă constituie abatere disciplinară şi se sancţionează, astfel:

suspendarea licenţei UEFA utilizate pentru comiterea abaterii pentru o perioadă de 2 ani şi penalitate de 20.000 de lei. Prin suspendarea licenţei UEFA se înţelege faptul că antrenorul respectiv nu va putea exercita nicio funcţie pentru care este necesară deţinerea respectivei licenţe şi nu va beneficia de niciun drept aferent deţinerii licenţei respective pentru o perioadă de 2 ani.

persoana care exercită în fapt funcţia pentru care nu deţine calificarea şi/sau licenţa necesară, va fi sancţionată conform prevederilor regulamentare în vigoare la care se adaugă o penalitate de minimum 25.000 de lei;

clubul în cauză va fi considerat ca fiind cel care a determinat faptele persoanelor de mai sus şi se sancţionează cu penalitate de 200.000 de lei.

2. În caz de recidivă penalitatea aplicabilă se va dubla.

3. Sesizarea poate fi formulată de orice persoană interesată, iar dovada respectivelor abateri se poate face cu orice mijloace de probă”, prevede Regulamentul Disciplinar.

Decizia luată de Comitetul Executiv al FRF va intra în vigoare la startul sezonului 2023 – 2024.

“Ne dorim să prevenim, nu ne dorim ca aceste penalităţi să ajungă să fie aplicate de comisiile jurisdicţionale. Nu o să avem cazuri care să scape Şcolii Federale de Antrenori”, a declarat preşedintele FRF, Răzvan Burleanu.

Pe cine vrea FC Barcelona antrenor după plecarea lui Xavi
Pe cine vrea FC Barcelona antrenor după plecarea lui Xavi
FC Barcelona are mai multe variante în vedere pentru a-i succede lui Xavi, care şi-a anunţat plecarea de la club în vară. Totuşi, potrivit Mundo Deportivo, oficialii de la FC Barcelona speră...
Ce decizie a luat TVR în legătură cu fiul lui Cristian Țopescu: ”Avem o strategie nouă”
Ce decizie a luat TVR în legătură cu fiul lui Cristian Țopescu: ”Avem o strategie nouă”
Sebastian Felix Ţopescu (24 de ani), fiul regretatului comentator sportiv Cristian Țopescu, a debutat anul trecut ca prezentator la TVR al emisiunii „Vis sau realitate”. Conform...
#Razvan Burleanu, #antrenor, #federatie, #decizie , #stiri fotbal