Burleanu i-a cerut scuze lui Hagi

Marti, 03 Decembrie 2019, ora 16:05
9920 citiri
Burleanu i-a cerut scuze lui Hagi

Razvan Burleanu, presedintele Federatiei Romane de Fotbal, i-a cerut scuze lui Gica Hagi dupa ce "Regele" nu a fost invitat la tragerea la sorti a grupelor de la Euro 2020.

Seful fotbalului romanesc a incercat sa explice ca nu a fost o decizie premeditata, ci ca FRF a incercat sa se plieze pe reglementarile UEFA.

Iata scrisoarea integrala transmisa de Burleanu:

"Stimate Domnule Gheorghe Hagi,

Incep aceasta scrisoare prin a va adresa scuzele mele personale si ale Federatiei Romane de Fotbal pentru supararea pe care ati trait-o din cauza neinvitarii dumneavoastra la Tragerea la sorti a grupelor EURO 2020 din 30 noiembrie, de la Bucuresti, eveniment organizat de UEFA.

Va asigur ca nu am avut niciun moment intentia de a va exclude din randul invitatilor la evenimentul UEFA. Procesul de invitare a fost unul care trebuia sa raspunda unor criterii pentru un eveniment non-sportiv si, pur si simplu, nu am avut inspiratia sa trecem dincolo de acestea si sa va invitam ca personalitate aparte. Regretam acest fapt.

Delegatiile tarilor participante la EURO 2020 au fost formate din presedinte, secretar general, selectioner, team manager si ofiter de presa. Nicio tara participanta nu a avut in delegatie legende ale fotbalului lor. Ca echipa necalificata, dar totusi gazda, am incercat sa pastram acest format, cu mici adaugiri din zona non-sportiva a celor care se ocupa de organizarea EURO 2020 la Bucuresti. Repet, aceasta nu este o scuza pentru neinvitarea dumneavoastra cu statut special, ci doar vreau sa va descriu o realitate de care am tinut seama.

Domnule Hagi,

Sper ca sunteti convins de pretuirea pe care FRF v-o poarta si pe care a demonstrat-o de multe ori prin recunoasterea meritelor dumneavoastra si a contributiei pe care o aveti la dezvoltarea fotbalului romanesc. O dovada in plus a acestei aprecieri este faptul ca, in vara anului 2018, FRF v-a propus sa deveniti Ambasador al EURO 2020 la Bucuresti. Am inteles explicatia dumneavoastra ca va dedicati cel mai mult timp activitatii la "Viitorul" si nu aveti timp de festivitati.

As vrea sa va risipesc si eventualele suparari ca UEFA nu v-a invitat la acest eveniment. Dupa cum a precizat Secretarul general adjunct Giorgio Marchetti, UEFA a decis un format special pentru aceasta editie aniversara, invitand la Tragerea la sorti reprezentanti ai natiunilor castigatoare ale Campionatului European de-a lungul ultimilor 60 de ani. Iar Trofeul Delaunay a fost prezentat de doi fotbalisti care l-au ridicat deasupra capului la ultima editie, asa cum este uzanta la tragerile la sorti ale EURO.

In incheiere, doresc sa va asigur in continuare de tot respectul meu si sa va anunt ca Federatia Romana de Fotbal are deja in plan sa onoreze figurile emblematice ale fotbalului romanesc, prin invitarea speciala la momentele cele mai importante ale EURO 2020, si anume meciurile gazduite de Arena Nationala.

Cu consideratie,

Razvan Burleanu"

Citeste si:
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
Senatorul american Robert Portman, care efectuează sâmbătă, 28 mai, o vizită în România, a declarat că nu există pentru Statele Unite prieten mai puternic decât ţara noastră....
Prima demisie din echipa PLUS din USR. Ciprian Teleman anunță că pleacă din partid
Prima demisie din echipa PLUS din USR. Ciprian Teleman anunță că pleacă din partid
Fostul ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, în Guvernul Cîţu, Ciprian Teleman a anunţat sâmbătă, 28 mai, că demisionează din USR. Fost președinte al PLUS Ilfov, acesta a...