Motiunea impotriva lui Razvan Cuc a picat. Trei sferturi dintre deputati i-au dat ministrului vot de incredere

Miercuri, 03 Aprilie 2019, ora 13:26

   

Motiunea impotriva lui Razvan Cuc a picat. Trei sferturi dintre deputati i-au dat ministrului vot de incredere
Motiunea impotriva ministrului Transporturilor, Razvan Cuc, a picat. Doar 93 de deputati au votat, miercuri, pentru demiterea lui si nu mai putin de 148 de deputati i-au dat vot de sustinere ministrului din Cabinetul Dancila.

Reamintim ca, inca de saptamana trecuta, deputatul Lucian Bode (PNL) a anuntat ca - impreuna cu colegii sai de partid, dar si cu sprijinul deputatilor din PMP - a initiat o motiune impotriva lui Razvan Cuc, pe care il vrea plecat din fruntea Ministerului Transporturilor.

Deputatii Opozitiei au spus ca ministrul trebuie sa plece din cauza ca, in mandatele sale, n-a construit niciun metru de autostrada si n-a facut nimic pentru a preveni posibila intrare in colaps a societatilor de cai ferate. In plus, mai spuneau deputatii PNL si PMP, Cuc ar fi impins TAROM pe marginea prapastiei, schimbandu-i peste noapte si fara niciun motiv aparatul de conducere.

Luni, la dezbatarea motiunii, pe care Ziare.com v-a transmis-o in format LIVE TEXT, Razvan Cuc a renuntat la maniere si le-a vorbit, de la tribuna, deputatilor Opozitiei cu "voi", in loc de "dumneavoastra".

In plus, Cuc a sustinut ca - in ciuda criticilor care i se aduc - va veni cu rezultate. Astfel, potrivit ministrului, in acest an ar urma sa se dea in folosinta, in tara, 180 de kilometri de autostrada. Ceea ce nu a mai spus Razvan Cuc este cum va atinge acest obiectiv, de vreme ce, la acest moment, sunt deschise santiere pentru constructia a numai 118 km de autostrada, dintre care multi urmand sa se finalizeze abia in anii urmatori.

In plus - tot la dezbaterea motiunii depuse impotriva sa - Cuc a sustinut ca guvernarile PSD au construit 76% dintre autostrazile realizate din Romania postdecembrista, fara a mentiona ca in buna parte a fost vorba doar despre finalizarea si inaugurarea unor proiecte depuse de alte guvernari, dupa cum Ziare.com v-a informat deja.

De fapt, la dezbaterea motiunii, Cuc s-a multumit, in general, sa promita, in loc sa demonstreze, cu argumente clare, cum va rezolva problemele transporturilor, in Romania. Dar cum in Camera Deputatilor majoritatea e detinuta de alianta PSD-ALDE, care il sustine in functie pe Cuc, motiunea inainta de PNL si PMP a picat, iar ministrul isi va continua mandatul.
Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3130 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
roion
rank 5
148-93
Unde e "opozitia"?
Unde sunt ultrasii lui Fonta?
...
nashpa
rank 2
Repede, dle Bode!
Reia motiunea si completeaz-o cu numirea lui Orban la acel minister unde a mai fost si a facut mii de km de autostrazi!
Numai el ne poate salva.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor