Ziare.com

CNA, SRC, Mircea si Razvan Lucescu au "Grija de inima ta!"

de Irina Ursu
Marti, 09 Februarie 2010, ora 20:04

   

CNA, SRC, Mircea si Razvan Lucescu au "Grija de inima ta!"
Consiliul National al Audiovizualului a semnat marti un acord de colaborare cu Societatea Romana de Cardiologie pentru promovarea unei campanii de prevenire a bolilor de inima, "Avem grija de inima ta", iar in spotul publicitar vor aparea Razvan si Mircea Lucescu.

Acordul a fost semnat marti, la sediul CNA, si au participat Razvan Popescu, Dan Deleanu, presedintele SRC, Dan Gaita precum si alte personalitati.

Presedintele Societatii Romane de Cardiologie, Dan Deleanu, a declarat ca institutia pe care o conduce are planuri mari pentru imbunatatirea sanatatii populatiei.

"Am avut mai multe actiuni si campanii de preventie, dar am solicitat ajutorul CNA ca sa facem o campanie mai vizibila", a spus acesta.

Si Dan Gaita, membru SRC, a reiterat ideea ca aceasta campanie s-a nascut din dorinta de a informa populatia, avand in vedere ca anual peste 150.000 de romani mor din cauza afectiunilor cardiace.

"Aceste lucruri pot fi prevenite prin schimbarea stilului de viata, adica activitate fizica, scaderea numarului de calorii din alimentatie si evitarea fumatului. Mesajele trebuie sa ajunga la populatia generala ca sa stie de ce sa se teama si de ce nu. Obiectivul nostru principal e ca in cinci ani de zile sa reducem mortalitatea cu 10% din cauza acestor afectiuni. Am fost invatati ca medici sa tratam, dar trebuie sa si prevenim", a declarat doctorul Gaita.

Vicepresedintele CNA, Ioan Onisei, le-a sugerat initiatorilor campaniei "Avem grija de inima ta" sa faca un spot si cu Neagu Djuvara care a reusit "sa isi pastreze inima tanara pana la 90 si ceva de ani", desi a trait in conditii grele.

"Desi ati venit cu spotul deja facut nu stiu daca sportivii au puterea sa convinga pe toata lumea. De exemplu Neagu Djuvara, care are 94 de ani, a facut inot pana la 90 de ani si multe alte lucruri de-a lungul vietii. Cred ca ar fi potrivit un spot cu o persoana care nu este sportiv de performanta si a facut ceva pentru sanatatea lui", a declarat Onisei.

Presedintele CNA, Rasvan Popescu, a declarat si el ca institutia pe care o conduce este interesata de asemenea colaborari pentru ca populatia sa fie corect informata.

Tot in cadrul acestei campanii, miercuri, 10 februarie, la Ateneul Roman va fi organizat un Spectacol de gala organizat de Societatea Romana de Cardiologie semnat de Razvan Mazilu, la care va fi prezent si Mircea Lucesc, membru de onoare al SRC.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2338 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Consiliul National al Audiovizualului a semnat marti un acord de colaborare cu Societatea Romana de Cardiologie pentru promovarea unei campanii de prevenire a bolilor de inima, "Avem grija de inima ta",

Si cine a marcat banu maica, Lucestii? Ca io nu cred! Si atunci da ce ziceti ca are grija da inima mea cind iei are grije de inimele lor! Da SRS a dat vrun ban ca parcal vad si pa iel cu ventuzele pa piept!

 

CNA?

Ha!CNA trebuie napalmizat,ce dracu!

 

Fumatori, tineti-va bine

Urmeaza o noua campanie de stupiditati la televizor.

Acesta este singurul lucru pe care il primiti de la guvern in schimbul uriaselor accize pe care le platiti.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor