Ministrul Cuc: Ecologistii sa se mai duca si in alta tara sa protejeze mediul

Vineri, 17 Mai 2019, ora 19:00
5625 citiri
Ministrul Cuc: Ecologistii sa se mai duca si in alta tara sa protejeze mediul
Foto: Facebook / Razvan Cuc

Ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, a declarat vineri, la Medias, ca a lansat un proiect de OUG pentru scurtarea la trei luni a perioadei de obtinere a acordului de mediu, care ajunge acum pana la un an, un an si jumatate, proiecte importante de infrastructura fiind blocate de activistii pentru protectia mediului.

"In momentul in care am vrut sa modific legislatia pe mediu - desi nu este apanajul meu, pot sa introduc modificari pe legislatie care sunt strict pe infrastructura rutiera - in momentul in care am lansat proiectul in transparenta, automat cinci ONG-uri au bubuit ca ministrul Cuc distruge mediul.

Replica lor mi-a demonstrat ca proiectul de OUG este unul viabil, pentru ca nu am venit sa modific nimic care avea un impact asupra mediului, ci sa grabesc perioada de obtinere a acordului de mediu, care cateodata in Romania dureaza un an, un an si jumatate, sa il reducem la trei luni, cum spune Directiva Europeana.

Ecologistii sa se mai duca si in alta tara, sa protejeze mediul si in alta tara, ca noi il protejam. (...) Va dadeam exemplul podului de peste Prut, unde exact unde cade pila podului, si nu cade in apa, ci cade pe uscat, dar vibratiile care sunt produse de masinile care traverseaza acest pod deranjeaza punctul de linistire si de inmultire a nu stiu ce specie de peste", a afirmat ministrul Cuc.

Ministrul Transporturilor a aratat ca, tot in urma interventiei unui ONG, s-a stat doi ani pe un lot de autostrada pentru relocarea unei scorburi cu lilieci. El a adaugat ca de aceea are mare incredere in candidatii tineri ai PSD la alegerile europarlamentare - s-a referit la Victor Negrescu si Mihai Macaveiu, care erau de fata - ca isi vor face treaba asa cum trebuie, fiindca inteleg proiectele si nevoile tarii cand vine vorba despre infrastructura.

"Aici ma refer la partea de absorbtie, la partea de mediu, unde avem nevoie de mult sprijin ca sa putem termina odata cu toate contestatiile si cu toate blocajele astea pe partea de mediu. Unde avem autostrada, apare cate un sit Natura 2000. Unde vrem sa facem un pod la autostrada Moldovei - vorbeam de podul peste Prut, care leaga Romania de Moldova - se inmulteste o specie de pesti. (...)

Cred ca lucrurile acestea trebuie sa se termine, sa nu existe un dublu standard pentru Romania si ei trebuie sa duca lucrurile acestea la Bruxelles, sa nu mai fie acei patrioti pe care ii vedem ca sunt doar in timpul campaniei electorale si cand ajung acolo voteaza impotriva Romaniei tot felul de sanctiuni sau amaneteaza pentru interesul lor propriu, sau ce li se promite de catre altii, implementarea proiectelor de infrastructura pe care Romania le are de finalizat. (...)

Am lansat tot felul de proiecte de ordonanta de urgenta, unul dintre ele viza acordul de mediu, tocmai ca sa limitam perioada de obtinere a acordului de mediu. Este aberant! Repet, sunt un iubitor de mediu, protejam mediul, nu intram acolo unde gasim un sit arheologic, facem descarcare de sarcina arheologica, respectam toate normele, dar mi se pare aberant ca in momentul in care - va dau un exemplu existent - am stat doi ani pe un lot de autostrada sa relocam o scorbura, ei (ecologistii - n.r.) au spus ca e pestera de lilieci. Ne-am intalnit, impreuna cu doamna Gavrilescu, am dat ordine comune de ministru ca sa putem reloca o scorbura.

Lucrurile astea cred ca pot fi preintampinate. (...) Lucrurile astea se rezolva si prin oamenii care vor merge la Bruxelles, nu cred ca celelalte state europene sunt atat de stricte cand vine vorba de acordul de mediu", a sustinut Razvan Cuc.

Marile exporturi ale României în 2023. Cine a cumpărat bunuri românești de 44 de miliarde de euro
Marile exporturi ale României în 2023. Cine a cumpărat bunuri românești de 44 de miliarde de euro
România este un importator net de produse. Așa se traduce informația vehiculată în diferitele informări de presă ale autorităților despre balanța comercială – România importă mai...
În ce oraș se află singura pizzerie din România inclusă într-un prestigios top de profil european
În ce oraș se află singura pizzerie din România inclusă într-un prestigios top de profil european
Alex Gafițeanu a studiat domeniul neuroștiințelor în Marea Britanie și s-a întors acasă pentru a deschide o pizzerie micuță la parterul unui cămin studențesc din campusul Tudor...
#Razvan Cuc Transporturi, #aviz mediu , #ministrul Transporturilor
  1. Delta Dunării, promovată în presa britanică: ”Este Amazonul Europei”
  2. Marile exporturi ale României în 2023. Cine a cumpărat bunuri românești de 44 de miliarde de euro
  3. În ce oraș se află singura pizzerie din România inclusă într-un prestigios top de profil european
  4. Metoda revoluționară prin care cancerul poate fi detectat din timp. Care este rolul inteligenței artificiale
  5. S-au ieftinit din nou carburanții. Prețuri mai mici atât la benzină, cât și la motorină
  6. Se închide o fabrică importantă din industria alimentară. Concedierile anunțate de conducerea companiei
  7. Bucureștiul după alegeri. Ce rămâne din trenul metropolitan: "Ne punem bețe în roate singuri. Mobilitatea nu ține cont de astfel de granițe" VIDEO
  8. Furtul cablurilor de încărcare, încă un obstacol în calea popularității mașinilor electrice
  9. Portavionul special de pe care se pot lansa drone de orice tip se construiește în România
  10. 5 mituri comune despre întreținerea mașinilor. De ce ar putea fi costisitor să le crezi