Tomac: Ministerul Transporturilor recunoaste ca nu a construit niciun km de autostrada in 2016 si 2017

Duminica, 13 August 2017, ora 19:18
4410 citiri
Tomac: Ministerul Transporturilor recunoaste ca nu a construit niciun km de autostrada in 2016 si 2017

Statul nu a finalizat in 2016 niciun tronson de autostrada dintre cele aflate in executie, a declarat ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, care a precizat ca in 2017 ar putea deveni functionali 90 km, daca nu vor mai fi probleme. El a raspuns astfel unei interpelari adresate de deputatul PMP Eugen Tomac.

"In anul 2016 nu a fost finalizat niciun tronson de autostrada din cele aflate in executie. (...) Mentionam ca din cei 99,569 km de autostrada vor deveni functionali 90 de km (in anul 2017 - n.red.), iar realizarea acestora este posibila sub rezerva solutionarii in termenul estimate a tuturor problemelor existente in contractele respective (finalizarea procedurilor de evaluare mediu, finalizarea procedurilor de expropriere a terenurilor suplimentare, obtinerea tuturor avizelor si acordurilor necesare emiterii autorizatiilor de constructii) ", a declarat ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, raspunzand unei interpelari adresate de presedintele executiv al PMP deputatul Eugen Tomac.

Eugen Tomac a facut public, pe Facebook, raspunsul primit de la ministrul Transporturilor, criticand intentia Guvernului Tudose de a marii accizele la carburanti sub prezextul finalizarii constructiei de autostrazi, in conditiile in care "statul nu reuseste sa construiasca 1 km de autostrada", desi are "la dispozitie miliarde de Euro din fonduri euro", sustine deputatul PMP.

"Sunt convins ca milioane de romani doresc sa stie cati kilometri de autostrada a construit statul anul trecut. Am vrut sa cunosc oficial, direct de la ministrul transporturilor, care este situatia cu privire la lucrarile de constructii ale autostrazilor pe teritoriul Romaniei, iar raspunsul este unul halucinant: in 2016 nu s-a construit nimic, zero", a declarat Tomac, subliniind ca situatia drumurilor s-a deteriorat fata de anii trecuti.

Tomac a afirmat ca mai sunt doar trei luni in care se pot realiza lucrari de constructii, deoarece oricand, in luna noiembrie, acestea pot fi sistate din cauza conditiilor meteo, iar sansele ca pana la sfarsitul anului sa fie finalizati cei 90 de km de autostrada despre care vorbea ministrul Transporturilor sunt "slabe".

"Ministrul Transporturilor recunoaste ca nici in 2017 nu s-a construit nimic, dar afirma ca, pana la sfarsitul anului, ar putea sa se finalizeze lucrari la 90 km de autostrada, sub rezerva solutionarii in termen a tuturor problemelor existente in contractele de executie.

Iar problemele sunt extrem de complexe: finalizarea procedurilor de evaluare mediu; finalizarea procedurilor de expropriere a terenurilor suplimentare; obtinerea tuturor avizelor si acordurilor necesare pentru emiterea autorizatiilor de construire. (...) Oficial sunt slabe sanse sa circulam in 2017 pe vreun nou tronson de autostrada. Nu mai vorbim de abandonul total de catre PSD a proiectului de autostrada Ploiesti-Brasov sau Ploiesti-Sibiu", a sutinut Tomac.

Citeste si Ministrul Transporturilor a reziliat partial contractul pentru lotul 2 al autostrazii Lugoj - Deva dupa un control surpriza

Citeste si:
Întâlnire de urgență la Guvern după apariția primelor cazuri de infectare cu Omicron. Nicolae Ciucă: ”Nicio clipă nu trebuie pierdută”
Întâlnire de urgență la Guvern după apariția primelor cazuri de infectare cu Omicron. Nicolae Ciucă: ”Nicio clipă nu trebuie pierdută”
Premierul Nicolae Ciucă va avea duminică, 5 decembrie, o întâlnire cu specialiștii din domeniul sănătății pentru a decide măsurile care se impun în urma confirmării primelor cazuri de...
Sorin Grindeanu susține că datorită PSD-ului a fost inaugurat Lotul 2 din Autostrada Sebeş-Turda
Sorin Grindeanu susține că datorită PSD-ului a fost inaugurat Lotul 2 din Autostrada Sebeş-Turda
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat, sâmbătă, la Brăila, că, dacă nu ar fi forţat cu CNAIR deschiderea Lotului 2 din Autostrada Sebeş-Turda, ”anul acesta aveam foarte...