Răzvan Burleanu, încolțit: ”Doar selecționerul va plăti cu postul?” Reacția președintelui FRF

Vineri, 14 Octombrie 2022, ora 18:37
2569 citiri
Răzvan Burleanu, încolțit: ”Doar selecționerul va plăti cu postul?” Reacția președintelui FRF
Răzvan Burleanu

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la finalul şedinţei Comitetului Executiv, că echipa naţională trebuie să se lupte să câştige Grupa I a preliminariilor Campionatului European din 2024, din care mai fac parte Elveţia, Israel, Kosovo, Belarus şi Andorra.

"Am fi putut avea în grupă adversari mai dificili, mă refer aici la cei din grupele B şi C. De aceea pot spune că e o grupă echilibrată în care ne aşteptăm ca punctele să se împartă între mai multe echipe. Dar sperăm ca la final noi să fim echipa cu cel mai mare număr de puncte.

Campania de calificare la EURO 2024 reprezintă o oportunitate unică pentru construirea unei echipe pentru înalta performanţă. Sunt mulţi jucători care au trecut prin turneele finale Under-21, dar şi jucători cu experienţă care au performat la echipele de club.

Împreună au şansa să formeze o echipă care să îşi îndeplinească misiunea de a merge la următorul turneu final. Suntem conştienţi că nu e un proces uşor, e nevoie de o transformare mentală că putem să câştigăm cu orice adversar. Trebuie să ne batem să câştigăm această grupă de calificare", a spus el.

Întrebat dacă selecționerul Edi Iordănescu e singurul care trebuie să plătească pentru un eșec în campania de calificare, Răzvan Burleabu s-a simțit încolțit de jurnaliști.

„De ce pornim cu asemenea abordare?! Vă invit să fim optimiști, să putem să construim. Rolul nostru, al tuturor, este să construim. Dacă aveam un număr nenumărat de fotbaliști în Premier League, în Bundesliga, în Serie A, în La Liga, locul nostru era în altă parte. Anul trecut am avut o singură echipă în grupele Conference League...”, a declarat Burleanu.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Hotelurile din Germania în care va fi cazată România la Euro 2024
Hotelurile din Germania în care va fi cazată România la Euro 2024
UEFA a stabilit hotelurile pe care echipele le vor folosi pentru partidele ce se vor desfăşura în cadrul turneului final al EURO 2024, informează FRF. În fiecare oraş gazdă, UEFA a...
România poate naturaliza un portar de națională. Din ce țară provine acesta
România poate naturaliza un portar de națională. Din ce țară provine acesta
Portarul campioanei Dinamo Bucureşti, iranianul Saeid Heidarirad, a devenit, miercuri, eligibil pentru naţionala României, printr-o decizie a forului internaţional de profil (IHF). El a...
#Razvan Burleanu, #nationala, #Romania , #nationala