Reacția FRF după decizia revoluționară anunțată de ministrul Novak. Ce solicită forul condus de Răzvan Burleanu

Joi, 07 Iulie 2022, ora 15:47
3732 citiri
Reacția FRF după decizia revoluționară anunțată de ministrul Novak. Ce solicită forul condus de Răzvan Burleanu
Răzvan Burleanu

Federaţia Română de Fotbal urmează să analizeze impactul obligativităţii unei ponderi de 40% a jucătorilor români asupra competiţiilor fotbalistice şi solicită textul ordinului ministrului Sportului, Eduard Novak, înainte de publicarea în Monitorul Oficial, se menţionează pe site-ul FRF.

"Federaţia Română de Fotbal a luat act de declaraţiile făcute de domnul ministru Carol Novak. Federaţia Română de Fotbal solicită textul ordinului de ministru înainte de publicarea în Monitorul Oficial pentru a identifica impactul asupra competiţiilor fotbalistice organizate la nivel naţional. Ulterior, dacă va fi cazul, va cere clarificări suplimentare Ministerului Sportului", se precizează pe site-ul citat.

Într-un răspuns remis în urma solicitării Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES a unui punct de vedere din partea preşedintelui Răzvan Burleanu, FRF a menţionat că acesta "nu poate comenta subiectul fără a se cunoaşte textul ordinului de ministru".

Ministerul Sportului a anunţat, joi, printr-un mesaj publicat pe un site de socializare, că începând cu sezonul 2022-2023 impune obligativitatea unei ponderi de 40% a sportivilor români la competiţiile naţionale în sporturile de echipă.

"Ministrul Sportului, Eduard Novak, a semnat ordinul care stabileşte obligativitatea unei ponderi de participare de minimum 40% a sportivilor români, din totalul de sportivi participanţi la competiţiile sportive naţionale oficiale, în sporturile de echipă. Obiectivul acestei măsuri constă în susţinerea sportului de înaltă performanţă şi a sportivilor români, iar ducerea la îndeplinire se va realiza de către federaţiile sportive naţionale, prin statutele şi regulamentele proprii, începând cu sezonul competiţional următor, 2022-2023", se menţionează pe pagina oficială de Facebook a ministerului.

Eduard Novak a postat pe contul personal de Facebook un mesaj intitulat: "Sportul, prioritate naţională". Într-un clip video, ministrul a menţionat că decizia a luat-o după ce s-a sfătuit cu federaţiile sportive naţionale.

"După ce m-am sfătuit cu toate federaţiile sportive, am emis un ordin de ministru privind ponderea de participare a sportivilor de performanţă români la nivel de seniori şi juniori la toate competiţiile sportive naţionale oficiale. Astfel, începând cu sezonul competiţional 2022-2023 această pondere nu poate fi mai mică de 40% din totalul sportivilor participanţi care pot evolua în teren pe parcursul unui meci pentru fiecare echipă. Deci minimum 40% dintre sportivii prezenţi pe teren în timpul meciurilor oficiale trebuie să fie români. Iar federaţiile sportive naţionale au obligaţia să respecte prevederile acestui ordin de ministru. Este o decizie care va ajuta cu siguranţă echipele naţionale ale României la sporturile de echipă. Mulţumesc tuturor federaţiilor pentru susţinerea acestei decizii şi succes în implementarea ei", a declarat Eduard Novak.

Reacția lui Cristian Gațu după ce soția l-a acuzat că trăiește cu menajera
Reacția lui Cristian Gațu după ce soția l-a acuzat că trăiește cu menajera
Cristian Gațu, fost mare handbalist al României, este în mijlocul unui scandal mediatic după ce a cerut divorțul de soția sa, iar aceasta îl acuză că trăiește cu așa zisa menajeră, în...
„S-a dopat și s-a dopat la greu". Reacție violentă la adresa Simonei Halep, după revenirea în tenis
„S-a dopat și s-a dopat la greu". Reacție violentă la adresa Simonei Halep, după revenirea în tenis
Simona Halep s-a întors pe terenul de tenis, după mai mult de un an și jumătate, profitând de ridicarea suspendării. Deși s-a comportat onorabil la Miami și a fost întâmpinată cu...
#Razvan Burleanu, #FRF, #reactie, #Eduard Novak , #stiri fotbal