Directorii Postei Romane au renuntat la salariile compensatorii uriase

Luni, 19 Mai 2014, ora 15:34
4462 citiri
Directorii Postei Romane au renuntat la salariile compensatorii uriase

Ministerul Societatii Informationale (MSI) a anuntat, luni, ca directorii companiei Posta Romana au renuntat benevol la salariile compensatorii stipulate in contractul individual de munca.

"La initiativa ministrului pentru Societatea Informationala, Razvan Cotovelea, intreaga echipa de management a Postei Romane - directorii executivi si directorii - a renuntat benevol, fara echivoc si fara vreo conditionalitate, la orice clauze din contractul individual de munca (CIM), ce reglementeaza plata unor salarii compensatorii in cazul incetarii activitatii.

Raspunsul pozitiv al echipei manageriale este in concordanta cu strategia de dezvoltare si privatizare a companiei, dovada a solidaritatii si respectului acesteia fata de angajatii companiei", se mentioneaza intr-un comunicat al MSI.

Posta Romana plateste 60.000 de euro unui director concediat - ministrul Cotovelea cere verificari

Ministerul pentru Societatea Informationala a solicitat, prin reprezentantul sau in Adunarea Generala a Actionarilor Postei Romane (AGA), organizarea, in cursul zilei de luni, in regim de urgenta, a unui Consiliu de Administratie care sa operationalizeze deciziile echipei de management si sa ia masurile strategice necesare pentru realizarea cu succes a procesului de privatizare.

"Apreciez in mod deosebit sprijinul clar obtinut din partea echipei manageriale. Aceasta decizie unica in istoria recenta a conducerii unei societati nationale este o dovada de solidaritate si respect fata de angajatii companiei. Ea este convergenta cu principii precum dialogul social, consultarea constructiva cu sindicatele si transparenta in actul de management. Obiectivul nostru asumat este realizarea cu succes a privatizarii Postei Romane.

Va fi un proces dificil, dar care nu poate avea decat succes cata vreme AGA, echipa manageriala, Consiliul de Administratie (CA), sindicatele si toti angajatii societatii vor avea o viziune si o actiune comuna. Sa ne concentram deci pe relansarea procesului de privatizare si pe continuarea masurilor de eficientizare a companiei. Posta Romana are de sase luni profit operational si cred ca exista premisele sa continue in acelasi ritm", a declarat ministrul Razvan Cotovelea.

Decizia vine dupa ce acesta a solicitat, sambata, directorilor Postei Romane sa renunte la salariile compensatorii, motivand ca nu este permis ca un manager al companiei de stat sa primeasca bonificatiile stipulate in contractul individual de munca.

Plati compensatorii de 60.000 de euro

Razvan Cotovelea a cerut verificari la modul in care se fac platile compensatorii in Posta Romana dupa ce a aflat ca Rosita Alexe, director executiv al directiei juridice, control si resurse umane din cadrul companiei, urmeaza sa primeasca o suma de 60.000 de euro, dupa ce a fost concediata.

Ministrul a solicitat Corpului de Control al prim-ministrului baza legala in care Rosita Alexe urmeaza sa primeasca cele 30 de salarii compensatorii, ea avand un salariu de 8.900 de lei lunar, adica aproape 2.000 de euro pe luna.

"Ministerul s-a autosesizat intrucat au existat suspiciuni legate de modul in care se pot acorda salarii compensatorii la nivel de management in cadrul Postei Romane, odata cu incheierea in data de 15 mai 2014 a relatiilor contractuale dintre CNPR si Rosita Madalina Alexe, director executiv juridic la Posta Romana", a declarat atunci Cotovelea.

C.P.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#directori Posta Romana renunta salarii compensatorii, #Posta Romana plati compensatorii, #Posta Romana salarii compendatorii , #ministrul pentru Societatea Informationala